sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Plusz egyesével leszámfejteni minden osztalékot, külön számlánként, rögzíteni az utalást, elutalni, panaszokat kezelni, 5 évig követni. Hát nem tudom...
Osztalék jóváírásában/felhasználhatóságában nincs változás, ha TBSZ-en van a papír, akkor oda megy a bruttó osztalék jóváírás (levonás nélkül). Ha normál számlán, akkor pedig oda a nettó osztalék, ezzel nem lehet variálni. Az a szívás, hogy más cégek simán kifizetik a KELER-nek az osztalékfizetés központi lebonyolítását, nem ezen akarnak spórolni és csuklóztatni a részvényeseket... (olyan cégnél láttam ilyesmit, ahol nagyon kevés részvényes volt, és "Gizike" meg 1-2 kolléga elintézte házon belül. Aztán év elején még kiküldik az igazolásokat is a bevalláshoz).
Nekem Lightyear-nél van TBSZ-en a Pannergy pakkom, ezért írtam nekik, hogy oda milyen adatokkal kérjem az osztalékot úgy, hogy egyből a saját TBSZ-emre menjen. Jelentkezem majd és megosztom itt, ha érdemi választ kaptam tőlük.
Szerintem drágább lehet és kockázatosabb lehet a Panny-nak. E-mailen keresztül küldeni ilyen mennyiségű személyes adatot. Azok hozzáférését hogy kezelik a Panny-nál, tényleg csak azok és arra a célra férnek-e hozzá ahogy azt a gdpr és információ biztonság előírja. Valós törlés történik-e mikor már nincs szükség az adatokra. Egyáltalán nem hiszem, h jobb rendszerük van ennek a kezelésére, mint a Keler/bank. Ez egy extra kockázat a Panny és részvényesek részére, amire szerintem nincs szükség.
Gondolom, ha számszerűsítenénk, hogy x részvényes z időt tölt átlagban, hogy a TBSZ számláit egyesével összeírja, szkennelje elküldje, majd a Panny szkennelésből feldolgozza az adatokat z idő alatt, ha azt feltételezzük, hogy sehol se lesz hiba, akkor ez összességében drágább, bár valószínűleg a cégnek picit olcsóbb. Egyébként TBSZ-nél tényleg melyik számlát kell megadni? Kötelező TBSZ-re menni az osztaléknak?
Teljesítheti, de gondolom pénzért. Ki kell tölteni, szkennelve beküldeni (jó kis listát tud gyűjteni a Panny a tulajok kontakjarol), kelerrel meg egyeztetik az adatokat.
Köszi Addig nem neztem Mikor volt pannergy-m es eladtam konzumot vettem, azota szepet ment Emlekszek 300 ft ert a kutya sem vette Most meg jo 50 ft netto osztalek Szep, jo story lett olyan 12-14 ev utan!
A közleményben ez is szerepel: "Azon részvényesnek fizethető osztalék, akinek: .............. az osztalék kifizetéséhez szükséges adatait a részvényes vagy a részvényes értékpapír számlavezetője a Társaság által elvárt módon és formában, teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt adatközléssel (a továbbiakban: „Adatközlés”) megadta a Társaság részére. " Ebből a VAGY szó az érdekes, vagyis hogy elvileg helyettünk a számlavezető is teljesítheti az adatközlést. Talán jobban is járnának, mintha ennyi ügyfél őket ostromolná, hogy most akkor milyen bankszámlaszámot és bankot is kéne beírni.
Jó lenne itt megosztani az infókat és a tapasztalatokat az osztalék kifizetéssel kapcsolatban, mert ilyet valószínű itt még senki nem csinált korábban. Nekem pl. a részvények 95%-s TBSZ-en van (több TBSZ-en). Eddig az osztalékot a brókercég által kezelt megfelelő TBSZ számlaszámra kaptam és nyilván addig nem vehettem ki, míg a TBSZ le nem járt. Gondolom ez lesz most is, bár a pannyergy közleménye pl. erre pont nem tér ki.
Van egy ilyen kitétel is a közleményben, így gondolom ha valami papírt nem sikerül leadni, vagy hibás, akkor lesz idő korrigálni:" A 2025. év után járó osztalékot az osztalékfizetés kezdő időpontjától számított 5 évig igényelheti a részvényes, ezután az osztalékra való igény elévül." "Hiányos adatszolgáltatás esetén kizárólag az adatok pótlását követően kerül sor az osztalékkifizetésére." "Amennyiben az értékpapír számlavezető a tulajdonosi megfeleltetéskor nem, vagy nem megfelelően azonosítja részvénytulajdonos ügyfeleit, úgy az értékpapír számlavezető a hiányzó vagy javított adatokat az osztalékfizetés időszaka alatt utólag is megküldheti a KELER Zrt. részére. A pótlólagosan lejelentett adatok alapján fizetendő osztalék utalására a hiánypótlást követő hónapban kerül sor.
PANNERGY - moderalt