Indi minuszos , akkor nem 21 k lesz ma hanem 19500 inkabb . Szoval igy megse lesz vetel , fomot kibirtam ha tudom eladom a jatszos pakkot amit vettem es veszem vissza hamarosan
Az OTP folytatta a saját részvény vásárlásokat. A tegnapi kereskedésben 33 045 darab részvényt vásárolt a társaság, az átlagár ezúttal 20 090 forinton alakult.
Dax éjszaka -1% vagyis tegnap 17:00 után. Miközben Nasdaq s&P kb 0-ban. Tegnap már úgy tűnt megbillen USA. De nap végi hajrá.... 1x nem fogják megvenni az esést.
De a beszedett Áfa csökken, mert nem fogyaszt a magyar. Sőt már külföldre jár bevásárolni. EU utolsó helyére verték le a hazai fogyasztást. MNB nyáron naívan megjegyzi, hogy milyen érdekes megy ki külföldre a pénz. Ez a PMÁP miatt volt sokkoló a hazai kasszának. A PMÁP magas kamatának nagy része kiment külföldre…. Másik része más befektetésekben landolt. Ingatlan, műkincs stb. es valamennyi a tőzsdén. Ezzel akkora ingatlan buborékot fújtak, hogy lassan egy átlag embernek esélytelen lesz saját házat venni. O.V- nek jól jött Trump mert elvtársak. De arra nem gondolt, hogy gazdaságilag újabb meg nehezebb helyzetbe hozza az országot. Erre mondják csak az orra hegyéig látott!
Egyetértek. Orbán politikájának közé nincs a valós helyzet által megkövetelt politikához. Egy álomvilágban el. De Trump politikája jól jön neki, mert ez gyengíti a Forintot, és így az infláció miatt még több 27 %-os Áfát tud beszedni, amit részben kioszt a csaladoknak, külhoniaknak, stb. Ennyi a magyar gazdaságpolitika
Nekem alapvetően nincs gondom az OTP-vel, simán kinézem hogy 21-22 lesz hamarosan. Viszont a világgal van gondom. Ész nélkül emelkedik Amerika, de mirefel? Olyan világ felé haladunk, hogy nekem baromira nem tetszik. Elszeparálódnak majd a kontinensek, amcsi nem akar kereskedni mással, napelemet nem vesz Kínából, autót európából...Európa kinek adjon el autót? Max saját magának, mert Ázsia tök jól elvan a saját projektjeivel. Közben zajlanak a konfliktusok, ukrán , orosz, Irán , lehet hogy Tajvan is jön majd. Erre örülnek maguknak az amcsik. De a dax is minek örül? Kurva nagy szarban van az EU. Orbánc rohadtul nincs képben, nekünk a legrosszabb, akik az autóipart szolgáljuk ki. Hogy akar ez 4-5% növekedést? Elmebeteg... De majd amcsiba is rájönnek hogy rohadtul nincs ok örömre, a vámunió tovább fog gyűrűzni és önmagát is megszopatja magát Trump hosszabb távon. És ha mindez megtörténik jöhet a giga omlás. Meg a pánik fraktál.
"Egyre jobban erzem hogy holnap veszek még certit" -> Ezt nevezik FOMO effektusnak... Egyébként meglátásom szerint éppen tetőzik egy hullám valószinüleg egyböl minuszba kerülsz ha itt veszed... nem tudni még mekkorát fog esni de elérheti a 19500 at is... 1 és 2 oráson le kel csituljon ahhoz hogy egy kövi hullámot meg lehessen lovagolni kevés koczázattal és jo hozammal... Valami kis felkör még kinéz de utána oldalazo esés vagy akár meredeken is... 500-1000 pont
OTP részvényesek ide!