Topiknyitó: Spiller péntek, 16:38

magyarpéter és a tisza kormány  

Gondoltam itt össze lehet írni kisbarátunk és a kormány dolgait. Nálam a Tisza az a folyó a másik nevet melléknévként használom . Eseményeket, politikai és gazdasági lépéseket töprengéseiket fogom berakni. Ha pozitív azt is be fogom írni. Itt nincs helye a mééé mit csináltak a zorbánék. Ok az volt elmúlt most ez van. Az ideálishoz kell mérnünk nem egy rosszhoz.
A szubjektív véleményem a legényről: jelleme a tudása a képességei nem alkalmasak egy ország vezetésére.
Aranytartalék: Magyarország aranytartaléka 110 tonna, ami történelmi csúcs.
Devizatartalék: "A nemzetközi tartalékok összege 58,7 milliárd euró (2026. márciusi adat), ami kismértékű csökkenés a februári 59,8 milliárdos abszolút rekordhoz képest."
Ezen felül van az állami tulajdon: reptér, részvények, horvát kikötő, közművek, olajtárolók..stb stb..
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller csütörtök, 21:46
Előzmény: #84  Dehogynincs
Na jo roviden. Cegkent az alkalmazottak utan mindenki bere utani nyugdijjarulekot egyben fizetem be a ceg adoszamaval a NAVnak. A berszamfejtok adjak be a bevallasokat az egyenekre bontva. A feloszto kirovoban a befizetesed aranyaban lesz jogosultsagod a nyugdijra.Mivel mindenkinek van adoszama tb szama elvileg lehetne a nevevel befizetett osszeget  szamszerusiteni. Most is nyilvantartjak mert nyugdij elott allo ismeros  kapott egy eleg pontos listat  ami elmondasa szerint 100% os. De volt olyan mar 3x tan, valamelyik kollega mondta nem ervenyes a tb kartyaja 5eve nincs fizetve jaruleka. Kolleganak a munkaugyessel be kellett caplatni a papirokkal a navhoz.

Spiller csütörtök, 21:28
Na lemond liliomfi sogora. Adnak a kulsore.
Spiller csütörtök, 21:27
Előzmény: #84  Dehogynincs
Jo ugorjunk. A kovetkezot kitorlom.
Spiller csütörtök, 21:26
Előzmény: #83  sasa44
Ellenkezoleg. Egy idotavon latom a prioritasokat es az iranyt. Mivel gyorsult a vilag mar nincs idejuk az embereknek szervezeteknek szovetsegeknek lassan felepiteni valamit. Regen volt a diplomacia, teaztak ebedeltek mondom is meg nem is puhatolozas volt. Ma mar gyorsabb. Ez lesz az lesz te ezt kapod de ezt teszed. Nyilvanosan ezt mondjuk mergesen..egy even belul lezarul a dil.
Altalaban 1-2-3-5 evre tervezek de van 20 eves kifutasu is.egy ceget öt evre kell utemezni. Az irany a fontos, ha jo az irany akkor miert ne. A regi szekesegyhazakat 100-150 ev alatt epitettek aki elkezdte tudta nem latja a veget.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 06:59
Előzmény: #81  Spiller
Tőled eltérően én szeretem érteni, hogy miről beszélünk.
Tudtam, hogy a kormány ígéretet tett az egyéni számlákra. Azt nem értem, mit jelent az állami, felosztó-kirovó rendszerben az egyéni számla. 
A Kádár-diktatúrában úgy kaptam a fizetésemet, hogy a fizetési cetlimen csak a nettó összeg volt. 
1988-ig még szja-t sem fizettem. A nyugdíj fogalmát ismertük, a nyugdíjjárulék fogalmát és a levonásokat nem.
#49-ben a sávos szja kapcsán írtam, hogy jól jártam az egykulcsos szja-val, de "nem tartom igazságosnak, hogy elvegyék (kizsarolják, kifenyegessék) mások törvényes tulajdonát, ebben az esetben a pénztártag pénztári vagyonát".
Most még a bukott kormány van hatalmon, de a Balásy-ügy kapcsán hadd kérdezzem meg, mit szólsz ahhoz, hogy Balásy fölajánlotta az államnak a törvényes tulajdonában lévő cégeit, sőt még a magántőkealapjában lévő vagyonait, mindezt úgy, hogy az állami szervek zárolták a törvényes számláit?
Mit kellett volna tenniük a földcsuszamlás után (előtt?) az állami szerveknek, Balásynak és hogy kellene ezt az ügyet kezelnie MP-nek és ezzel szemben hogy fogja kezelni?
sasa44 csütörtök, 06:49
Előzmény: #82  Spiller

Kissé türelmetlennek látszol.
Mindennek eljön a maga ideje...
A tiéd is.
Spiller csütörtök, 00:32
Jaa es valaki hallott olyat, hogy pintert tamadta volna a tisza?  Rogan sincs a celkeresztben.ez mi?
Spiller szerda, 23:13
Előzmény: #78  Dehogynincs
Figyu..3mp
AI-alapú áttekintés "A 2010-2011-es magánnyugdíjpénztári vagyon államosítása után a Fidesz-kormány ígéretet tett az egyéni nyugdíjszámlák bevezetésére, ám a .."
AI a baratod. 
Tema lezarva. Marad a topik tema
Spiller szerda, 23:06
Előzmény: #78  Dehogynincs
azt amit irtam ugorjunk. Maradjunk a topik temanal. 
Magyarpeti milliardos szerzodest kotott diakalap vezetokent a siros cegajandekozos balasival. Izgi lesz. " ha en egyszer kinyitom a szamat ha en egyszer elkezdek beszelni.." :)
bronz szerda, 21:50
Törölt hozzászólás
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 21:38
Előzmény: #76  Spiller
Azt jelentené ez a mondat, hogy 
"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosítson a magánnyugdíj-pénztári rendszer." ???
A nyugdíjpénztárakat és alapkezelőket az állami szervek felügyelik. Ahogy a bankokat is.
Az önkéntes pénztárak alapkezelői is ugyanúgy kezelik a befizetéseket ahogy a manyupok alapkezelői.
A felosztó-kirovó rendszert pedig hosszú távon fenntarthatatlan pilótajátéknak hívják.
A felosztó-kirovó rendszerben mi a repedt répa az egyéni számla? Az aktívak befizetik a járulékot és ezt egyből kifizetik a nyugdíjasoknak.
Azt könyvelnéd az egyéni számlára, ami nincs is meg, hiszen a nyugdíjas már megkapta és többségük a hónap végére már el is költötte?
Ha lenne értelme a hozzászólásod utolsó mondatának, akkor azt is elfogadod a fidesztől, hogy választást kell nyerni és utána mindent lehet.
A belinkelt hivatalos programod hányadik oldalán keressem az egyéni számlákat?
bronz szerda, 21:03
Törölt hozzászólás
Spiller szerda, 20:55
Előzmény: #75  Dehogynincs

Igen. 
"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magánnyugdíj-pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek."
Ez nem az amit a képecskéden van.  Ennek mi az értelme?  Amit elmagyaráztam. Nem akarták,  mindenféle emberek  csinálnak manyupos kezelő céget, összeszedik 20-30évig a pénzed utána csődöt jelentsenek. Spanyol modellnek hívták ha jól rémlik. 
Egy dologgal maradtak el, a bevonással egyidőben azt igérte a fidesz a biztosítottakra megcsinálják az egyéni számlákat.  
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 20:10
Előzmény: #73  Spiller
Kampányfüzetecske képét linkeltem be.
Te belenéztél az általad linkelt hivatalos programba?
Eljutottál a 77. oldalig?
"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magánnyugdíj-pénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek."
sztaniol szerda, 19:24
Törölt hozzászólás
Spiller szerda, 19:20
Előzmény: #70  Dehogynincs
ez komoly? beraksz egy ilyen ratyi oldalt? a tkm tudja milyen kép ez. 
Ez volt a hivatalos program.
nemzeti_ugyek_politikaja_8481.pdf
bronz szerda, 19:20
Törölt hozzászólás
Spiller szerda, 19:11
Háát eddig semmi nem úgy van ahogy.
„A Tisza-kormány megnyitja az ügynökaktákat” – tette világossá nem először Magyar Péter leendő kormányfő, amit a reménybeli kancelláriaminisztere, Ruff Bálint annyival egészített ki, hogy lehetőséget teremtenek „a politikai nyomás nélküli kutatásra”.Bár a részletekkel még adósak, eddigi közléseikből az következik, hogy két eset lehetséges: valóban nyilvánosak, azaz például digitalizálva az interneten elérhetőek lesznek az „ügynökakták” – vélhetően az 1990. február 14. előtt, az akkori titkosszolgálatoknál keletkezett állambiztonsági dokumentumok –, vagy átkerülnek az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárába (ÁBTL), és ott kutathatók lesznek."
jelzem eddig is kutathatóak voltak az akták. 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 07:16
Előzmény: #69  Spiller
A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét és megvédi a nyugdíjpénztárakat.
https://kepviselofunky.blog.hu/2010/11/25/2010_aprilis_fidesz_megvedjuk_a_nyugdijpenztarakat
https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/181/1816/18162/1816243_7749f179c6dd4821ab1d53859675bddf_wm.jpg
Kamuztam volna? A tájékozatlanságodat fitogtatod vagy szándékosan félretájékoztatsz.
Spiller vasárnap, 21:11
Előzmény: #62  Dehogynincs
Miert kamuzol

• "Választási program: A Fidesz 2010-es programja egyáltalán nem tett említést a manyup-rendszer jövőjéről, sem a megtartásáról.
  • Általános üzenetek: A kommunikáció főleg a "nyugdíjak védelméről" és az állami szerepvállalás erősítéséről szólt, de a magánpénztári vagyon sorsát nem érintették".
  • Zanza2 vasárnap, 21:00
    Törölt hozzászólás
    Spiller vasárnap, 20:58
    Előzmény: #64  FR73
    Az adozas ennek felhasznalasa es a rad visszajuto juttatasok aranya fontos. Az sem mindegy benne vagy a kedvezmenyes korben vagy csak igavono vagy. Nyugi most szabadultunk fel es jon a kanaan.
    Spiller vasárnap, 20:54
    Ennel egyszerubben nem tudom elmondani. Kicsit feszultnek tuntok. A fideszre mutogattok mert fostok a jovotol.  Meg parat alszotok es megkapjatok ami jar nektek. :) 
    badsector1
    badsector1 vasárnap, 20:33
    Előzmény: #61  Spiller
    a manyup törvén szerint a manyup számla magántulajdon volt, ezért örökölhető is volt, ezt nem befolyásolja az, hogy volt akinek kötelező volt belépni.
    FR73 vasárnap, 20:12
    A jelenlegi magyar adóstruktúra sokat segített a fehérítésben a 2010-es években.
    De 2020 óta túltolták az indirekt adóztatást, ami ma inkább káros mint hasznos.
    Az a +10% fogyasztási adóteher a szomszédainkhoz képest megöli a hazai fogyasztást.
    Zanza2 vasárnap, 19:52
    Előzmény: #54  Spiller
    "Nem. Hanem a korrupt  libsi eu nem adta oda ami jar."
    ...
    Nem. Hanem a korrupt, illibsi ner nem teljesítette a jogállami feltételeket, ezért nem kapott (kaptunk!) eu-s pénzeket.
    ...
    Bajnai idejében még nem igazán nyíltak meg az eu-s források, még csak a struktúra kiépítése zajlott, ami 2010 után vált teljessé, Orbán óriási szerencséjére.
    ...
    De gondolom, nem megérteni akarod.
    Dehogynincs
    Dehogynincs vasárnap, 19:35
    Előzmény: #52  Spiller
    Értem a logikát, de hamisnak tartom.
    Azt elhallgatod, hogy a fidesz kampányígérete 2010-ben az volt, hogy megvédi a magánnyugdíjpénztárakat.
    Választást nyert és akkor már mindent lehet. Ki is lehet fosztani őket.
    A pénztártag bennmaradt az állami felosztó-kirovó rendszereben. Háromnegyed részben. Kevesebb járulékot fizetett oda és cserébe egynegyeddel kevesebb nyugdíjat vár az állami rendszerből.
    Mi abban a meglepő, hogy a tőkefedezeti rendszerben a felhalmozási időszakban nem vagy jogosult nyugdíjra.
    Maradtam a magánnyugdíjpénztárban és nem szaladok Orbánhoz. Orbán szalad, mert hárommilliónál is több választó tett levágott lófejet az ágyába.
    Nem volt chf hitelem, de valóban az adómból is mentették meg a devizahiteleseket.
    Az állam kötelezte a magánnyugdíjpénztárakat arra, hogy tartsanak állampapírokat. Most is kötelezi erre az önkéntes pénztárakat. Miért kötelezi? Miért ösztönzi a lakosságot arra, hogy állampapírt vegyen?
    1997.éviLXXXII.törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról
    Működési alapelvek, alapvető rendelkezések
    (4) A pénztártag követelése a tulajdonlás elve szerint a pénztártag tulajdona ...
    Nem tiszteled a fidesz saját törvényeit sem.Amikor megszüntetted (kifosztottad), akkor csökkentetted az állami vagyont, hiszen nyugdíjba vonuláskor az államnak ki kell fizetnie azt a negyedrészt is, amiről a pénztártag a belépéskor lemondott.
    #55-höz. Az 1. Orbán kormány alatt sávos (progresszív) szja volt. Őket komcsizod. 
    Spiller vasárnap, 19:27
    Előzmény: #60  badsector1
    semmi rugo de latom nem sikerult megerteni. Ezt ugy lehetett volna, hogy nem kotelezo a parsztnak atlepni manyupba  hanem eldonti. ha eldontotte utana nyilatkozik lemond az allami nyugdijrol. De utana nincs nyavogas. De itt van a tisza agytroszt. Gyorsan kitalaljak.

Topik gazda

Spiller
    3 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek