sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Most már azt mondanám inkább, hogy 1300 és 1600 közötti légüres tér a könyvben. Egészen elképesztő. Ha most valaki szórakozni akar, akkor gyakorlatilag oda rakja az árfolyamot ahova akarja. Az utóbbi órában húztak rajta vagy 100 forintot. r1460
Azt jól látom, hogy az utolsó kötés 1400Ft-on volt, az árjegyző meg beáll 1345-re eladásra? Ennyi daraot rádobtak, hogy ennyire szabadulni akar a packtól?
Az, hogy a cég veszi a részvényeket, és emitt nő a TULAJDONHÁNYADA a nagytulajoknak, nem azt jelenti, hogy "a nagytuajok kvázi veszik a papírt". Ilyen erővel minden kisbüfi is veszi a papírt, aki tartja. Ne kezdjük már el összemosni a különböző dolgokat, csak, hogy igazolás nyejen egy korábbi légbőlkapott kijelentés.
"remek" olyan "gógyis" eddie murphy mémeket lehetne csinálni a mai napra Ha üres a vevői könyved, esni sem tudsz ;) Vagy ha már korábban nem feleltél meg az indexkosár feltételeinek, akkor nem tudnak szórni, mikor az indexet szórják ;)
Én válaszolok helyette: mivel a nagytulajok részvényt nem adtak el (az MVM ugye csak "véletlen" lett tulaj, és nem is törődtek a céggel), és a cég vette a részvényeit, a nagyobb tulajdonosok részesedése a cégben folyamatosan nőtt (darabszámra ugyanaz a részvényük, de az a cégnek nagyobb tulajdoni hányadát képviseli, mivel kevesebb részvény testesíti meg ugyanazt a céget).
"Azért azt te is látod, hogy a nagytulajok kvázi folyamatosan veszik a PE.-t. Az sr vétel és a részvények bevonása a tulajdoni hányadukat növeli." . A fentiből (nekem) az következik, hogy ezen a nyomott áron pláne vetetni fogják a PE-vel a részvényeket. (Lassan féláron forog.) Érdemes lesz elmenni a közgyűlésre, szerintem az srv.-vel kapcsolatban kellemes meglepetés lesz.
PANNERGY - moderalt