Topiknyitó: user01 2024. 11. 25. 09:30

2026-os Országgyűlési választás - TISZA vs. Fidesz  

Beindult a kampány
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
ronaldinyo hétfő, 14:56
áprilia 13 tol jön a fekete leves-joétvágyat hozzá,
ronaldinyo hétfő, 14:56
Előzmény: #379  zepi
igen értelmes ember nem szavaz senkire -mert mind fidesz pribék.
Freeshark hétfő, 14:49
Előzmény: #371  badsector1
A dk lehet h képes annyi szavazatot hozni mint 2024-ben az ep választáson?
zepi
zepi hétfő, 13:57
Előzmény: #377  signal2
Értelmes ember érdekből áll a Fidesz mellett.
euler
euler hétfő, 13:41
Előzmény: #376  signal2
Néhány billegő körzetben valóban nagy jelentősége lehet/lesz.
Ezekben kellene/kellett volna egyeztetni a tiszának, de ez a vonat már elment. Hála MP-nek és a híveknek, akik azt fújják, hogy csak EGY párt tudja legyőzni a fideszt. Tévedés, EGY erő tudja legyőzni. Legalábbis kétharmaddal.
signal2
signal2 hétfő, 13:08
Előzmény: #375  realmadrid
Más kérde´s, hoyg a fidesz full hazugságokkal mozgósít. Ami nálam alapból kizárja, hogy bármilyen szinten méltó lenne az ország vezetésére, vagy akárcsak arra, hogy ott legyenek a Parlamentben. 
Azt meg el nem tudom képzelni, hogy értelmes emberek hogyan állhatnak ki a fidesz mellett. 
signal2
signal2 hétfő, 13:07
Előzmény: #373  euler
Én értem, hogy mi lenne a haszna, ha bejut legalább 1 kispárt, de nem látom ennek esélyét. Egyszerüen túl kockázatos rájuk szavazni. Az egyéni jelöltekre leadott szavazatok pedig nagyon fájdalmasak lehetnek. Szerintem nem egy oevk-ban lesz minimáli a különbség a fidesz és a Tisza között, és itt sokat fog számítani, hogy a dk és kutya szimpatizánsok kire szavaznak egyéniben. A lista esetében egyetértek, hogy annyira sokat nem fog számítani. 
realmadrid hétfő, 12:56
Előzmény: #373  euler
A Fidesz mozgósította a sport társadalmat, gazdákat, művészeket, zenészeket. A hétvége megmutatta hogy a Fidesznek is van tartaléka. Azért az látszott szerintem hogy nincs egyértelmű kormányváltó hangulat, nincs 20% Tisza előny. Ez szoros lesz nagyon, attól is függ ki tud több aktivistát munkára fogni, kinek mekkora a mozgósítási ereje. Végén lehet, tényleg a mi hazánk lesz a mérleg nyelve. 
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 11:50
Előzmény: #371  badsector1
Ez a 2022-es összefogásra is igaz volt.
Azért nem szavaztam az összefogásra, mert ezzel a dk-ra (meg az mszp-re) szavaztam volna.
A dk vagy az összefogás mit ért el a parlamentben a saját megélhetésén kívül?
euler
euler hétfő, 11:23
Előzmény: #370  signal2
A kockázat csak annyi, hogy elveszik azoknak az ellenzékieknek a szavazata is, akik átszavaztak volna a tiszára, ha nem indul az általuk preferált párt. A 4 %-ból  2-3 %, szinte semmit nem jelent a végeredményben, ami szerintem egy biztos feles tisza győzelem.
.
Ha viszont bejut a pártjuk közömbösíthetik a mihamót, pláne egy szoros fidesz-tisza eredmény esetén. Mert abban azért bízhatunk, hogy nem a fidesszel fognak szavazni.
.
Járulékos haszon, hogy ezek a kispártok fogják megérni a következő választást, esélyt adva egy színesebb Parlamentnek. (A most nem indulóknak - állami támogatás hiányában - erre esélyük sincs. Talán ha a saját romjaikon összehoznak egy szociál-liberális alakulatot.)  
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 11:06
Előzmény: #368  Muszka1
Hozz példát!
Az előző négy választáson a fidesz kétharmadot kapott.
Nemhogy a kispártoknak, de még a középpártoknak sem osztottak lapot.
badsector1
badsector1 hétfő, 10:44
Előzmény: #365  signal2
Kutyákok megélhetési politizálást csinálnak, rájuk szavazni kb annyi minha valaki a dkra szavazna.
signal2
signal2 hétfő, 10:31
Előzmény: #366  euler
Túl nagy kockázat, ebben nem változott a véleményem. Kicsi esélyt látok arra, hogy elérjék az 5%-t. 
signal2
signal2 hétfő, 10:30
Előzmény: #368  Muszka1
A szavazók döntik el minden esetben a választást, nem a kispártok. A kispártok persze befolyással vannak a válsztói döntésekre. 
Muszka1
Muszka1 hétfő, 10:19
Előzmény: #367  Dehogynincs
A kispártok döntik el a választást szvsz.
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 09:45
Az már eldőlt, hogy csak öt lista lesz.
Kamupártok nem állítottak listát. A mihamó és a dk eddig parlamenti párt volt.
Lehet, hogy tévedek, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonítok a kispártok indulásának.
Négy hét múlva, a tényleges választási adatok ismeretében mindenki utólag lesz okos.
euler
euler hétfő, 09:32
Előzmény: #365  signal2
Ha elérik az 5 %-ot a listán, akkor az egyéni jelöltjeikre leadott szavazatok is rákerülnek a listára (veszteskompenzáció), és akár plusz mandátumot is hozhatnak a listán.
A kutyák is átgondolták: #8921
signal2
signal2 hétfő, 09:10
Előzmény: #363  Freeshark
Azt én sem értem, hogy az egyéni jelöltjeiket miért hirdetik. A rájuk leadott szavaztok aztán tényleg csak arra jók, hogy növeljék a fideszes jelölt esélyeit. Eddig azt gondoltam, hajtanak egy jó kis listás 5%-ra, most már nem értem, mit akarnak.
Freeshark hétfő, 09:07
Előzmény: #360  ronaldinyo
A dk képmutató párt tele pártkatonákkal akik csak megélhetési politikusok, madárijesztők most már rosszabbak mint gyurcsány idején!
Freeshark hétfő, 09:06
A dk-ra senki se szavazzon, Borsod megye Miskolchoz közeli kisebb falvait is teleszórták plakátokkal de miből honnan van erre pénze egy kispártnak?????
Borsodban több plakátjuk van mint a Tiszának Mi hazánknak és más kispártoknak együtt!
A DK-nak közel annyi plakátja van mint a fidesznek!
A dk-s Mokrai Mihály volt az aki hátba támadta Veres Pál polgármestert aki a szövetségese volt, Mokrai miatt veszítették el a választást, azért állt bosszút mert Veres nem őt nevezte ki helyettesnek, anno Káli Sándor alpolgija volt Mokrai aki csalással szerzett magának több ingatlant!
euler
euler hétfő, 08:37
Előzmény: #361  cianid
A jobboldali habzást.
cianid vasárnap, 22:48
És mit fognak fékezni?

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók