Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Lolmachine
Lolmachine 2025. 04. 05. 15:30
Előzmény: #31538  x2029J
Pont ezen gondolkodtam, hogy az ezüst hatalmas pofont kapott. Amennyiben marad a bizonytalanság a piacokon, lehet benne fantázia. Elég lenne elkapni egy 2-3 $-os felpattanót. Szépen gyógyítaná a sebeket… ☺️
x2029J 2025. 04. 05. 15:22
Előzmény: #31537  Lolmachine

Az jó lenn, de ehelyett Trump azzal fenyeget hogy +50% vámot kap aki orosz olajat vesz.
Nem szólt róla, hogy minket kihagyna a buliból.
x2029J 2025. 04. 05. 15:15
Hosszú távon gondolkodóknak érdemes megnézni ezt a 100 éves grafikont.
Igaz, több évtizedes kihagyásokkal, de az S&P500 meg az Arany, és Ezüst, szokták keresztezni egymást.
Most jócskán le van maradva az Ezüst a tőzsdéhez képest:
https://kephost.net/p/MTg3ODIxMA.png
Lolmachine
Lolmachine 2025. 04. 05. 15:14
Ahogy én látom, itt már minden mindennel összefügg. Jelenleg nem kristályosodott még ki, hogy valójában mi lehet alternatíva ezekben az időkben, ezért mindent is adnak. Én személy szerint megint elkövettem azt a hibát, hogy alábecsültem a problémát. Az egész portfóliót kukázni kellett volna azonnal és kiülni cashbe…
Most azon töröm a fejem, hogy vajon zárjak-e mínuszba hétfőn mindent, vagy várjak egy kicsit hátha lesz egy lélegzetvételnyi felpattanás?!
A politika már olyan mértékben tudja befolyásolni a piacokat, amire szerintem korábban nem volt példa. Most kellene Vityának előhúzni a haver kártyát, aztán menni Trump bácsihoz cipőt fényesíteni… Mekkora lenne, ha azt mondaná, hogy M.o. 10% vám… mindenki is ide jönne gyártatni… 😅
randomly 2025. 04. 05. 14:47
Előzmény: #31524  Tujafa
igen, válasszunk egy másik topicot, szívesen írok napi egy - két postot oda ... de ide több ilyent nem ... igen összefügg az ezüst/commidities árakkal de nagyon messziről. igen, összeestek az árak, tudtuk/mondták/csak azt nem hogy pont a héten. :-) :-) Nahh megyek biciklizni mert mindjárt sötétedik. :-)
Placi82 2025. 04. 05. 13:46
Előzmény: #31534  Tujafa
Hagyjad. Én értem hogy mit mondasz. Sőt még ki is tudnám egészíteni...sok mindennel, , hogy miért kezdődött el a ketpolusu új vilagrend, 40 év után sőt 80 év után miért látjuk ezt...... sőt az orosz ukrán háború kiprovokalasa is minek a manifesztációja volt es cui prodestje?? . .....
Sőt arra is van válaszom, hogy mi lesz, de, én is hagyom pont tegnap döntöttem el hogy hagyom az egészet  3 éve pofázok erről a gazdasagi egymásra épülő folyamatról  ami mostanra  bekovetkezett.... Rengeteg felesleges kidobbott  energia, és kapott személyeskedés... 
Ja és én adtam az egyetlen pluszt, :) 
Szuper hogy mar ide is beérkezett a média munkások és a propagandistak, vakhivők, mindenütt meglevo, egyszerre ramozgo  hangos kisebbsége....ehhh....
Tujafa 2025. 04. 05. 13:35
Előzmény: #31533  vaczak
vaczak 2025. 04. 05. 13:23
Előzmény: #31532  Tujafa
Ok, mire keresünk megoldást? A nyugati szférához képest teljesen más szemléletű Kina felemelkedésére? A régóta alakulótöbbpólusú világrendre? A gazdasági egyenlőtlenségekre, a globalizmus hátrányaira? A jelenleg ismert emberi civillizációt is már fenyegető klimaváltozásra? A közösségi média káros hatásaira? Az államok eladósodására? Ezek mind szerintem fontos problémák, amelyeket Trump és az általa kinált válaszok inkább csak rontanak. Esetleg nagyon szerencsés csillagzat alatt az amerikai adósság finanszirozását tudnák javitani (csak közben bedöntik a világgazdaságot), de ennek teljesen alávág a jelenlegi költségvetési tervezetben erőltetett adócsökkentés, ami újabb 3,5 billió dollárral növelné a deficitet. 
Tujafa 2025. 04. 05. 13:06
Előzmény: #31526  vaczak
Értem én, hogy mindenért is Trump a hibás, volt és lesz . A megoldást nem látom a "mindenkinél is okosabb' oldaltól, 10+ éve várjuk. Lassan elmúlunk, és csak rosszabb lesz. Megoldás?  Vámok?
Befejeztem.
x2029J 2025. 04. 05. 13:03
Előzmény: #31530  vaczak

