Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 szerda, 18:54
Előzmény: #39357  ASR
Hát ez az. Eltalaltad...Te a mostani mainstream narrativat pont ezért helyesnek tartod.?? Végre értelmes észrevétel. Na látszik is hogy te vagy valaki szerintem.....megha más a vilagnezetunk is. De a tenyszerusegben és szuksegszerusegben egyetértünk... Mert az nézőpontfuggetlen ertelmes embereknél.
Na, akkor szóval neked mi a viziód  rövid kozeptavon? Hosszútávon nem kérdezem mert azt csak tippelni lehet...... 
ASR szerda, 18:44
Előzmény: #39347  Placi82
1981-ben pedig 20% volt a kamat és túlélték. De most nem élnék túl. Ezeknek az összehasonlításoknak nincs sok értelme.
FR73 szerda, 18:38
Előzmény: #39347  Placi82
Én akkor se hiszek abban, hogy egy jelentős üzemanyagár emelés globálisan nem fogja vissza a fogyasztást.
Kevesebb autóhasználat és kevesebb utaskm lesz a repülésben is.
Mai hír, a SAS légitársaság 1000 járatot tervez törölni áprilisban.
ASR szerda, 18:36
Előzmény: #39351  Placi82
De nulla volt a kamat gyakorlatilag. Most pedig az államtól a lakosságig mindenki fuldoklik az adósságban, miközben a kamatok trendszerűen emelkednek. És az összegfüggést sem nehéz felfedezni.
Placi82 szerda, 18:29
Előzmény: #39354  mereszZenesz
Akkor ha leirsz baromságot akkor legalább ellenőrizd!!!, mert én fejből tudom hogy nem ment az iráni háború előtt fel évvrl  az olajszektor 200-300% ot. Jesszusom. 🤣
Placi82 szerda, 18:27
Előzmény: #39352  mereszZenesz
Olajszektort nem ment 200- 300%ot.
Ahogy a Shell se 
Kiragadtwl specifikus ilajfuros céget mint a Rig és olyan brazil céget aki Lula elnök intézkedés ei miatt ugrott meg 12 rol 18dollara. Igen én agyon iskolázott vagyok. De te nem, mert nem írtál volna olyat pont olyannak aki fejből ismeri meg ezen cégek igazgatotanacsanak a neveit is. 
Meg aPBR 2023és 40%os osztalék ára is emlékszem. Kivonatomat kéred esetleg ??Pont engem akarsz hülyíteni pajtas ?? 🤣🤣
Nem!!!!! Hazudsz, mikor azt állítod hogy az olajszektor altalanissagban ment 200-300%ot!!!soha 
Kiragadtal 4 - 5céget , amiből csak a rigre igaz a duplazas, de könyörgöm a mélyponton volt mint a borr is. A többire nem is igaz.... Jesszusom.... 
mereszZenesz szerda, 18:23
Előzmény: #39353  Placi82
Nem otthon vagy, nekem te ne mond meg mit csináljak   ;  )
Placi82 szerda, 18:21
Előzmény: #39346  mereszZenesz
Merszzenész, ne írj többet, azt tudom mondani mint faithszultan barátom mondott neked  nem kell beszélgetnünk. Meg FR el se szeretnék. Nem bántásbolcsak nem. Akkor inkább Mr Somm, ha tényleg nem ő nyomott fel, akkor nem haragszok ra:), akkor inkább őt választom. :) 
mereszZenesz szerda, 18:18
Előzmény: #39349  Placi82
Az olajszektor mozgásárol volt szó, nem arról, hogy kinek milyen van, te túliskolázott  ; )
Placi82 szerda, 18:17
Előzmény: #39348  ASR
2008 tol 6 évig volt!!!100 $az olaj.!!! 
Szarul is éltek az emberek. Aki nem hiszi járjon utána. És igencsak visszafogtak magukat az emberek de 6 évig!!!!!!! itthon is és  EU ban is és USA ban is. Merrt pont akkoriban utaztam sokat. 
Placi82 szerda, 18:15
"" "" Joe Kent a lemondólevelében élesen bírálta az Irán elleni amerikai és izraeli támadásokat, amelyek a háború kitöréséhez vezettek.Nem tudom tiszta lelkiismerettel támogatni az Iránban zajló háborút. Irán nem jelentett közvetlen fenyegetést nemzetünkre, és egyértelmű, hogy ezt a háborút Izrael és annak befolyásos amerikai lobbija nyomására indítottuk- fogalmazott."" "
https://www.portfolio.hu/global/20260317/politikai-foldrenges-washingtonban-lemondott-trump-embere-a-haboru-miatt-hazudtak-az-elnoknek-iranrol-824932
Tessék zeneszkem.... 😉
Nem 1 éve nem fel éve pajti... 
Placi82 szerda, 18:12
🤣🤣🤣🤣Rig, borr, FRO, specifikus cégek.... Hamarabb volt mint neked pajti....🤣🤣 Mindegyik 2021 ben nézz utána 😉😀🤣
Nekem ne..... Jó!!!! 
Shell 30%ot ment fel mert az olaj is ment fel, pbr A meg nekem is volt 16$on adtam el 3 éve. Mozognak mint egy OTP.... 
Ugye nem azt akarod bemagyaarazni hogy a befektetok tudták fel éve vagy 1 éve  hogy kitor az iráni háború és ahogy most a Narrativa van most  pár hetes lesz csak, ergo nem is indokolja hogy ezt fel évre előre bearazzak ha tudták volna is előre.... De ezt még Trump se tudta, mert pár hónapja beszéltek rá Izrael és az USA a cion lobbistai mert akkor kérem tőled az ötös lotto számait.... 
És alá támasztom egy titkosszolgálat jeletesem az allitasom hogy így volt. 
ASR szerda, 18:04
Előzmény: #39342  Placi82
A kereslet megsemmisülése (demand destruction) nem azt jelenti, hogy holnaptól mindenki biciklire pattan. Azt jelenti, amit te is írtál: az emberek nem vesznek új telefont, nem utaznak annyit, és lemondanak a fogyasztás egy részéről. Ez a globális recesszió receptje. Ha a gazdaság lelassul a megfizethetetlen energiaárak miatt, akkor az ipari olajkereslet is zuhanni kezd, ami végül pont az olaj árát fékezi meg.
Kereslet rugalmassága: elsős közgáz.
Placi82 szerda, 18:02
Előzmény: #39343  FR73
Nyaralni nem kell. De logisztika, munkabajatas az kell..... 
Az nem akkora etwas ha nem megy nyaralni.... Az nem napi 15-20millio hordó........ Nézz utána mennyi a hobby repulesek fogyasztása semmiképpen. Se a világ fogyasztása ak 20%a. 
De a hajokba kell, kamionokba autókba, vonatokba kell a nafta, ne már először nézzétek utána hogy mennyi ha nem megy nyaralni. Az mennyi hordo/nap.!!!
De ha nincs Katar gáz, se orosz és a TTF 220 euro/meg lesz és Viktornak. Muszáj lesz eltorolnina reszivsokkentest akkor nem 35ft it fizetsz KW/h ért hanem 250 et. 
Volt már évekig 2010 tol vagy 4 évig magas az olaj ár  a feleségemmel úgy mentünk le szombaton az M7besen hogy 160 al dingettunk, nem volt dugó, a tobbi kocsi meg 100 al ment mert, hogy sporoljon. És??? 
2009 tol 2014 ig 100$korul mozgott az olaj ára. 5 éven át!!! És akkor többet ért a pénz!!! Mint most!!!! 
Az a baj hogy rövid az emberek memóriája..... 
Hogy is éltél pajtás 2009 ben vagy 2012 ben? Na pont úgy fogsz most a  jövőben is. 😉😉😉😀
mereszZenesz szerda, 17:58
Előzmény: #39345  Placi82
RIG, FRO,  SHELL, BORR, PBR,   stb stb
Elég lesz ?? 
Placi82 szerda, 17:51
Előzmény: #39344  mereszZenesz
Na sorold már fel.. 
mereszZenesz szerda, 17:49
Előzmény: #39340  Placi82
Mire USA-Izrael megtámadta Iránt 2x 3x be voltak az olajos papirok félévvel előtti árukhoz képest
FR73 szerda, 17:48
Előzmény: #39342  Placi82
Ha ezért nem mégy nyaralni, akkor ott nem fogod kifizetni (repjegy vagy autó használat).
Placi82 szerda, 17:45
Előzmény: #39341  ASR
"" Messze nem áraz be senki tartósan 100 dollár feletti olajárat, hiszen ezen a szinten a kereslet már megsemmisülne""
Én se hiszek a magas 100$os olaj árban. De amit mondasz az nem. Igaz ha 800ft a benzin akkor nem utazol, nem vezetsz autót,? Nem hordasz pulcsit, nem fűtesz, visszatérsz a 200 évvel ezelőtti élethez... De ki fogod fizetni csak legfeljebb többet dolgozol, nem megy nyaralni, nem veszel új telefont, kisebb lakásba költözöl ennyi. 
De olaj alapú tarsadalomban élünk. Pont. 
A napelem es szeleeromuvek anyaghoz is olaj kell! Ráadásul ciklikus. És az elektromos hozat nem is bírná ha mindenki EV re váltana..... 
De a gyógyszereid is olajból vannak 
ASR szerda, 17:34
Előzmény: #39340  Placi82
Messze nem áraz be senki tartósan 100 dollár feletti olajárat, hiszen ezen a szinten a kereslet már megsemmisülne. Ugyanakkor az infláció jelei már a háború előtt is látszottak, például a szolgáltatások drágulásában vagy az alapanyagárak szárnyalásában. 
Képtelenség az adóssághegyeket infláció nélkül finanszírozni: hitelbővülés vagy QE-jellegű beavatkozások híján a rendszer összeomlana egy deflációs spirálban. A friss pénznek viszont súlyos mellékhatásai vannak, ráadásul az injekciót igyekeznek csak akkor beadni, amikor a "beteg" már fulladozik. Emiatt jelentős volatilitás várható, nagy rángatások mindkét irányban.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek