Ha a tőzsde a jövőt árazza akkor a valószínűbb eshetőség már be van árazva.Ha lemenne a résig az nem valószínű hogy amiatt fog megtörténni.Én is vártam a réstöltést de ha a háború kezdetekor a pánikeladásokkal "csak"9500 ig esett 10000 alatt nem is zárt, nem hiszem hogy most a következő hetekben 11k körül lesz az árfolyam, De ha ott lesz az se baj veszek meg.
Csak gondolkozok a jövő hetet illetően. A választás eredménye minden bizonnyal hatással lesz az OTP árfolyamára. Úgy látom a bizonytalanság a legbiztosabb. Sajnos a pénteki doji is ezt erősíti. Kérdés a csütörtöki jelentős zuhanás, és pénteken is lekötött záró úgy hogy maradt még 18k eladó. Elképzelhető, hogy már a választás eredményét kezdték árazni. Úgy tűnik a FIDESZ lesz a választás győztese. Ez valakiknek tetszik, valakiknek nem. Tudom a befektetők szeretik az állandóságot, kiszámíthatóságot. De talán ebből volt hiány az elmúlt időszakban. (visszamenőleges hatállyal intézkedések, péntekről hétfőre törvények, szektorok megszüntetése ) Én azt gondolom, hogy FIDESZ győzelem esetén inkább az alsó rés betöltése ( 11200-11450 ) az esélyesebb Nem is beszélve arról hogy a háború folytatódik, talán még fokozottabban, és a gazdasági problémák.
Szerintem is vége lesz 3-5 hónapon belül a háborúnak. De akár 1 hónapon belül is. Az ukránok lemondanának a NATO tagságról, az oroszoknak sokba kerül a háború. Hamarosan megegyezhetnek.
Én arra számítok, hogy a háború 3-5 hónapon belül véget ér! Hatalmas segélyeket s támogatást fog kapni szinte mindenhonnan Ukrajna az újjáépítésre! Az ott működő bankok - kis haszon mellett is hatalmas hozamokat fognak generálni! Ha az OTI addig bírja,.... szép hasznot fog hozni évekig!
A Richternél úgy van, hogy minden ott dolgozó kap a ledolgozott évek szerint neki járó mennyiséget, amit bő két évig tartania kell, mielőtt eladhatná. Év végén adják ezt és az azt követő új évtől számított két év múlva válik eladhatóvá. De mivel már régóta megy, minden év elején felszabadul egy csomag. Van továbbá olyan is, amit kevesebben kapnak (nem a felsővezetésre gondolok), fizetés mellé prémiumnak; mondjuk talán fél évente vagy évente, ami azonnal eladható. Viszont ez(ek) szerintem nem okoz(nak) olyan nagy eladói nyomást a papír piacán.
Köszönöm, hogy azt a feldolgozott tudásanyagot zanzásítva megosztottad velünk! Sok időt spórolsz nekünk és segítesz is sokat ezekkel a spekulációkkal. Sajnos hetente újra kell értékelni mindent, de azért a március összességében biztató volt, pedig akkor is futott be mindenféle előrejelzés. Ha jól emlékszem, egyszer elhagyott az árfolyam egy 11 ezres aljat, azóta talán 11500 alá le sem nézett, viszont 13 ezer fölött kétszer is volt, igaz, ott sem időzött sokat. Tudom, hogy nem MOL fórum, de kicsit ide is tartozik, hogy nemrég inkább MOL-ban gondolkoztam, azonban nyugtalanít az a magas osztalék. Egyrészt felvitte az árfolyamot és szerintem fent is tartja a 10%-os mérték okán 3000 ezren. De ha lemegyünk utána 2500-ra és ott beragadunk, az sem jó. Ha azonban visszábbvesznek az osztalékból, esne, viszont osztalékfizetés után nem esne úgy vissza. És ott van, hogy egyeduralkodó lesz a mol, de egyelőre veszteséges és nem tudni, hogy mikorra keresi vissza magát, főleg, ha közben át kell állítani a finomítókat. Azt sem tudni, hogy az épp regnáló kormány nem e dob rá még egy sapkát. Szóval a BÉT-en most mégis biztonságosabbnak tartom az OTP ezres szeszélyeit, még egy esetleges bankadó esetén is.
A tévhitek feloldása végett: "Az OTP Bank Nyrt. tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy az OTP Bank Nyrt. 2022. március 30-án 2.597.700 darab törzsrészvényt ruházott át az OTP Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezet (MRP Szervezet) részére". Ez azt jelenti, hogy egyelőre nem a munkavállalók kapták meg, hanem maga a szervezet, ami majd valamikor csorgatni fogja a munkavállalók részére. Egyébként a munkáltatói részvény - amint megérkezik a munkavállaló számlájára - azonnal eladható.
Csányi szerintem hiteles, mivel önmagában a háború kitörése okán nem feleződött le minden részvény, elmérhették az OTP orosz-ukrán kitettségét. Egy korábbi felvetéseddel én egyre inkább egyet tudok érteni, mi szerint az év végi 15 reális. Ennek alapján én egy óvatos pozikeresésben vagyok, ami annyit tesz, hogy egy 11 ezres zuhanásra azért lélekben készülök, de egyébként még a kertiszéket is be akarom dobni 12-13 árfolyam között. Amiről nem nagyon láttam senkit fórumon értekezni, az az, hogy az OTP forgalma várhatóan nőhet az orosz-ukrán bankoktól szabaduló, térségekből távolodó befektetők befektetéseivel. Nyilván van egy kitettség, amit már ezerszer leírtunk, hogy bukhatja az OTP. De orosz cégvezetőként mondjuk minden pillanatban azt keresném, hogy mikor tudok bankot váltani és legyünk őszinték, nem egy amerikai bankot fog keresni, mivel a térség sokszor determinál és egy kelet-európa, nyugat-ázsia nem szokott túl messzire menni a vagyonnal, sokszor nem is igazán tud. Az ukrán és orosz befektetőket szerintem el fogja csábítani az OTP, sok vagyon fog átcsoportosulni most azokból a térségekből a menekülés irányába. Úgyhogy egy kedvező forgatókönyv szerint az OTP-nek nem lesz baja, sőt, kaphat egy erős tőkeinjekciót. Azt most inkább pozi-hullámvasútból fogom figyelni, mintsem partvonalról.
"Én azt tippelem, hogy a tulajoknak olyan 12200-ig megéri tárazni." Úgy érted, hogy e fölött csak shortra érdemes pozit felvenni? Mennyiben látod most a plafont a következő hónapokban vagy idén?
Szoval akkor a kovi nyakon ontes majusba lesz 14 ezer korul mert jok lesznek a szamok plusz a "keresztes pók" havi gyertya is fel torest jelzheti. Ha mult ev aprilisbol indulok ki meg a rantotr husos szendvicsbol... :)
OTP részvényesek ide!