Igen, meg a Soros! xD
vaczak 2025. 04. 05. 12:58
Előzmény: #31529  x2029J
Azt sejteni lehetett, hogy Trumpot semmiféle tárgyalás nem veheti rá a vámok tejes elvetésére, csak arra nem számitottak, hogy ennyire durva lesz és ennyire átgondolatlan. Amúgy ezek szerint Brüsszel tehet a Kinára kivetett vámokról is?
x2029J 2025. 04. 05. 12:44
Előzmény: #31527  x2029J
vaczak 2025. 04. 05. 12:42
Előzmény: #31523  x2029J
Az EU versenyképességét még talán növelheti is Trump, ha a saját kutatóit, egyetemeit tovább vegzálja és lesz egy reverse brain drain. 
vaczak 2025. 04. 05. 12:39
Előzmény: #31521  Tujafa
Ok, szemlátomás nem vagy tisztával a soft power mibenlétével, pláne ha belekevered (teljesen fals narrativa alapján) az ukrajnai háborút, ami teljesen más tészta. Trump óriási ki nem kényszeritett hibákat csinál pusztán ideológiai alapon, amivel számtalan országot lök Kina karjaiba, csökkentve az amerikai befolyást és jelenlégtet. A vámháborúval ezt csak tetézi. Vietnámmal évtizedek óta békültek az amerikaiak, hogy egyfajta lokális ellensúlyt képezzenek Kinával szemben. Még Trump előzőző ciklusa alatt is kifejezetten ösztökélték az amerikai cégeket, hogy Kina helyett inkább Vietnámba fektessenek be. Sokan települtek oda, nagy lett a kereskedelmi deficit, erre most nyakukba kaptak egy jókora vámot. A vietnámiak most kényszerből jelezték, hogy készek csökkenteni a saját tarifáikat, de az amerikai export elenyésző, ettől nem lesz szebb az a nevetséges képlet, amiből számitották a tarifát. Lehet rövidtávú pici nyereségeket kikényszeriteni és mutogatni a FOX-on, de ezen a megzsarolt országok legközelebb jobban meggondolják mennyire bizhatnak meg az USA-ban. Az amerikai segélyprogramok kinyirása jó eséllyel százezrek életébe kerül majd Afrikában és Ázsiában. Erre még rájön a vámháború, amit nyilván szintén a legszegényebb államok szivnak meg legjobban, akik egyetlen bűne azt volt, hogy az amerikai fogyasztók számára gyártottak éhbérért cuccokat. 
Trump és a hozzá hasonló populista vezetők felfutásával csak szarabb hely lett a világ. Nem Trump okozta persze ezt a hullámot, csak ráült és felerősitette. De neki elég hatalma van ahhoz, hogy évtizedes károkat okozzon.
Amúgy Trump néha kimutathatóan egyes szélsőjobbos influencerek podcastjai, cikkei alapján dönt nemcsak évtizedek óta létező kormányzati intézmények szétverésekkor, de tiszta nemzetbiztonsági kérdésekben is, most cserélte többek között a kibervédelemért felelős amerikai vezetőt, mert Laura Loomer félbolond összeesküvéshivő nem értékelte elég lojálisnak ( Loomer mellesleg Trump szeretője, akinek annyira kényelmetlen volt a jelenléte a kampányban, hogy néhány hónapra félre kellett tenni)
Tujafa 2025. 04. 05. 12:37
Előzmény: #31524  Tujafa
Csak a helyi falusiak sorsa nem érdekelt senkit.
Tujafa 2025. 04. 05. 12:34
Előzmény: #31522  randomly
A lemez meg forog, forog tovább. Text copy, text copy. Ez nem az a topic.
Látta valaki azt a fimet amiben egy Tigris áll a bank előtt és a Sherman elromlott: 
Kufár: -Köss vele egyezséget!
Bazi Joe: -Milyen egyességet?
Kufár: -Megegyezős egyességet! Csak próbáld meg.
x2029J 2025. 04. 05. 12:25

Kína hogy emelkedett fel?
Olcsó munkaerőt biztosított, és kihajtotta népe lelkét a munkában. Közben pedig ezerrel fejlesztett, és oktatott.
USA-nak is versenyképességet, hatékonyságot kell növelnie, de ez nem a vámokon keresztül fog megvalósulni.
Ráadásul az olcsó munkaerőt éppen kitoloncolja.
randomly 2025. 04. 05. 12:17
Tárgyaljunk mi is . Odaadjuk Pest megyét , hogy legyen felél sziget Veszprém megyét is Tihannyal. Meg hogy közel legyen a nyugat Győr Moson is . És legyen béke ... "Itt Mindenki hülye ?" Mindenki takarodjon vissza az elismert határaihoz ... Szerintem. Nem kell itt nagyon elmélkedni . 
Tujafa 2025. 04. 05. 12:00
Előzmény: #31520  x2029J
Akkor a diagnózisban egyetértünk. Az eddig adott válaszok eredménytelenek voltak, sőt lassan elfogy a power. Tud valaki jobbat? Trump nem hitler, nem is kell azzá nevelni. Háziasítani csak úgy lehet ha közel/mellette maradunk. Én adnék neki esélyt!   
A vámokat pedig meg kell tárgyalni! Minél később annál rosszabb!

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek