Topiknyitó: Toka 2024. 03. 05. 13:01

Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi  

Üdvözlet a Toka Club-ban.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nacky szombat, 14:28
Előzmény: #24416  Toka
Utána néztem pontosan  1: A keresztény vallásban a 2026-ban is érvényes teológiai álláspont szerint minden étel, így a rovarok és sáskák fogyasztása is megengedett.                                                                                  2: Az iszlámban az alapelv az, hogy minden ehető, ami nem tiltott . A sáska kivétel: A Korán nem részletezi a rovarokat, de a hadíszok (Mohamed próféta tanításai) egyértelműen kimondják, hogy a sáska fogyasztása megengedett (halal). Egy híres hadísz szerint: "Kétféle döglött állat és kétféle vér fogyasztása vált megengedetté: a hal és a sáska, valamint a máj és a lép."                     3: A zsidó vallásban a Tóra  nagyon szigorúan szabályozza a "csúszómászókat". Általános tiltás: A rovarok elsöprő többsége tiltott. Egyetlen rovar elfogyasztása akár öt-hat bibliai tilalom megszegését is jelentheti, ezért a vallásos zsidók rendkívül alaposan átmossák a salátákat és zöldségeket, hogy ne maradjon bennük apró bogár. A sáska itt is kivétel: A Tóra nevesít négyféle sáskát, amelyeket megengedett megenni .
  • Arbe (אַרְבֶּה): Általában a vándorsáskaként (Locusta migratoria) azonosítják. Ez a legismertebb és leggyakoribb ehető faj.
  • Szolám (סָלְעָם): A fordítások gyakran sziklás sáskaként vagy kopasz sáskaként említik. Pontos faji azonosítása bizonytalan, de a leírások szerint hosszúkás testű.
  • Hargól (חַרְגּוֹל): Magyarul gyakran szöcskeként fordítják. A rabbinikus irodalom szerint olyan rovar, amelynek van farka vagy szárnya.
  • Hágáb (חָגָב): Egyszerűen sáskaként vagy kis sáskaként fordítják.                                                        És milyen a sors éppen ma reggel nézegetem az arbe roboticot kellene bővítenem  😁
  • Nacky szombat, 13:47
    Előzmény: #24415  Toka
    Ha át műtenek  úgyis megfogjuk tudni ,mert akkor változik a club neve is , toka helyet Csöcsös club 😁😁😁😁
    oldrider szombat, 13:16
    Előzmény: #24416  Toka
    Szia! Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is előfordulhat, hogy én bármely kommentedre mínuszt adjak, de most meg kell tennem! 
    Nacky szombat, 13:15
    Előzmény: #24414  Catles1
    Vissza néztem a portfoliós  utolsó húsz hozzászólásból jóindulattal hatott lehet a politikához kötni 😁😁😁 Remélem ez nem propaganda neked , azt remélem tudod ,hogy a máj felel a káros anyagok lebontásáért a szervezetben ,ilyen szinte minden gyógyszer (például a fájdalomcsillapítók)  , Környezeti mérgek, Tartósítószerek, növényvédő szerek és nehézfémek , ANTIBIOTIKUMOK. Az elmúlt 15 évben  75 - 80 %  növekedett májdaganattal küzdők száma  !!!!!!! Ezért sem mindegy hogy mit hoznak be az euba 
    Toka szombat, 12:57
    Mondjuk ez nem lehet olyan rossz ....Sült sáska csokoládéba, kókuszba mártva....feher bort tudnék elképzelni hozza. .
    Toka szombat, 12:53
    Előzmény: #24413  Nacky
    Igen!S átműtenek engem vénségemre s az ilyen finomságoknak mint a linkben vége lesz mert rántott bogarak fogunk enni.
    https://www.nosalty.hu/recept/ropogos-soros-mezes-malacsult
    Catles1 szombat, 12:22
    Előzmény: #24413  Nacky
    Nacky; 10 hozzászólásodból 9,5 fél fideszes propi. Lehetne néha másról is beszélgetni? (mondju
    Nacky szombat, 12:08
    Előzmény: #24408  Toka
    Ezek  szerint te is elismered ,hogy nem teljesítmény vagy egyes mérföldkövek alapján ítélik oda az uniós pénzeket hanem párt szimpátia alapján ,vagy ha nem szimpátia alapján akkor peti térdelni fog , és be engedi a migránsokat és eltörli a 13 havi nyugdíjat meg a rezsicsökkentést 😁😁😁
    Toka szombat, 11:05
    Szombaton gyenge, mérsékelt légmozgás mellett eleinte országszerte zárt felhőzet várható. Itt-ott még előfordulhat jelentéktelen hószállingózás, délnyugaton ónos szitálás, de nem lesz számottevő.Napközben, térben és időben eltérően, foltokban vékonyodhat, kis körzetekben, átmeneti időszakokra fel is szakadozhat a felhőzet, előbújhat a nap, de összességében felhős égbolt lesz a jellemző.A délnyugati, nyugati határvidéken enyhébb lesz mind a hajnali, mind a nappali időszak, míg az ország zömén, az fagyos hajnali órákat követően, a legenyhébb napszakban is több fokos fagyokkal lehet számolni.
    Brent56 szombat, 09:02
    Előzmény: #24405  Catles1
    Toka szombat, 08:12
    A mai névnap: Melánia
    Toka péntek, 23:01
    Előzmény: #24406  Nacky
    Ne izgulj...jon MP es szabad ut lesz az Eu forrasoknak.
    Nacky péntek, 17:45
    Előzmény: #24405  Catles1
    Amit én olvastam ott nyolcvan ezer terméket írtak öt országból ,ennek menyibe kerülhet  a folyamatos ellenőrzésé   ,hány ember kel hozzá , menyi idő , ennek a költségét hozzá adták  
    Catles1 péntek, 16:57
    Előzmény: #24394  Nacky
    Kicsit értek a mezőgazdasághoz (nem profi szinten persze), abból amit tudok az jön le hogy a Mercosur egyáltalán nem vágja haza az eu-s mezőgazdaságot. Pl. pont most a tejpiaci válságnál jól jönne ha már életbe lépne és le tudnánk oda vezetni a felesleget. Vannak persze olyan területek ahol lehet gond (leginkább a baromfiágazat ahol a dél-amerikaiak sokkal hatékonyabbak - mivel nekik nem kell költeniük a fűtésre az éghajlati viszonyaik miatt), de pl. a sokszor felhozott húsmarhatartás vélhetőleg csak túlfújt dolog (kvótát állítunk fel ami folyamatosan nő, de a maximális mértéke is 1,5% lesz a csúcson, vagyis elenyésző, a többi mennyiségre meg lesz vagy 40-50%-os vám). Az egyetlen kérdéses dolog hogy be tudjuk-e tartatni hogy a dél-amerikaiak ugyanazokat a sztenderdeket alkalmazzák mint mi. Ha ez betartható (ugyanaz a szabályrendszer lesz az előállításnál) akkor nem hinném hogy gond lesz. (Persze ha prüsszelezni kell, akkor a tények nem nagyon számítanak)
    Toka péntek, 16:52
    Előzmény: #24401  Nacky
    Igen, vannak fel es lebeszélok.
    Nacky péntek, 16:47
    DVLT 80 millio darab egy óra alatt , szerintem még nem volt ilyen a DVLT nél 
    Nacky péntek, 16:44
    Előzmény: #24400  Toka
    Nagyon sok szakértő lett 2 hét alatt a molyba  😁😁😁🤣🤣🤣

Topik gazda

Toka
    3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek