Hopp! Rég láttalak. Üdv! Mit áraz akkor a befektető? Mi szerint döntenek az alapok, hogy mibe fektessenek? Osztalék? Profit? A cég állapota? Vagy mi . Molt nem néztem, hogyan alakul a p/e-je. OTP-t vizslattam tüzetesen. Nem kell hinni a számoknak, de tény, hogy mióta az OTP tőzsdén van egy jól meghatározott érték között mozog a p/e-je. Jó széles sáv, egyenletes eloszlással. 7 alá azért ritkán néz.
Józanul gondolkodva igazad van . Idén már nem valoszínű hogy bármi részvény akárcsak annyit mont a PMÁP vagy többet fog hozni. Jövő év is kérdéses. Nyakunkon az eu kina szankciok. Hirportalokon már irjak a gagyi cikkeket kinarol.. 2025 re Taiwani háború van kitűzve... ezek fényében...
Talán Balinnal volt egy kis szösszenetünk, hogy mennyit tud termelni az OTP. Én állítottam, hogy 150 mrd környékén, csak ilyen-olyan-amolyan valami miatt ez nem jelenik meg. Egyszer majd meg fog ... Tudja, tudja csak mégse. . Nem számolok én 9 p/e-vel. Ennyire jön ki. Tettem már fel rajzot amikor bemutattam, hogy a gyj-k környékén és közöttük a lokális maximumon illetve minimumon hogyan alakultak az év/év alapú eredmények, a p/e értékek és az árfolyam. . Az tuti, hogy nagyon jól lehet TA-sítani a p/e változását. Tavaly óta 8 alatt venni, 9 fölött eladni kellett. Most korrekt helyen van, ha ilyen eredményt fog közölni. . Az viszont valóban tény, hogy nem ilyen p/e értékről szokott nekirugaszkodni az árfolyam. Előtte lecsökken addig, amíg a p/e 8,5 körül esetleg alá kerül, onnan pedig addig emelkedik amíg a p/e 9,5 fölé kerül. Ez saccra jelenthet akár 10k alatti árfolyamot is tavasszal (március-április). Nem veszek rá mérget, de várom sok szeretettel. Ezt az SP is támogatja. Abban is kinéz egy tavaszi alj. . A csúcsból viszont újból nem engedek. A májusi illetve az augusztusi gyj között (esetleg szeptemberben) 14k fölött lesz az árfolyam. . A mindenféle politikai lózungokkal nem foglalkozok. Ha lesz pénz a tőzsdére - ezt én is komoly aggálynak látom - akkor a befektetők meg fogják venni az OTP-t. Ha nem lesz pénz, akkor meg tök mindegy milyen jövedelemtermelő képességekkel bír.
Törölt felhasználó2023. 03. 06. 14:06
Helybenjárás, oldalazás, csorgás , igazábol nem oszt nem szoroz hogy 550 vagy 740..
Minden jel naposon a további esés mellett szól, v.kékkel jelöltem az okokat, ráadásul megjelent az aranykereszt is amit okt. 20-án láthattunk utoljára, akkor még bullos jelként. A kegyelemdöfést és shortos kánaánt a 10500-as szint eleste jelentené még. Nagyon nem néz ki jól az OTP, akárhonnan is nézzük! http://keptarhely.eu/view.php?file=20230306v03xwj4tw.png
1. Ha valami lecsökkentette az eredményt, akkor az nem annyi. 2. Tegyük fel, hogy így jönnek az eredmények, miért kellebe a p/e-nek 9 körül lennie 16-18 % -os kamatnál ilyen környezetben? Csak mondom, tele vagyok OTP-vel
OTP részvényesek ide!