Szerintem MOLban sokkal jobbak az arfolyam emelkedes eselyei, mint OTPben. Olajat muszaj venni, bankhitelt nem muszaj. . Az inflacio szalguld. 2 ev mulva meg magasabb lesz. Mondjuk 20%, talan? Nincs eleg olaj es gaz, sehol. Azok arai tovabb emelkednek. MOL bevetelei biztosan, es sokkal nonek. Mit szolsz majd, ha a benzinkutnal 4 jegyu szamok lesznek a benzinkut tablan? . A nagy inflaciok idejen a bankok profitja aligha emelkedik. A sok csodbement, kinlodo aligha vesz fel draga hiteleket es beruhaz a pocsek kilatasokra. Meg az is lehet, hogy a piac, nos, most jol arazza OTP helyzetet es kilatasait.
A kintre úgy gondoltam, hogy külföldi részvényt vettem és nem OTP-t. Amúgy a KBC-nél vagyok alapvetően, de a Ricsim pl már mind a Randomnál van, és most akarom tesztelni az interactive brokers-t külföldi részvényekre. A legtöbb részvényem jelenleg OTP és Tesla.
Mármint úgy nem, hogy a háború elejéig lehetett, és azóta nem. Ha már itt tartunk, mitől függ hogy a random felvesz-e etf-et, vagy sem? Kértem tőlük, hogy vegyenek fel nekem egyet, de azt válaszolták, hogy nem. (iShares Agribusiness etf-et kértem volna).
OTP részvényesek ide!