Csak pár cikkből amiket olvastam. ENSZ független nemzetközi tényfeltáró missziót állított fel, amelynek mandátumát 2026 januárjában két évvel meghosszabbítottk. A bizottság 2026. márciusi jelentése szerint az iráni hatóságok példátlan szintű elnyomást alkalmaztak a 2025. december végén kirobbant gazdasági tüntetések ellen. Dokumentálták az automata fegyverek és nehézgéppuskák használatát a tüntetők ellen, ami tömeges halálesetekhez vezetett. A jelentés szerint ezek a cselekmények kimeríthetik az emberiesség elleni bűncselekmények fogalmát.Amnesty International szervezet folyamatosan monitorozza a helyszíni videókat és orvosi jelentéseket. Az Amnesty jelentése szerint a 2026. január 8–9-i időszak volt az elmúlt évtizedek legvéresebb elnyomása. Míg az iráni kormány kb. 3100 halottat ismert el akiket terroristának bélyegzett a jogvédő szervezetek becslései szerint a halálos áldozatok száma a 30 000-et is meghaladhatja. Hitelesített videofelvételek bizonyítják, hogy a biztonsági erők (IRGC és FARAJA) vadászfegyverekkel, fémsöréttel és éles lőszerrel lőttek a tömegbe. Dokumentáltak eseteket, ahol kórházakba rontottak be, hogy elhurcolják a sebesült tüntetőket.Human Rights HRW 2026. februári jelentése részletesen leírja a rendszerszintű atrocitásokat. A szervezet dokumentálta, hogy január 4-én és 5-én az iráni biztonsági erők megrohamozták az ilami Imam Khomeini kórházat, ahol nemcsak letartóztatták a sérülteket, hanem el is kobozták a halottak holttesteit, hogy megakadályozzák a nyilvános temetéseket amik újabb tüntetéseket szítanának. Beszámolók vannak verésekről, szexuális erőszakról és az orvosi ellátás szándékos megtagadásáról a fogvatartottakkal szemben.ENSZ Különleges Rapportőr az Iránnal foglalkozó különleges jelentéstevő 2026. januári interjúiban megerősítette, hogy az iráni igazságszolgáltatás gyorsított eljárásban szab ki halálbüntetéseket a tüntetőkre, gyakran kínzással kicsikart vallomások alapján.
Ha valaki azt állítja, hogy nem lőnek tömegbe az szembemegy az ENSZ, az Amnesty és a HRW által hitelesített videókkal, műholdképekkel és szemtanúk ezreinek vallomásaival.
Tagadj nekem nem gond, nem vagyok Irán ellenes és nem is 90 millió síítával van a bajom, csak azzal a pár emberrel akik ezt utasításba adják és azzal a sok katonával akik ezt az utasitást nem tudják megtagadni mert egy több ezer éves őskorba való hitrendszerbe nevelték őket bele. A rideg embertelen viselkedésre ösztönző vallási nézeteik plusz a koncentrált teokratikus rendszerük tökéletes káoszt tud teremteni és teljesen elmebeteg egoista istenkomplexusos vezetőket.
Elfogadom a tagadásod azt is elfogadom ha tömeggyikos emberekkel szimpatizálsz de ne várd el hogy nagyon népszerű leszel majd. Nem vagyok vallásos nem vagyok hitetlen sem, és nem vagyok rasszista mert sok sok ember minta életet él akár mohamedán akár hindu akár keresztény. Annak a pár embernek nem ment akik preciziós csapások törmelék anyaga alatt vannak már jó részben.
Sok sikert mindennek a letagadásához és tények hazugságnak titulálásához.
Ha valaki azt állítja, hogy nem lőnek tömegbe az szembemegy az ENSZ, az Amnesty és a HRW által hitelesített videókkal, műholdképekkel és szemtanúk ezreinek vallomásaival.
Tagadj nekem nem gond, nem vagyok Irán ellenes és nem is 90 millió síítával van a bajom, csak azzal a pár emberrel akik ezt utasításba adják és azzal a sok katonával akik ezt az utasitást nem tudják megtagadni mert egy több ezer éves őskorba való hitrendszerbe nevelték őket bele. A rideg embertelen viselkedésre ösztönző vallási nézeteik plusz a koncentrált teokratikus rendszerük tökéletes káoszt tud teremteni és teljesen elmebeteg egoista istenkomplexusos vezetőket.
Elfogadom a tagadásod azt is elfogadom ha tömeggyikos emberekkel szimpatizálsz de ne várd el hogy nagyon népszerű leszel majd. Nem vagyok vallásos nem vagyok hitetlen sem, és nem vagyok rasszista mert sok sok ember minta életet él akár mohamedán akár hindu akár keresztény. Annak a pár embernek nem ment akik preciziós csapások törmelék anyaga alatt vannak már jó részben.
Sok sikert mindennek a letagadásához és tények hazugságnak titulálásához.
USA - Irán háború
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/