Topiknyitó: hekki 2026. 01. 13. 20:46

USA - Irán háború  

Tik-tak, tik -tak
Start 2026 január 18 hajnali 3?
https://oroszhirek.hu/cnn-trump-iran-elhagyasara-szolitotta-fel-az-amerikaiakat/
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Padre47 csütörtök, 17:00
Előzmény: #1597  keeper
​Csak pár cikkből amiket olvastam. ENSZ független nemzetközi tényfeltáró missziót állított fel, amelynek mandátumát 2026 januárjában két évvel meghosszabbítottk. A bizottság 2026. márciusi jelentése szerint az iráni hatóságok példátlan szintű elnyomást alkalmaztak a 2025. december végén kirobbant gazdasági tüntetések ellen.​ Dokumentálták az automata fegyverek és nehézgéppuskák használatát a tüntetők ellen, ami tömeges halálesetekhez vezetett. A jelentés szerint ezek a cselekmények kimeríthetik az emberiesség elleni bűncselekmények fogalmát.​Amnesty International  szervezet folyamatosan monitorozza a helyszíni videókat és orvosi jelentéseket.​ Az Amnesty jelentése szerint a 2026. január 8–9-i időszak volt az elmúlt évtizedek legvéresebb elnyomása. Míg az iráni kormány kb. 3100 halottat ismert el akiket terroristának bélyegzett  a jogvédő szervezetek becslései szerint a halálos áldozatok száma a 30 000-et is meghaladhatja.​  Hitelesített videofelvételek bizonyítják, hogy a biztonsági erők (IRGC és FARAJA) vadászfegyverekkel, fémsöréttel és éles lőszerrel lőttek a tömegbe. Dokumentáltak eseteket, ahol kórházakba rontottak be, hogy elhurcolják a sebesült tüntetőket.​Human Rights HRW 2026. februári jelentése  részletesen leírja a rendszerszintű atrocitásokat.​ A szervezet dokumentálta, hogy január 4-én és 5-én az iráni biztonsági erők megrohamozták az ilami Imam Khomeini kórházat, ahol nemcsak letartóztatták a sérülteket, hanem el is kobozták a halottak holttesteit, hogy megakadályozzák a nyilvános temetéseket amik újabb tüntetéseket szítanának. Beszámolók vannak verésekről, szexuális erőszakról és az orvosi ellátás szándékos megtagadásáról a fogvatartottakkal szemben.​ENSZ Különleges Rapportőr az Iránnal foglalkozó különleges jelentéstevő 2026. januári interjúiban megerősítette, hogy az iráni igazságszolgáltatás gyorsított eljárásban szab ki halálbüntetéseket a tüntetőkre, gyakran kínzással kicsikart vallomások alapján.
Ha valaki azt állítja, hogy nem lőnek tömegbe az szembemegy az ENSZ, az Amnesty és a HRW által hitelesített videókkal, műholdképekkel és szemtanúk ezreinek vallomásaival.
Tagadj nekem nem gond, nem vagyok Irán ellenes és nem is 90 millió síítával van a bajom, csak azzal a pár emberrel akik ezt utasításba adják és azzal a sok katonával akik ezt az utasitást nem tudják megtagadni mert egy több ezer éves őskorba való hitrendszerbe nevelték őket bele. A rideg embertelen viselkedésre ösztönző vallási nézeteik plusz a koncentrált teokratikus rendszerük tökéletes káoszt tud teremteni és teljesen elmebeteg egoista istenkomplexusos vezetőket. 
Elfogadom a tagadásod azt is elfogadom ha tömeggyikos emberekkel szimpatizálsz de ne várd el hogy nagyon népszerű leszel majd. Nem vagyok vallásos nem vagyok hitetlen sem, és nem vagyok rasszista mert sok sok ember minta életet él akár mohamedán akár hindu akár keresztény. Annak a pár embernek nem ment akik preciziós csapások törmelék anyaga alatt vannak már jó részben. 
Sok sikert mindennek a letagadásához és tények hazugságnak titulálásához. 
keeper csütörtök, 16:46
Előzmény: #1594  Placi82
Csak a szereplők (szerepek) és a helyszínek változnak:
https://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Thermopylae
Szerinted megadják majd magukat?
FR73 csütörtök, 16:35
Előzmény: #1596  keeper
Flightradar a barátom. Egy Arkia is most indult Larnacaról Tel Avivba.
keeper csütörtök, 16:33
Előzmény: #1593  Padre47

"amikor embereket kínzó és tömegeket kizsebelő"
"Panaszkodhat az összes szervezetnél tömegeket szétlövető kormány és vezetőség védelmére ritkán szólalnak fel a világban."
.
Kivéve 2007-ben. Amúgy full hazugságokat nyomatsz, de majd talán egyszer be fog kerülni a valóság a történelemkönyvekbe, azt szoktam mondani ilyenkor, hogy hazudni lehet, magadat és másokat is átverheted, a történelmet is meg lehet hamisítani, de Isten mindent lát és tudja, hogy mi az igazság és ez bőven elég.... (by the way nem vagyok vallásos)
keeper csütörtök, 16:32
Előzmény: #1595  FR73
Nocsak! Csak nem rajta ülsz? :D
FR73 csütörtök, 16:22
Előzmény: #1573  keeper
Ha szénné lenne lőve az a reptér, akkor oda nem szállna le épp az El Al madridi járata.
Placi82 csütörtök, 15:50
Előzmény: #1591  keeper
Ne fessd az ördögöt a falra mert hamarabb megjelenik mint azt sokan itt gondolják..... 
Padre47 csütörtök, 15:30
Előzmény: #1590  disco
Annyira nem meglepő amikor embereket kínzó és tömegeket kizsebelő diktátorokat tüntetnek el és senki sem panaszkodik. Általában a többség simán elfordítja a fejét amikor látják, hogy a piszkos munkát más elvégzi helyettük. Teljesen szabvány emberi viselkedés. Panaszkodhat az összes szervezetnél tömegeket szétlövető kormány és vezetőség védelmére ritkán szólalnak fel a világban.
keeper csütörtök, 15:24
Előzmény: #1590  disco
"General Afshin Naqshbandi, representative of the General Staff of the Armed Forces in the Basij forces, was killed in the Israeli raids on Tehran"
.
https://iran.liveuamap.com/en/2026/19-march-12-general-afshin-naqshbandi-representative-of-the
keeper csütörtök, 15:22
Friss:
.
"QatarEnergy CEO says the Iranian attack overnight damaged ~17% of its LNG production capacity, and it would take 3-5 years to repair the damage"
.
Köszönjük Izrael! Csak így tovább, hátha sikerült összehozni egy atomháborút is...
disco
disco csütörtök, 14:59
Előzmény: #1570  Eisenburgprofesszor
Az iráni diplomata főleg azt kifogásolja, hogy Izrael és Amerika következmények nélkül vadásszák le Irán vezetőit és gyilkolják meg őket.
Amír Szaídi Iravani úgy látja: ha az ENSZ erre semmit nem reagál, más államok is úgy döntenek majd, hogy konfliktushelyzetben megölik majd a rivális államok vezetőit.
Úgy látja, „normálissá válhat” a vezetők közvetlen támadása, ha az ENSZ közössége nem lép semmit.
ronaldinyo csütörtök, 14:48
Előzmény: #1588  Bandita
aki halálos beteg annak ugyi mindeggy utánam a tűzözön-trump-netanya-erdogan.
Bandita csütörtök, 14:46
Előzmény: #1585  Placi82
Viktorod szerint így hozza el Trumpuram a békét, hát nem nagyszerű?
Placi82 csütörtök, 13:57
Az összes neolibsi itt minuszol titokban, ahelyett hogy Ukrajnában onkenteskedne, és harcolnak azbazonostudataval a  cion globalista nagytőke  érdekekért, segítene lezarni a háborút..... 
Különösen mikor sok karpatajai rendes ember  nem tud haza menni évek óta. 
Shortelek csütörtök, 13:01
Az összes orbáncsicska itt hõbõrõg:))
Placi82 csütörtök, 12:44
Előzmény: #1581  Eisenburgprofesszor
Nem annak van diszkrét bája...
Hanem ,hogy Irannal tárgyalnak , Irán beleegyezik hogy 5%os urandusitasa lesz az polgári felhasználásra se jó, kb ...
Beengedik az ellenőröket Irányba ...
Szépen hazamegy az iráni küldöttség akkkor mindenben , rendben, engedtünk akkor oké .
És másnap meg lebombazzak fel Iránt köztük a vallási vezért akiből mártírt csinálnak és a az egész családját+160kislanyt is egy iskolában...na ez a durva. 
Bandita csütörtök, 10:43
Meg az orbán viktorka
Bandita csütörtök, 10:40
Előzmény: #1582  Endre1968
Trumpuram elhozza a békét, 24 órán belül!
Igaz, hogy kell pár atombomba ehhez, na de ez természetes. 
Mindent a béke érdekében!
Endre1968 csütörtök, 10:37
Van annak azért egy diszkrét bája, amikor egy országot atomot dob egy másik országra, hogy annak ne lehessen atomja, mer'hogy az veszélyes...
Eisenburgprofesszor csütörtök, 10:34
Előzmény: #1577  keeper
Akkor viszont teljesen vége lenne Amerikának, egy normális ország sem állna szóba velük, talán csak a zsidók. 

Topik gazda

hekki
hekki
3 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek