Gondoltam itt össze lehet írni kisbarátunk és a kormány dolgait. Nálam a Tisza az a folyó a másik nevet melléknévként használom . Eseményeket, politikai és gazdasági lépéseket töprengéseiket fogom berakni. Ha pozitív azt is be fogom írni. Itt nincs helye a mééé mit csináltak a zorbánék. Ok az volt elmúlt most ez van. Az ideálishoz kell mérnünk nem egy rosszhoz.
A szubjektív véleményem a legényről: jelleme a tudása a képességei nem alkalmasak egy ország vezetésére.
Aranytartalék: Magyarország aranytartaléka 110 tonna, ami történelmi csúcs.
Devizatartalék: "A nemzetközi tartalékok összege 58,7 milliárd euró (2026. márciusi adat), ami kismértékű csökkenés a februári 59,8 milliárdos abszolút rekordhoz képest."
Ezen felül van az állami tulajdon: reptér, részvények, horvát kikötő, közművek, olajtárolók..stb stb..
Nem tudom, hol látsz kost propagandát. Az eddig colt, és most teljesen leállt. Éppenhogy kost tűnt el a fidesz által fullba tolt gyűlöletkeltés. És ezen ráadásul százmilliárdos nagyságrendben spórolunk évente. Emellett több vasútfejlesztést jelentettek be 3 hónap alatt, mint ami az elmúlt 40 évben összesen történt. Szerinted tehát ez sem pozitív, értem. Indul egy 500 milliárdos hálózatfejlesztés, amit a fidesz szintén nem csinált meg, pedig elemi fontosságú volt a napelemes terjeszkedéshez. Szerinted ez sem pozitív, értem. Minden jogszabályt sikerült lemódosítani, ami az EU-s pénzekhez kell. Felálltak a minisztériumok, a legtöbb állami véghez sikerült új managementet találni. Ez sem magától értetődő 3 hónap alatt. Egy sor haveri pénzosztást sikerült elzárni. Amit nagyon várok még, hogy az összes komcsi piaci beavatkozást megszüntessék (hatósági árak, árrések stb.), illetve méltányosabbá tegyék az adózást. Azaz ne legyenek kedvezményezett adómentes csoportok. De félek, ezekhez túl populisták. Meglátjuk, mi lesz az októberben benyújtandó költségvetési törvényjavaslatban. Azt várom, hogy abban lesz egy átfogó adóreform 2027-től.
Próbáltam elemezni. Ha mp egy zseni és összarakott egy nagy ötletet ő lesz a következő m.elnök. Mi volt? tapsikolt orbánnak tizen évig, ahogy egy klasszikust idézzek neres ciciken nevelkedett. És összerak egy üzleti modellt. Lehallgatom felvételt készítek a feleségemről, nyílvánosságra hozom és majd ettől beindul a busines? Ez mi? ilyet senki nem talál ki. Ha vannak felvételei orbán vagy lázár bizalmas beszélgetéseiről az ok a maga kategóriájában. De elárulod a gyermeked anyját? Erre tudatosan épít valaki? hiszen az általános erkölcsi norma szerint ezt bárki elítéli. Nekem ez az egyik nagyon gyanús. Ha már így volt akkor inkább az lehetett egy kicsinyes bosszú volt a fejében, jelleme megvan hozzá és ezért csinálta amit csinált. És ezt valakik lehetőségnek látták és megkecsegtették egy lehetőséggel amit boldogan elfogadott hiszen édes a bosszú. Ha ez volt akkor ő a hasznos balek.. ezt Orbán vagy az eus ballib oldal is megjátszhatta.
Még csak annyit. Én még nem láttam olyat ha valaki valami ellen megy arra pocsékolja az energiát az hosszú távon fejlődne. A negatív irígy emberek csak megbetegszenek, feleslegesen elmegy az idejük és így a vacak kis életük. Valamiért kell hajtani abban van a fejlődés. MP tapsikolt orbánnak több mint 10 évig. Most meg semmi nem jó? zúzzuk szét a zorbán rendszert? És mi lesz helyette a saját? Ez nem elpocsékolt idő? Ha lenne ész akkor azt mondják, igen ez meg ez jó volt, átgondoljuk és jobbá tesszük. Ezt meg ezt eldobjuk mert... helyette pedig ezt gondoljuk felépíteni. Ha ezt hallanám akkor elgondolkodom. Egyelőre a nagy ászok nálam nem nagy ászok.. és csak remélem a háttérben vagy egy agytröszt. Ha nem akkor megont mások fejlődnek 4 vagy valamennyi évet mi meg vissza. Mint gyurcsóti szdsz idején.
Miért kell mások véleménye. Talán van saját is. Én nem látok semmi pozitívot..eddig. 1. tiszteletlenség pofátlanság troll stílus az ország házában is. Árad a gyűlölet miközben a másik szájukkal mindenki miniszterelnöke akar lenni és állítólag kéne a megbékélés, legyen vége az ország kettészakadásának. Ámen. 2. visszamenőleges hatályú törvények. Tudtommal ilyen nem létezhet de nem hallunk semmi ellenvéleményt az alkotmánybírák oldaláról. 3. rákosi időket idéző propaganda gépezetet látok ahol a kedves vezető fehér ingben személyesen irányít a bajban. 4. Vannak igéretek a másik oldalon még semmi nem valósult meg ezekből. 5. Mintha gyp-sek lennének a tiszások vagy a szavazók olyan indoklások vannak néha pl kapitánytól is. szóval nekem még csak ennyi jött le.
Saját fejlesztések? Ha nem és tele vannak pakolva kínai cuccokkal az mitől fejlett. Voltam párszor a baltikumban. Inkább a mentalitás ami egy társadalmat előre visz. A litvánok simlisek ügyeskedők kereskedők és nem áll messze tőlük a törvények áthágása, az észtek kulturált úriemberek, szorgalmasak, a lettek olyan halak mint a finnek.
Sziasztok. Nagyon jokat mosolygok az eszmefuttatásokon. A gazdaság helyre állítasa a cél a nemzeti vagyon visszaszerzése. A baltikum előbbrébb van mint magyarország. Most voltam ott és meglepődtem. Robotok viszik ki a kajákat leveleket, önmöködő autok stb. Ja és euroval fizetnek. Ti meg ki sw tudtok mozdulni otthonról . Jo beszélgetést
Mit gondolok a tiszáról? hát ha elvonatkoztatok mp tudatlanségától nekem jellemtelen lényétől és mivel örök optimista vagyok ezért csak remélni merem a háttérben valóban szakértők vannak. Sajnos a miniszteri oldalon nem látom de talán a szürke eminenciások között. - ha jól gondolom és csak nagyon remélem akkor most megvárják kb mennyi pénz van a kasszában és azzal fognak gazdálkodni. (én is ezt csinálnám) - talán és nagyon remélem 1-2 lépést előre gondolkodnak pl. energiaellátás terén és a háttérben bőszen mennek a tárgyalások euval az eus pénzekkel energiákról beruházásokról. - Igen látszott egy NER rendszer ami már önjáró lett. Volt alapja nemzeti érzületű emberek kapják a megbízásokat, nem kell túlárazni az alap haszonkulccsal is bőven van benne lendület. Elvileg ezt a réteget egy cél irányába lehetett volna állítani. Azt látom ezek túlkeresték magukat és már beleestek abba a hibába mint simicska ők is már királycsináló akartak lenni. Sztem Orbán is látta sok lett a haszonleső nyalonc aki már nem elvek hanem érdekek mellett van a NER-ben. Itt adja magát egy gondolat: esetleg mp nem egy eszköz? aki elvállalta a tisztító tűz begyújtását. Ha ellenségnek mutatkozom akkor megkeresnek az ellenségek az orbánellenesek és az élükre tudok állni. Nem csak a hazaiak hanem akár külföldi vagy eus részről. Ne feledjük mp ott tapsikolt évtizedig az orbán beszédeken és véresre tapsolta a tenyerét. Belső körös infói vannak. Orbán nagy stratéga. Mp karaktere kb annyi legyen jó munka jó élet jó frizura nagy tükör igazgatósági tagság meló vagy eus képviselői. Ezt a változást mzp is meg tudta volna csinálni. ment is mint kés a vajban aztán leállították a folyamatot. Maga a módszer már kipróbálásra került. zelenszkij vagy a román mókus választási győzelme elkaszálása.. A népek azok csak sallang mzp-re is ráizgultak anno. Igen most a mindegy mi de változás kell volt a mottó. Én Magyarországnak szurkolok. Volt már szarban de lemostuk és újra szép volt. Ha a gyereked beleesik a sárba akkor nem dobod el hanem megtisztítod. Szóval én ezt látom. Lehet túlgondolom de jó ideje semmi nem történik véletlenül a világban.
elmondom ezredszer. Ez a fórum a tiszáról szól. Van ezer másik fidesz mocskoló, akinek ez az ingerenciája menjen oda itt kitörlöm. Egy konstruktív beszélgetés ha valaki propagandán kívül érveket sorol fel a tisza mellett az rendben. Akkor beszélgethetünk róla.
Van pár dolog. 1. tart még a győzelmi mámor a csőcselék még vért kíván de már vannak fanyalgól a táborban " nem ilyen lovat akartak". Őket még azzal áltatják..igeen de tudod az egyszerű szavazóknak ez kell... és valóban..de majd lássuk az eredményeket mert még csak a duma van. 2. van egy jól felépített propaganda egy erős média háttérrel rendelkező rákosi időket idéző gépezet (a fidesz kismiska volt ezekhez). Azt gondolom a hazai választás módszer egy eus főpróba volt az elkövetkező eus választásokhoz. Mert a balliberális erő nem adja át vér nélkül a hatalmat. A hazai propaganda lényege itt van a bölcs vezér aki fehér ingben megoldja a zország gondjait. legyen az paks meg ilyenek. Pátoszos hanggal festi nekünk a jövőt és csak úgy csípőből internetes troll stílusban sziporkázva bogyóvá aszalja az ellenzék vergődőinek a támadásait. 2. a tisza propagandának vannak kulcsszavai a hívők ezeket visszacsillantják a lop a vergődik meg ezek. Azért működik jól mert az emberek 80%a fujj fujj hajrá választ oldalt mint a fociban. Az egyik oldal maga a csoda a tudás a másik oldal a fertő a tudatlanság. Mindez több diplomával is működik. Nem fogalmaznak meg kritikát mert az az egységet gyengíti. Egy réteg már kezd kérdőjeleket tenni.3. most is milyen jól "spóroltak" aug 20on. Ha egy ember egy rocsón lecsorog a Dunán és egyik kezében zászlót lenget a másikban kínai piacos méhecskés kézi tüzijátékot pattogtat az még olcsóbb lett volna. Ha suzuki helyett velorexet vesz egy család ez nem spórolás. Spórolás ha a suzukit egy másik kereskedőnél 200k val olcsóbban veszed. 4. Még a lopás fogalma sincs meg a fejekben. Lopok ha adok egy számlát semmit nem csinálok és kifizetik. Mint szdsz idejében vagy még most is a fővárosban, 100milliókat kifizetnek soha fel nem használt tanulmányokra stb stb. Ha van pályázat megnyerem akkor van benne műszaki tartalom munka ezt el kell végezni ezt teljesíteni kell és van benne egy haszonkulcs. Van propaganda mert német francia osztrák cégek is pályáznak. Lásd strabag aki summantani akart. Mészárosnak volt egy vasúti hídja amiből kihagyták a vasalatot, a műszaki ellenőr visszabontatta és újra kellett csinálni. 5. A tisza választási programja igérgetésekből állt, lopás megszűntetése (már az első 100napban nem bírták ki :) adócsökkentés kormánya, börtönbe a tolvajokkal, és a legfontosabb hazahozzuk az eus pénzeket. A szakértői oldalon meg az volt "választást kell nyerni és utána mindent lehet" 6. Miért "vergődik" a tisza? szerintem egy elég erős présben vannak. - fenn kell tartani a látszatot tesszük merjük csináljuk. Mutatni kell a lendületet. Nem hibázhatnak. - amit fentebb írtam "börtönbe a tolvajokkal, eus pénzeket hazahozzuk, adócsökkentés kormánya." ez nagyon erős elvárás nem fogják tudni teljesíteni - a másik oldalon ott van az eus megszorítási előírások, elvárások. 3 sávos szja, 13.havi nyugdíj, rezsitámogatás eltörlése az adózó réteg kiszélesítése stb stb.. - tetszik nem a nyugat továbbra is gyarmatnak szeretné látni Magyarországot. Ez volt orbán szabadságharca. Ha mp-tek ezt feladja akkor elveszíti a választóinak a felét.
"az állam papíron 13,5 milliárd forintot takarított meg az idei állami ünnepségen" bömbölí a tisza propaganda gépezet. Mennyire kell tiszasnak lenni ez simán átmenjen? Ha egy ember a Duna közepén magyar zaszlót lenget egy rocsón és közben kinai méhecskés tűzijátékot pattogtat még olcsobb lett volna. Mégha át is ugorjuk azt a neres tempot, már a pályázat elött tárgyaltak a győztes csapattal. Lehet ők adtak a szinpad technikat választasok előtt? Amúgy műszakilag rendben volt a drónok gondolom az előző elöoj Készületben benne voltak mert ez nem 1hét munka. A fényfestés meg csak szemből latvanyos. Azért aug 20 a legnagyobb ünnepünk méltóan kell ünnepelni. De spórolhatunk prajdon meg a hanukan is.
Akkor nézzük kicsit higgadtabban, de mégis csupán laikusként: "... sőt a korábbi szervező szerződésének felbontása előtt egyeztetni kezdett a lebonyolításról." Itt nem értem, hogy mi az, hogy "sőt"?? Mivel ők bontottak szerződést, már előre tudhatták, hogy meg fogják tenni, mi ebben a "sőt", amikor ez számukra egyértelmű eseményként volt várható? Ráadásul, ez információhiány alapján egy laikusnak (mint én), úgy is magyarázható, hogy már kevesebb idő volt egy rendes eljárás beindításához, ezért próbálták előre bebiztosítani a lehetőségeket (de még ekkor is tőlük függött a későbbi történés)
„Attól, hogy kevesebbet lopnak valamiből, attól a dolog még lopás” Itt Hadházy nagyon(!) lazán kezeli a fogalmakat, hiszen egyelőre lopásra maximum csak valami gyenge gyanú merülhetne fel, és az a dolog, ami miatt esetleg konkrét vád merülhetne fel, az a következő vád (és még nem(!) a lopás): "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban" Viszont így látatlanban, azaz mint említettem "információhiányban", egyelőre nem zárnám ki az előbb említett lehetőséget, azaz a rendkívüli helyzetet, és így a nem szokványos eljárást a gyors lebonyolíthatóság érdekében. De mint írom, ez csak látatlanban, és a saját információhiány miatti elképzelhető lehetőség.
magyarpéter és a tisza kormány
A szubjektív véleményem a legényről: jelleme a tudása a képességei nem alkalmasak egy ország vezetésére.
Aranytartalék: Magyarország aranytartaléka 110 tonna, ami történelmi csúcs.
Devizatartalék: "A nemzetközi tartalékok összege 58,7 milliárd euró (2026. márciusi adat), ami kismértékű csökkenés a februári 59,8 milliárdos abszolút rekordhoz képest."
Ezen felül van az állami tulajdon: reptér, részvények, horvát kikötő, közművek, olajtárolók..stb stb..