Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
igy van, a gázra egyetlen kötés volt épp a KO szinten a nyitásban és ment fel utana mint a talajviz.. aztan hetekig nem volt certi. gondolom nem csak nalunk van certi, es vilagszerte ugyanazt a szintet adja meg az erste.
Sajnos brutális manipulációk vannak epp ahogy emlited a gáznái is de a ts gázceriket mind kiütötték aztán zuhant aztán előtte az otp amikor kb 18550ft csucsokat ostromolta akkor kiütötték az összes otp ts certit aztán bezuhant az otp árfolyama aztán a hirtelen felmozgás és hirtelen zuhanomozgás közbe csinálták a 00 kiütési árfolyamokat és rengeteg kisbefektetöt tönkretettek az ért a kisbefektetők vesztesége nyereség formájába landolt sejthető hogy hol Ezeket a manővereket szinte mindeggyik likvid termékkel megcsinálták évekkel ezelőtt jártam ugy mint te most esös napin végigvettem a lassan esö ricsit még aztse mondhatom hogy nem voltam ovatos aztán pillanatok alatt lenyomták a rucsit higy bukjunk el aztán viszont fél évig emelkedett a ricsi lehuztak rendesen több évi nyereség és a befektetett pénzböl is bukam pedig részletekbe vettem végikg a napot és a buko napon sehol nem volt lehetöség veszteség nélkul kiszállni ""földbeállitották azon a napon a ricsit"azota veszélyesnek tartom a ricsit
Zárás után az Nvidia egy warningot tett közzé a befektetők számára, miután egy április 9-i keltezésű amerikai kormánydöntés alapján H20-as chipjének kínai és néhány más országba történő exportja engedélyköteles lesz – ez praktikusan a tiltást jelenti - , amely 5,5 milliárd dolláros leírást eredményez majd és a jövőbeni értékesítési pályára is negatívan hat, éves szinten elemzők szerint 14-18 milliárd dolláros, mintegy 10 százalékos árbevétel kiesést eredményezve. Hétfőn a kormány azt is közölte a céggel, hogy a restrikció határozatlan időre szól. Az árfolyam a zárás utáni kereskedésben 6,3 százalékkal csökkent. Más chipgyártók árfolyama is szakadt, az AMD 7, a Broadcom 4 százalékkal került lejjebb.
A különböző típusú algoritmikus befektetők is erős short pozícióban vannak az amerikai részvényeket tekintve. A változás mértéke pedig a 2020 tavaszán, a covid alatt látott dinamikát idézi.
Donald Trump vérnyomása tegnap valószínűleg megemelkedett: az ír export az USA felé februárban év/év alapon 200 százalékkal (!) nőtt a friss adatok szerint, elérve a havi 12,9 milliárd eurót. A kivitel 91 százalékát teszik ki a gyógyszerek, gyógyszer-alapanyagok és az orvosi eszközök, ezzel Írország messze a legnagyobb kereskedelmi többlettel bír az EU tagállamok közül az USA felé. A kirobbanó adatban szerepet játszik a várható vámemelés miatt idén felpörgetett volumen.
Az API zárás után érkezett becslése szerint az elmúlt héten a várt 1,7 milliós csökkenés helyett 2,4 millió hordóval nőhettek az amerikai olajkészletek.
Donald Trump elrendelte a ritkaföldfémek és egyéb alapanyagok importjának vizsgálatát, amely ezen termékre is büntetővám kivetésével járhat, a cél hosszú távon az amerikai termelés felpörgetése.
A Fehér Ház szerint Kínától várják, hogy akarjon egy kereskedelmi megállapodást kötni, de a vonal másik végén láthatóan egyelőre nem veszik fel a telefont. Trump szerint egyébként az USA nincsen rászorulva erre, Kína viszont igen, akinek „kell az amerikai fogyasztók pénze”.
Bloomberg: az alapkezelők nagyon optimisták, hogy eljött az európai részvények ideje, az amerikai pozíciók leépítésével párhuzamosan így növelni kell az európai kitettséget, amely az euró tartalékdeviza szerepének erősödésével is együtt jár.
Az elemzői optimizmusnak köszönhetően már az 1.20-as EURUSD előrejelzés is megjelent.
Még nagyon sok mindent betehetnék... Mai: 10:00 EU folyó fizetési mérleg egyenlege, február, a várt 37,3B, az előző 35,4B 11:00 EU CPI , év/év , március, a várt 2,2%, az előző 2,3% 11:00 EU CPI , hó/hó , március, a várt 0,6%, az előző 0,4% 11:00 EU HICP energia és élelmiszer nélkül, év/év , március, a várt 2,4%, az előző 2,6% 11:00 EU HICP energia és élelmiszer nélkül, hó/hó , március, a várt 0,8%, az előző 0,5% 13:00 US MBA 30-éves jelzáloghitel kamatláb, az előző 6,61% 14:30 US core kiskereskedelmi értékesítés , hó/hó , március, a várt 0,4%, az előző 0,3% 14:30 US kiskereskedelmi értékesítés kontrolcsoport, hó/hó , március, az előző 1,0% 14:30 US kiskereskedelmi értékesítés , hó/hó , március, a várt 1,4%, az előző 0,2% 14:30 US kiskereskedelmi értékesítés , év/év , március, az előző 3,11% 14:30 US kiskereskedelmi értékesítés autó és üzemanyag nélkül, hó/hó, március, az előző 0,5% 15:15 US kapacitás-kihasználtság, március, a várt 78,0%, az előző 78,2% 15:15 US ipari termelés , év/év , március, az előző 1,44% 15:15 US ipari termelés, hó/hó , március, a várt -0,2%, az előző 0,7% 15:15 US feldolgozóipari termelés, hó/hó , március, a várt 0,3%, az előző 0,9% 16:00 US vállalati készletek, hó/hó (Feb) , a várt 0,3%, az előző 0,3% 16:00 US NAHB lakáspiaci index, április, a várt 38, az előző 39 16:30 US nyersolaj-készletek, az előző 2,553 millió hordó 19:00 US 20-éves kötvényaukció, az előző 4,632% 19:30 US FED Powell beszél a gazdasági kilátásokról
bocsánat - igyekszem időnként azt is beírni, hogy pontosan miket tartok és milyen arányban
általában szemben megyek az emberek 95%-ával - az életben is
egyik sem befektetési tanács - én ezeket a papírokat választottam és az alapelvem az, hogy most is ezeket választanám, mert ha nem így lenne, akkor már eladtam volna őket ezeken a szinteken - eddig működött a dolog, de a fák nem nőnek az égig
Arany stabilan tartotta az arat és nem gondoltam hogy bezuhan az ezust és az arany eggyütt szoktak mozogni kivétel amikor nem?? Most aki ezüst certiben érdekelt az a gond hogy nincs kissebb arban ezust tl certi Bár azt nemlehet tudni hogy csináll e ujjabb mélyrepülést az ezüst bár sok stoppot kiütött elözöleg dehát ki tudja most emelkedik epp??
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)