Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bitKain
bitKain péntek, 16:14
Előzmény: #3399  user01
Kimaradt: szerintem a szeptemberi osztalékot megkapjuk, a márciusi pedig az új projektre fog menni. 
A vezetés adott pár százalék esélyt arra, hogy sikerül elindítani egy nagyobb beruházást.
bitKain
bitKain péntek, 16:04
Teljesen egyetértek az árfolyam mozgás szokatlanságával, de lehet, hogy csak 4-5 hatás találkozott: 
1.) Tavaly az MVM csomag megvétele utáni esést kihasználva spekulatív vételek (én is sokat vettem ,és ismerőseim is), hogy majd a Januári speka ralit kihasználva eladom. 
2.) Szokásos vételek és emelkedés a januári ralira, majd a januári rali, és visszaesés.
3.) Április 1. - BUX kosárba visszakerülés, ami hoz egy kis vételi erőt.
4.) Április 12. - Választások és rendszerváltás. (Remény, hogy más lesz a geotermia megítélése és támogatása.)
5.) .. és itt érkezünk meg a +1-hez, ami szerintem azzal van összefüggésben, hogy MP-ék gyorsan letárgyalták, hogy hazahozzák az uniós pénzeket.
- Az EUs pénzeknél fontos szempont lett a transzparencia. A PE transzparens.
- Kell referencia: PE-nek van.
- A gyorsaság is szempont lesz: PE-nek van Bp-en előkészített projektje.
- +1 más magáncégnek nincs Mo.-on 2000 m, vagy mélyebb geotermikus kútja. Pest bizonyos részein szükség lesz ilyen megoldásra. (A Bayernek 1300-as a Zuglói kútja.)
- EUs pénzek felhasználásával budapesti projektet is el lehetne indítani. 
- Nekem a Bayer és a MOL tűnik olyan szereplőnek a geotermikus piacon, akiknek jól jönne egy komolyabb tulajdonrész a PE-ben, de a MOL-t kizárnám, nem így venné. (Nekem a Bayer gyanús.)
.
Két budapesti projektre számítok a PE-től.
Az egyiknek a tervei már megvannak. Ha az EU-s támogatást is megítélik, akkor talán belevágnak. Ha az első fúrásai sikeresek lesznek, akkor elindulhat a második tervezése.
Egyetértek User01-gyel, hogy a PE kicsi egy teljes Budapestet lefedő geotermikus fűtési rendszer kiépítéséhez. Szerintem, csak üzemeltetésben lenne értelme. Mindenképpen több telephely kellene, mert drága és bonyolúlt lenne a melegvizet szállítani a város egyik végéből a másikba. 
dexter péntek, 15:54
Előzmény: #3405  salaxx

A geotermia szövetgésnek, de akár a Panny vezetőségének ezeket a problémákat jeleznie kell a döntéshozok felé.
Úgy gondolom,hogy most sokkal nagyobb a nyitottság az érvek meghallgatására, mint korábban (amikor ugye ez kb. 0 volt). Ha a döntéshozok megértik, hogy milyen problémákra kell megoldást találni, akkor az szerintem nem lesz lesöpörve, mint orbánék alatt.
bitKain
bitKain péntek, 14:57
Előzmény: #3403  salaxx
Ez "csak" a korábbi szabályozás módosításáról szól!!!
Bemásolom a címét: "Társadalmi egyeztetés az európai uniós forrásokhoz való hozzáférés érdekében szükséges egyes energetikai tárgyú kormányrendeletek módosításáról". 
.
Ebben miért is szerepelnének az egyes területek/ágazatok élénkítésével, támogatásával kapcsolatos konkrét intézkedések? 
És ez valóban könnyítés a geotermikus projektek indításával kacsolatban (PE számára is jó), mert egyszerűbbé teszi az engedélyeztetést.
.
Azaz több intézkedés lesz az "európai uniós forrásokhoz való hozzáférés érdekében". Ez volt az első.
.
Megjegyzés: Olyan mintha a gyerekednek most megengednéd, hogy elmenjen focizni a haverokkal (amit korábban nem engedtél), majd később adsz neki pénzt is labdára, meg cipőre ...
salaxx
salaxx péntek, 14:03
Előzmény: #3404  vcsmate
hat ezt atfutva geotermia megint le van fosva. Amit az elözö kommentemben irtam....ha a bürokraciat azonositotta a kormany mint elsö szamu problema, akkor ezt jol beneztek. "Bezzeg" a villamosenergiatarolokkal kapcsolatban röpködnek ilyen kifejezesek - erre irom, hogy alteo -, hogy "bevételkompenzációja finanszírozásához szükséges pénzeszköz mértékének megállapítási módjáról és a megfizetésre vonatkozó részletes szabályokról"
Majd mikor papirtologatas helyett a geotermia vegre PENZZEL lesz dotalva, majd akkor törtenik valami. Addig a szokasos.
salaxx
salaxx péntek, 13:01
Előzmény: #3402  TBSZ1982
hat ettöl inkabb az alteonak kene mennie....ez megint kb semennyire nem konkret geotermival kapcsolatban. Illetve itt eleve nem feltetlenül a koncesszioval meg banyajogokkal volt a gond, hanem a megterülessel. Ha mindenki ott furna akkor es amikor akar, akkor sem vag bele joforman senki, ha belathato idön belül nem terül meg. Oriasi az elsö beruhazas költsege a hatosagi aras lutrihoz kepest. Vagy sokkal piacközelibb arazas kell a höenergiara vagy az allam finanszirozza meg nagyon nagy aranyban a kezdeti beruhazast. (inkabb az utobbi, az a jövöre nezve megiscsak kevesebb kockazatot araz)
Elon péntek, 12:32
egyre magasabban megy a kereskedés, 2980 vétel, 2990 eladás, valószinűleg ha 3000 átlépjük akkor azt nem kicsivel fogja átlépni.... :) kérdés csupán, ma vagy a jövő héten :)
ZSETON70
ZSETON70 péntek, 11:33
Így is lehet gondolkodni,de sztem màr rég itt kellet volna tartani,màr többször is írtam( még 1200-körüli àrfolyamnàl is), hogy 10/euró rv a min értéke, persze akkor mindeki hülyének nézett,de most hogy előtérbe kerültek a megújulók+àllampapir nem fedezi az inflációt,lakàst màr nem érdemes venni üzleti (kiadàs) célra,marad a tözsde azon belül is a kis - közepes alulértékelt cégek, és akkor meg is érkeztünk a Panny hoz+ még pàr cég.Sztem ebben a szegmensben lesz brutàl felértékelődés..
user01
user01 péntek, 10:01
Előzmény: #3397  szakallamigazgato
Számomra továbbra se magyarázza semmi ismert dolog azt, hogy itt legyen az árfolyam, se osztalék, se osztalékpolitika, se célár. Legalább is a múltban ezeknek közle se volt ilyen hatása. Ha a múltból indulok ki, akkor most valahol 2200 körül dagonyászna a részvény. 
Az ilyen brutális emelkedéshez nem elég, hogy legyenek vevők, az is kell, hogy a jobban informáltak ne szórják a papírjaikat. És itt nem úgy látszik, hogy az 1 év alatt elért 90%-os árfolyamnövekedés különösebben arra késztetné ezeket a szereplőket, hogy realizáljanak, legalább részben.

Vicces, de ha a cégvezetés közölné, hogy nem fizetik ki a megszavazott osztalékot (mert másra kell a pénz), akkor szerintem felrobbanna az árfolyam.
user01
user01 péntek, 09:54
Elvileg ma bocsájtják társadalmi vitára a kormányzati energiastratégiát, benne a megújulókkal.
szakallamigazgato
szakallamigazgato csütörtök, 17:46
Előzmény: #3392  vcsmate
Ok, nem voltam pontos: akkor LEHET, hogy user scenáriója jön be.
bitKain
bitKain csütörtök, 17:07
z: 2950
Elon csütörtök, 16:57
Előzmény: #3394  bitKain
köszönöm, akkor holnap lesz péntek miatt is a csúcstámadás:)
bitKain
bitKain csütörtök, 16:54
A real 2940, ha szeretnél eladni, akkor van vevő 2950-en (300db), ha venni szeretnél, akkor 2990-en.
Elon csütörtök, 16:50
mennyi most a real?
vcsmate
vcsmate csütörtök, 13:39
Előzmény: #3391  szakallamigazgato
Túlzásnak érzem ezt, tehát ha 3000t átlépi az azt jelenti, hogy user szkenárió jön, bár jó lenne.
A mezei célár is 3000 feletti, csak a helyére kerülne.
szakallamigazgato
szakallamigazgato csütörtök, 11:19
Előzmény: #3390  szakallamigazgato
Hopp nem látszik.
user01 csütörtök, 06:59 Előzmény: #3301  bitKain#3303
Meg előtte néhány bejegyzés.
szakallamigazgato
szakallamigazgato csütörtök, 11:18
Előzmény: #3387  vcsmate

ZSETON70
ZSETON70 csütörtök, 11:15
Ezt a célàrat, sztem nem 12 hóra, hanem 12 hétre prognosztizàltàk...Kijöhetne màr egy normális éves célàr( sztem 3800-4200 közé)
salaxx
salaxx csütörtök, 10:00
1218 darab maradt a 2990böl
vcsmate
vcsmate csütörtök, 09:12
Előzmény: #3385  szakallamigazgato
Az melyik szkenárió?
salaxx
salaxx csütörtök, 09:03
r2990
szakallamigazgato
szakallamigazgato szerda, 17:47
Ha a 3000-t átviszi csont nélkül, akkor user1 scenáriója jön be. Ha itt el is akad, mert kerek szám, akkor is rendkívűl érdekes ami történt és még történni fog. Nem szaladnék előre, csak nézem.
szakallamigazgato
szakallamigazgato szerda, 17:47
Ha a 3000-t átviszi csont nélkül, akkor user1 scenáriója jön be. Ha itt el is akad, mert kerek szám, akkor is rendkívűl érdekes ami történt és még történni fog. Nem szaladnék előre, csak nézem.
salaxx
salaxx szerda, 17:06
z2980, holnap meglesz a 3000
Elon szerda, 16:37
aki minuszol.... az nincs pozicióban már és fut az eladott részvényei után.... megértem h csalódott, megy a realizálás, utána nehéz jól visszaszállni, drágabb a jegy :)
Elon szerda, 16:35
3000 től fog ez még jobban gyorsulni :) veszik ezt növekedésre, osztira mindkettőre.... :) most még akciós ....

Topik gazda

salaxx
salaxx
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek