Topiknyitó: Ender 2025. 08. 11. 11:13

OTP Singlemarket problémák, kérdések  

Mivel a moderátor tömegesen tilt ki normális kérdezőket és válaszolókat a korábbi hasonló topikból, kénytelen vagyok egy alternatívát létrehozni, hogy legyen hol kommunikálni az ok nélkül kitiltotaknak és ha kel akkor bárki másnak.
Direktbroker - Régi böngészős felület, elvileg kivezetik majd
Smartbroker - Régi mobilos felület, elvileg kivezetik majd
Singlemarket - Új ökoszisztéma, böngészőben és mobilon is így hívják, még erőssen fejlesztés alatt.
Mindnkinek javaslom a singlemarket hibák jelzését az OTP felé, szoktak rá reagálni, legegyszerübb az általuk megadott emailcímre. (lásd app/böngésző) Reményem szerint még fognak bekerülni új, hasznos funkciók.
Ismert direkt/smart broker sajátosságok:
- a direktbroker megbízás csak direktbrokerben kezelhető/látható
- a smartbroker megbízás csak smartbrokerben kezelhető/látható
- fél évnél régebbi megbízás (pl egy régi stop) sehol nem látható de a telefonos ügyfélszolgálat ki tudja törölni
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zsigmond 2025. 11. 04. 10:43
Előzmény: #75  botics
Sajnos én is bankváltáson gondolkozom.Én próbálom a singlet és már vettem is 2 db mol részvényt. Képzeljétek a vétel indításakor rákérdez.hogy mire szeretném használni?
jofej 2025. 11. 04. 10:13
Előzmény: #77  botics
Én egyszer már rákérdeztem és az volt a válasz, hogy sajnos nincs lehetőség az eladott részvények árából történő azonnali vásárlásra, csak a folyószámláról lehet vásárolni. Az igazság az, hogy én még nem próbáltam használni a SingleMarketet, mert annyira útálom, csak ismerkedésre szoktam néha belépni.
Zozo12 2025. 11. 04. 10:10
Előzmény: #76  jofej
Meg kell nekik irni folyamatosan mennel több levelet kapnak talan észbe kapnak akkor ! En mar irtam azt is hogy kepesek megjavitani megtudjak oldani vagy keressen inakbb mindenki mas szolgaltatot ? Irjon nekkik mindenki lehet a singlemarkett oldalon egy emailt irni
botics
botics 2025. 11. 04. 10:07
Előzmény: #76  jofej
Ez a T+2 nap ez komoly??
jofej 2025. 11. 04. 09:59
Előzmény: #75  botics
Tényleg hihetetlen amit csinálnak. Egy fapados, lebutított rendszer a DirektBrokerhez képest. A Direkt-et nem lenne szabad leállítani, ameddig az új legalább annyit nem tud mint a DirektBroker. Van benne egy csomó felesleges dolog, a kereskedéshez szükséges alapadatok viszont hiányoznak. 5-ös könyv nélkül az ember vakon van, de én például a napi forgalmat sem látom sehol. Nincsenek riportok, egy eladott részvény árából nem lehet azonnal másikat venni, csak ha az összeg visszakerül a folyószámlára (T+2 nap) és lehetne végtelenül sorolni a hiányosságokat. Ez így egy nagy kalap szar, szégyen az ország legnagyobb bankjára nézve.
botics
botics 2025. 11. 04. 09:10
Sziasztok, csatlakozom az elégedetlenkedéshez. Igazából a bankváltáson kezdtem el gondolkodni. Melyik banknak van a legjobb kereskedési platformja ? Az hogy ilyen minőségben erőltetik a SingleMarket-et az kritikán aluli. 5-ös könyv nélkül mit csináljak???
benji60 2025. 11. 03. 09:15
Előzmény: #61  HuTi
Köszi
rookie654
rookie654 2025. 10. 31. 14:38
Előzmény: #72  tmike
Válaszban finoman a tudtukra adtam, h ezt így ebben a formában nem volt a legjobb 5let bevezetni
tmike 2025. 10. 31. 14:34
Előzmény: #71  tmike
Ez arról szól hogy kicserélnek valamit,ami jól működik,és adnak egy másik szart ami drágább lesz. Ez eléggé bicskanyitogató. 
tmike 2025. 10. 31. 14:31
Előzmény: #70  rookie654
Értem. Magyarán ez kevesebb,mint a direktbróker. Mert ott előfizetés nélkül 5-s könyvet látsz 15 perces késleltetéssel
rookie654
rookie654 2025. 10. 31. 14:29
Előzmény: #69  tmike
Tisztelt Ügyfelünk! A szolgáltatásunk használata jelenleg díjmentes. Tranzakciós költségek vannak és az opcionális előfizetések. 
Előfizetés nélkül lehetősége van 15 perces késleltetett árfolyamot látni és egyes könyvmélységet.Amennyiben rendelkezik előfizetéssel az valós idejű árfolyamot látja és egyes könyvmélységet.Az könyvmélység jelenleg fejlesztés alatt áll, jelenleg bővebb információval nem tudunk szolgálni arról, hogy mikor kerül bevezetésre és lesz-e külön költsége ennek a funkciónak.
tmike 2025. 10. 31. 14:27
Előzmény: #68  tmike
Csakhogy tisztán lássam. Késleltetett 5-s könyv sincs?
tmike 2025. 10. 31. 14:24
asszem farolni kell az otp-től ,ahogy olvaslak titeket
HuTi 2025. 10. 31. 14:17
Előzmény: #60  rookie654
Óriási formák. A Singlemarketben nincs ötös könyv és a reál is szar, de azért ahhoz volt eszük, hogy a Direktbróker pár perc után automatikusan, jelzés nélkül kiléptet, szóval a megszűnésig sem tudom párhuzamosan használni a kettőt :D
jofej 2025. 10. 31. 14:09
Valakinek van előfizetése a Portfolio real adataira (5-ös könyv)? Mennyire használható? Az előfizetés elég drága (6500, Ft/hó), de esetleg átmenetileg lehetne használni, amíg a Singlemarket-be beteszik az 5-ös könyvet. Még az is lehet, hogy az se lesz sokkal olcsóbb, mint a portfolios.
rookie654
rookie654 2025. 10. 31. 11:30
Előzmény: #64  TElek
Ez az, amit mi jó eséllyel soha nem tudunk majd meg, h ez így miért kellett
TElek 2025. 10. 31. 11:21
Előzmény: #63  rookie654

Értelme nem sok van az idő előtti indításnak. Főleg ha bebukhatnak vele.
Gondolom a fejlesztőket köti valamilyen határidő. 
Év közben közben nemigen szoktak átállni,  ha a két rendszer nem teljesen kompatibilis.
Lehet nem akarnak 1 évet várni.
rookie654
rookie654 2025. 10. 31. 11:00
Előzmény: #62  jofej
Pontosan erről van szó, ahogy írod is, nagyon jól összefoglaltad. Ez a millió dolláros kérdés, h ennek így mi értelme elindítani, a másikat meg leállítani. Nem értek hozzá, de józan paraszti ésszel, nem olyan bonyolult ez. Van egy működő rendszerem, de újítani akarok, akkor - ahogy te is írod - legalább azokat bele pakolom, amik a meglévőben is benne vannak. Később meg ráérek még újabb dolgokkal bővíteni, foldozgatni.
jofej 2025. 10. 31. 10:48
Előzmény: #60  rookie654
Nem értem hogy ha ez még csak egy félkész rendszer, akkor miért állítják le a DirektBrókert, ameddig az új rendszer nem tudja legalább azt nyújtani, amit a régi. Ha új rendszert vezetünk be, annak jobbnak, okosabbnak illene lennie, mint a réginek. Szégyen, hogy az ország legnagyobb bankja egy ilyen fapados kereskedési rendszert akar bevezetni egy jól működő rendszer helyett.
HuTi 2025. 10. 31. 10:20
Előzmény: #45  benji60
Most egyelőre ott tartunk, hogy kaptam egy választ, miszerint Singlemarketben tudok DKK-t váltani. 

Erre válaszul újra leírtam, hogy a Singlemarket nem enged olyan devizát váltani amihez nem tartozik devizaszámla, DKK devizaszámlát pedig nem tudok nyitni, így addig átvezetési számlán marad az összeg, ezzel bezárult a kör. 

Majd írok updatet.

Topik gazda

Ender
Ender
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek