Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MrSomm ma, 14:31
Előzmény: #38353  Mal22
Erdekes egyebkent, hogy ma +30M oz 499->528 Moz mutat az SLV holdingra, tegnaphoz kepest. Ugy hogy elotte kiaramlott ennyi 1 honap alatt. NOvemberben 486, karacsony kornyeken tetozott.
Megvette volna a retail ezt az esest is, mint az SP500 esest tavaly? Van vmi otleted hogyan lehetne ezt mashonnan is leellenorizni? Bar az SLV-t szerintem nem csak a retail veszi.
Bpali2 ma, 13:51
Bővítettem 04 ékkel 😂
Placi82 ma, 12:42
Előzmény: #38354  Mal22
Delutan tozsdenyitasra leszek. Benézel?
"" algo, plusz a margin callok, le is vezettem anno, hogy allhatott elo technikailag ez a crash... "" 
Egyet gondolunk . Egy rugóra jár az agyunk. És ez jó. De ez a múlt. 
De most már a jövőbe tekintsünk hogy mi lesz, mert én oldalazas vártam a hétre! erre megint rakéta kilovo állványszeru az egész megint.! Jobban örültem volna ha jövő héten indul lassan fel.arany is ezüst is  
Kína is szabályozni fogja vagy akarja margin szintet, de mintha ignorálna a piac.
Szoval beszéljunk uraim.... 
Szép napot!! 
Mal22 ma, 10:32
Előzmény: #38353  Mal22
algo, plusz a margin callok, le is vezettem anno, hogy allhatott elo technikailag ez a crash... Remeljuk most mar felfele, es remeljuk AMZN-om is vegre termel amiben lassan 1 eve varok es csak korbekereskedes opciok miatt termelt penzt eddig.
Mal22 ma, 10:31
Előzmény: #38339  Bpali2
Mindenki ert a tozsdehez mint a focihoz :D Visszaterve, azert egy kis kreditet hadd kerjek, mert szerintem eleg koran irtam elso poszttal hogy vettem ezustot nagy szakadasnal, es hogy ilyen hatalmas panik jellegu mikro crashnel gyakran van konvergalas vissza atlag trend fele, plusz mivel a vilag effektivabb van egy olyan teoria is hogy a crashek es visszapattanasok gyorsabban zajlanak le (lasd COVID), es ugye algok, teljes tsunami volt. Ezt csak azert irom, hogy azert lehetnek masoknak is jo gondolatai itt :), es valoban jo a forum.
Nagyon so helyen megfordultam stoktwits, yahoo, marketwatch, kulonbozo discordok, reddit wsb, stb stb, zartabb kozossegek, de kevesszer jott ossze egymast tamogato es nem flamebe, memebe atmeno ertelmes diskurzus. Ezt keresem, keresnem mindig.. 
Az szerintem mindenkinek tiszta volt hogy igen arany es ezust tovabbiakban is nagy demand alatt lesz, szamomra az a narrativa volt kerdeses, hogy maga az SLV mint instrument (amit en kereskedek), az mennyire manipulalhato, mennyi tenyleges ezust van mogotte, stb stb... A GLD eszkoznel ez nem merult fel, azert is vettem tobbet belole.
Grat mindenkinek aki vasarolt, mar egesz szep hozam meg ugy is hogy profitot is realizaltam meg pentek este, es a toke csak 4-5% korul vasaroltam, de megerte..
Bpali2 ma, 10:13
Én meg arra , hogy akik hónapok óta várják a beszállót 60-on kapnak /e . Esetleg előbb lesz e 150 … hátradőlök azt nézem mi történik e cudar időkben 
Magus_21
Magus_21 ma, 09:30
Nagyon beindult újra az ezüst 😁
Kíváncsi vagyok most majd hol áll meg...
randomly ma, 09:06
Előzmény: #38348  Bpali2
Date 2026.02.02 PREV TOTAL    104 017 537,444    TOTAL REGISTERED    103 070 932,934    ADJUSTMENT    -946 604,510
Bpali2 ma, 08:43
Előzmény: #38343  Placi82
Azért tettem be , hogy lehet könnyen. dxy 90 de 80 is .  Egyébként új bányák sem fognak 20 USDnél nyílni .  A adata centerekről sem nagyon akarnak lemondani , sem az űrtechnológiáról ..
Bpali2 ma, 08:31
Nem véletlen fogták meg 70 felett. De azért ezt az ezüst esést nem lehet csak önmagában nézni . Nem hiszem , hogy az embereknek mellette nem volt részvényük . Ami előbb kezdett esni …   Azt sem gondolom , hogy “ valódi “ vevők kapkodtak ; hogy jaj de jó 60 helyett vehettek 70 felett . Azért itt egy több trillió Dolláros piacról elmélkednek sokan .
randomly ma, 07:54
Előzmény: #38346  MrSomm

Azért valljuk be ennek a nagy visszahűtésnek még nem sok jele van. Lehet inkább azt érték el vele hogy még többen jönnek. Mert nem szabad ezüstöt venni, ezért inkább veszik.
02.04    102,6202.03    103,45
02.02    97,45
01.30    122,18
01.29    116,24
01.28    109,94
01.27    98,64
01.26    125,91
01.23    75,61
01.22    74,73
01.21    74,28
MrSomm ma, 06:51
Előzmény: #38340  Placi82
Ez a lenyeg!! Aki kicentizte. Aki pedig kicentizte, az ne sirjon. De meg mindig nem vezetted le napokkal es osszegekkel. Latom azt legalabb erted, hogy az equity (Net liquidity value) szamit es nem a cash. Tehat nem azokat szopatjak le, akik a nagy nyeron ullnek, hanem azt akinek mar amigy is rezgett a lec. Tehat mestersegesen eloideznek egy paic tisztulast/kockazat csokkenest.
Akik ott ullnek a CME-nel, lehet gyikemberek, de nem hulyek. Nem az az erdekuk, olcso legyen a termek, hanem az, hogy sokan es sokat kereskedjenek vele
Placi82 ma, 00:07
Előzmény: #38343  Placi82
Hát pont vitt van a kutya elasva Pali!  Említettem mergesen többször is  az ezüst margin brutális emelését. Amikor a trédereknek zárniuk kell a veszteséges pozícióikat, én is zártam🤣🤣 mit kaptam ÉRTE??? DOLLÁRT!!!!!!!Hirtelen mindenki dollárt akart szerezni, hogy kifizesse a tartozását vagy megmentse a maradék tokéjét. Ez egy mesterséges keresletet teremt a dollára. Ezért voltam kiakadva a margin call os ügyre amit művelt a COMEX többször is egymás után 1 hónapon belül. És aki ostoban osszeskuves elméletezik az nézzen rá a DXX dollár index chartra. És időben minden stimmelni fog. Már aki képes az anomáliakat észrevenni. De így hogy fel hívtam rá a figyelmet, azért nem lesz nehéz észre venni a szemünket kib.szó anomáliat, és összefüggést. Zseniálisan szivattak le a népet, és terelték mindenkit a dollárba.... Ezek a "" gyikemberek""😉Termesztésen ez nem neked szólt Pali! A többieknek. Ha leszamitom a pár Dunning Krugeres figurát, akiket lehet ignorálok, ez egy meglepően jó fórum. Ha ossze dugjuk amink van akkor komoly milliókat tudnánk keresni. Én már ki akartam szállni, de Bpali, es társai  amondó vagyok csináljunk egy brainstorming csapatot. És akkor én se bohockodom el a dolgokat, ahogy szoktam direkt  hanem, akkor csináljuk rendesen. 
FR73 kedd, 23:45
Előzmény: #38339  Bpali2
5-10 év múlva úgy fogunk visszanézni az elmúlt 3 hétre, hogy nicsak ott lenn volt egy kis tüske.
Placi82 kedd, 23:41
Előzmény: #38342  Bpali2
Palikam, helyes meglátás! 
A DXY dollár index a gyengüléséből igencsak visszapattant. 
De miért is? 
Bpali2 kedd, 23:27
Előzmény: #38341  Placi82
Azért nézz meg egy dxy chartot .. Mikor” drágul “ valami .. mondjuk egy áll time - ot ..
Placi82 kedd, 23:21
Előzmény: #38335  MrSomm
Ennyire pedig a ovodas másik gyerekem  is tud előre gondolkodni.
De nagy alapok, fundok brokerei nem?????? Dehogynem Somm dehogynem.
Arra jöttem rá hogy ezek ott fent a nagy. fundok kezelői, ÉS MOST FIGYELJ AMIT MONDOK. 
Nem hiszik el, hogy az arany ára  itt ezen a szinten vagy 4000 szinten marad.Tartosan........ Sem pedig az ezustre sem hiszik elhogy akárcsak a közelébe marad a jelenlegi arszintnek.
Na most hogy ezt elmondtam neked, fel kell tennünk a kérdést magunknak te meg én vagyunk az okosabbak vagy a nagy fundok vezetői, akik Nem hiszik hogy hosszabb távon, tehát évekig fenn marad ez az arany és ezüst árszint, sőt még a fele se. 
Es ezen gondolkodjunk el, hogy mi tévedünk, vagy fennt ŐK??? 
Na? Végre erre az értelmes kérdésre válaszolj, nekem, mert engem ez már egy fél éve zavar!!!!!!!!!!  Érted-e? 😉 
Placi82 kedd, 23:09
Előzmény: #38333  MrSomm
50.000 uncia ezustel és a datumokkal szamold már végig magadnak. 8 eves lányomnak menne, ugye neked is megy szorzás. Nyugtass meg.!?!? 
Úgy sakkozom te nem ezt nem érted, feltételezem  hogy megy a szorzás műveletek  adott  dátum, adott margin call adat, és az általad megadott dátumon az aktuális   ezüst ára!!  
Amit remélem nem értesz JOGOSANn az pedig az alábbi esszencia !!
​Nem egy embernek emelték meg a margint, HANEM MINDENKINEK GLOBÁLISAN EGYSZERRE ! Több tizezer trédernek egyszerre kell eladni a igaz csak  2-3 kontraktust, hogy megfeleljenek az új szabálynaak, tehát csak 3 kontraktusnyit!!! De ez egy totális  eladási hullámot  indít el, az eladások leverik az árat  ERGO az áresés miatt tovább csökken az Equity, és újabb margin callok jönnek.
​Summa sumarum!! Kiknek nullázódik le a csupasz fenékkel teljesen l a  számlája???? Annak, aki nem hagyott szabad casht azaz nem volt párnája az elején a a számláján. Aki kicentizte ahogy írod is 9%-ot!!!! , azt a 11% nagyon megütötte, a 15% pedig végleg teljesen és totalisan kivégezte.
És ez okozta a legnagyobb törtenelmi összeomlást az ezüst (arany) piacon 1 napon belül. 
Bpali2 kedd, 23:06
Régen páran ezüstöztünk , most hogy beesett tele lettünk szakértővel . Arányban ezüstben . Mindenki mindenhez ért . Igaz egy napi mozgást állítom fel se bír fogni de nem baj . Semmi gond . Túl van húzva .. Persze . Igaz a lüke is tudja , hogy úgy általában a nyersanyagpiac a nemesfém piac meg főleg évek évtizedek óta mesterségesen le van nyomva . A kereslet folyamatosan növekszik   . Lehet itt bohockodni marginokkal persze . Csak ugye a nagyok akik azért nagyok mert mint tudjuk nagyok 😂. Na most Ők venni fognak . Mondjuk a jegybankok aranyat biztos .. De ha az drága lehet hogy elkezdik az ezüstöt is . Az meg hogy a Samsung akku miatt veszi az ezüstöt …. Veszi azt egyre több ország a vállalatain keresztül .. 
randomly kedd, 22:59
Előzmény: #38333  MrSomm
Pont jó neked is ... a settle árral számolnak ... nem folyamatos a számolás ... első oszlop ... HU idő zóna 19:25
randomly kedd, 22:57
Előzmény: #38332  Bpali2

Kiegyezhetünk $5-ben:-)
Feb 03, 2026 | 84.760 | 82.840 | 89.060 | 80.960 | 121.39K | +10.07%Feb 02, 2026 | 77.009 | 84.300 | 88.000 | 71.200 | 167.86K | -1.94%
Jan 30, 2026 | 78.531 | 115.885 | 118.450 | 74.000 | 317.24K | -31.37%
Jan 29, 2026 | 114.429 | 116.625 | 121.785 | 106.610 | 193.65K | +1.12%
Jan 28, 2026 | 113.162 | 112.095 | 117.030 | 110.495 | 1.44K | +7.17%
MrSomm kedd, 22:49
Előzmény: #38335  MrSomm
Ugyanigy az ezustnel csak ott a nagyok magasabban vannak ertekelve
MrSomm kedd, 22:30
Előzmény: #38326  Placi82
Azt gondolom, hogy a piac nem hiszi el, hogy 4000 felett marad az arany. Szerintem az elso nagyobb banyasz jelentese utan jon egy nagyobb atertekeles. Nem neztem, hogy pontosan ki fog eloszor jelenteni. Brutalis margin emelkedesek lesznek, attol fuggetlenul, hogy az aznapi spot hol van. 
Placi82 kedd, 22:24
Előzmény: #38330  Beze
Nono elolvastam Keeper bejegyzeset.Ez nem osszeskuves magia. Ne csufoljuk ának!!! Hanem egy geopolitikai és monetáris helyzetjelentes. Segítek értelmezni... a petrodollár is bejegyzése arról szól Keppernek, gondolom arra utalna, hogy, ha az olaj nem dollárban hanem jüanban vagy rúpiában kereskedik le, akkor az USA elveszíti a kontrollt a globális likviditás felett.!!!!!
Továbbá az USA dollár erősítése a petrodollár mechanikan keresztül. 
Stb.... Stb.... Én ezekből az informaciokbol és az anomáliak kiszurasabol kerestem nagy on nagyon szépen pénzt.... . Ha holnap lezarjak a hormozi szorost akkor teszek az olajra 100k t. (nem lesz az, ez csak egy szemleletes pelda) 
Szóval, hajrá Keeper, te jó irányba állsz, bármi kérdésed  van neked legalább őszintén örömmel válaszolok... 
Üdv 
MrSomm kedd, 22:24
Előzmény: #38321  Placi82
Nem, egyik sem vagyok azok kozul, amit kerdeztel.
Vezesd le kerlek, mert most is csak azt latom, hogy a sajat szamaiddal alatamasztod. Emiatt irom most a pontositast. Elnezest, de nem foglamaztam teljesen felreerthetetlenul.
Ha valakinek volt dolga margin accounttal es tudja, hogy ez hogyan mukodik, meg mindig nagyon szivesen varom, hogy pontosan hogyan tortenik ilyen esetben a margin call.

Eloszor is a 15% kovetelmeny 2-an zaras utan lepett eletbe. Januar 28-tol lett a 9->11%, Februar 2-tol  11->15%. Es pontos arfolyamokat is megadok, igy konnyebb lesz. Nem igazan vagyok ebben jo,  ugytunik...
Megnyitsz 10 kontraktus ezustot 71.015$ (januar 1 zaro). Eppen annyi cash van a szamladon amibol megnyitod. Nincs extra kockazat alapu margin emeles a broker reszerol, csakis a 9%-rol emelkedik 11%-ra a maintenance margin kovetelmeny. jan 29-en 106.61$ a zaro, 30-an 74$ az allja. Hagyjuk ki a 15%-ot, az kesobb lepett eletbe, az arat pedig az investing.com oldalrol vettem.

En azt hiszem megertettem miutan utanna neztem tobbszor, mert erdekelt a mechanizmus. Mert van ertelme megnezni, mert azonnal kiderul kiknek nullazodik a szamla es kiknek nem. Az biztos, hogy rendes kontraktussal nem a mezei retail traderek fognak tudni jatszani. Abban igazad van, ha beszakad az ar, akkor nagyon gyorsan likvidaljak a teljes szamlat. 
Igaza van randomly-nak, ha a szamlan levo osszeg a margin kovetlemenyek ala sullyed, akkor eladnak annyi kontraktust, hogy meglegyen a margin kovetelmenyed. De pont az a lenyeg, hogy mennyi az annyi. Mikor es milyen osszeg ala szakad be. Mert az nem fedi a valosagot, hogy felemeltek a margin kovetelmeny es amiatt szakadt pusztan az arfolyam. 
Igen, van sok olyan aki beszopta. Igen, nem igazan szep modja ez a margin emelesnek. Es igen, ennek a pszichologiai sulya is jelentos. 
De meg mindig azt mondom, hogy ez annak fajt igazan, aki messze tul nagy kockazatot vallalt es a megnovekedett volatilitas miatt volt ra szukseg. Normal esetben emelje a forgalmat azzal, hogy aki vaganynak erzi magat, az 30k cash-el fel tudjon venni 300k poziciot. De amikor 6-8%-al megy fel naponta, akkor inkabb ne. Mert jon a nap, amikor par perc alatt megy a szamlaja es nem lehet tovabb fejni a szerencsetlent a jutalekkal.
Bpali2 kedd, 22:12
Előzmény: #38325  randomly
USA 5 Dollárral magasabban zárt mint tegnap …. 
Beze
Beze kedd, 22:05
Előzmény: #38298  Fortunee
Benne lehet. De a 70+ szint jó kis támasz egyelőre. 
Beze
Beze kedd, 22:04
Látom pörög a topik, helyes.
Keeper te nagy összeesküvés elmélet mágus vagy, kellesz ide.
Farkasfu ha látod köszi az ezüstöt. Tegnap piszkáltam mégis , de ma dobtam 65% plusszal. A dög nem akart felfele menni 90 fölé. :))
keeper kedd, 21:57
Előzmény: #38258  vaczak
Nem akarom összeszemetelni a topikot, úgyh próbálok tömöríteni:
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/02/orosz-olaj-india-import-kina-legnagyobb-vasarlo
Újabb jóslat alakaul (sikertelen puccs után):
https://www.portfolio.hu/global/20260203/varatlanul-ujabb-orszagba-vonulnak-be-az-amerikai-katonak-a-pentagon-elismerte-az-afrikai-muveletet-815616
Épp ma néztem egy katonai elemzést, amiben Macgregor ezredes szerint max.10-14 nap és megy a csapás,
(vágott) videó:  https://youtu.be/GEPqB3Ge1Nk
Egyetértek vele, egyrészt most csak amiatt nem indul meg az offenzíva, mert nincs elég légvédelmi eszköz a régióban, másrészt az oroszok és kínaiak is burkoltan el kezdték fenyegetni az USA-t.
Amúgy, ha megnézed, hogy mik lesznek a tárgyalás témái, abból már látszik, hogy kamukéró az egész. (kb. orosz-ukrán mintára)
Az atomalku még összejöhet, de a ballisztikus rakéta programjukat nem fogják feladni. -> kb. = kapituláció
Itt a Velő-Verő állapot áll fenn. Az iráni fenyegetést ki kell iktatni, mert addig Izrael katonailag sakkban van tartva, a dollárt pedig meg kell erősíteni (petrodollár), mert elfogyott az idő.
Az Usa már lelőtt egy iráni drónt is és a nyugati tédiában már 1000-el megy az emberek kondicionálása, szóval...
https://www.portfolio.hu/global/20260203/pattanasig-feszult-az-irani-amerikai-konfliktus-eldordultek-az-elso-lovesek-815606
Nem a portfólióból szoktam egyébként tájékozódni, csak az megy gyorsan belinkelés szempontjából.
randomly kedd, 21:50
Előzmény: #38326  Placi82
Semmi nem tart örökké, csak a szegénység. Nem lesz Trump az elnök örökké ... és valószínűleg akik most körülötte vannak se lesznek pozícióban ... mondom ezt Magyarországról ahol 15 éve tart .. .nem írom le a véleményem, az a poli-dili topic (ha van még)  ... Innen nézve ami kért okoznak ezek most azt tényleg nem tudom hogy fogja az USA kimozogni, de! DE kifogja hamarabb mint bárki más , eddig a demokrácia meg oldotta hogy az okosak ügyesek oda kerüljenek a buták meg a süllyesztő menjenek ... és próbáld ki a Natural Gas piacot ... de nem inkább először az Olaj piacot. :-) Na utána az ezüst és pláne az arany vasárnap délutáni piknik lesz. Persze a BÉT se mindig fel függőlegesen ... :-) 
Placi82 kedd, 21:24
Előzmény: #38324  Bpali2
Már nem nagyon  hagyják, mert sok volt belőle anno a polgári per.... 
Placi82 kedd, 21:23
Előzmény: #38318  randomly
Randomly barátom, neked és Bplinakn acél golyoitok vannak, a xwetikhez. Én ezt már nem birnam. 
Én már azon felhuzom magam hogy a Hmy és Barrick reszvemyem képes 1% körüli pluszba lenni.  Többi  részvényem picit jobb... 
De 6%ot ment az arany ma 
Régen az volt ha az arany esett 1%ot akkor a részvény pakkom en'block esett 2-3%ot, ha emekedett 1%az. arany /ezüst akkor 2-3%ot emelkedett a részvény pakkom is. 
Az utóbbi időben  arany emelkedik 3%ot  akkor reszveynpakkom éppen nullaban van. Ha viszont esik 3%ot akkor a reszveynpakkom esett 10%ot.
Ezert szálltam ki, az  utóbbi idők metodusa miatt. Hát így elolvad a profitom.  
Azzal nincs baj ha esik az arany, és esik a portfólió. De ha nő az arany ezüst ára. Részvény portfólió mint a reumás csiga úgy mászott felfelé. Pedig 2022 ben szépen ossszevalogatott value részvényeim vannak/voltak. 
Certitol én kikeszulnek...... Rezvenyt se bírtam már a végén.... 
Öregszek na.:) 
randomly kedd, 21:15
Ma délelőtt még magabiztosan azt mondtam volna hogy ma zöld gyertya ... de már csak 2-3px-es a zöld alig látom szemüvegben is ... ma megtanuljuk hogy csak az USA számít? 
Bpali2 kedd, 21:05
Kerülhet negatívba is a számla .
Placi82 kedd, 21:02
Előzmény: #38318  randomly
Az ő esetében mind a 10 et eladjak 
 1 db kontraktusa  se maradt  volna abban a feltételezett leírásban.... Csupasz feneke maradt volna csak. 
Bpali2 kedd, 21:01
Előzmény: #38315  MrSomm
Már ha van ideje zárni ..
Placi82 kedd, 20:46
Előzmény: #38315  MrSomm
Adj egy telefonszamot inkább elmeselem, a hétvégén, ha annyira izgat de le nem írom neked megegyszer ezen telefonon vacsora készítés közben.
És ezen kívül még tettél fel 3 kérdést  másik 3 irasodban és meg azokra se válaszoltam.
Ne haragudj nem vagyok egy Jókai. 
Ezek nem rövid 3 mondatos válaszok ám 

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek