Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Köszönjük Valiz! :))) Én pár nappal ezelőtt még azt mondtam volna, hogy 34-ről újra lefordul, azóta viszont a technikai kép szerintem javult annyit, hogy simán célba veszi a 35 feletti zónát.
BoJ Ueda: a mostani kiemelkedően magas japán infláció elsősorban az élelmiszeráraknak és a gyenge jennek köszönhető, de amennyiben ez tartós marad, akkor kamatot kell emelni.
az amerikai kormány 50 kínai céget helyezett a technológiai exporttilalmat jelentő „feketelistára”, melyek a vád szerint katonai célú informatikai, ezen belül AI fejlesztéseket végeznek.
A Goldman Sachs csökkentette idei globális AI szerver értékesítési becslését, a korábbi 33000 helyett csak 19000 darab, 144 GPU egységgel mért rack eladásával számol, 2026-ban pedig 66 helyett csak 57 ezerre számít. A bank számos, a hardver beszállítói láncban érintett tajvani gyártó célárát is mérsékelte.
A UBS szerint a negyedév végével jelentős, mintegy 75 milliárd dolláros amerikai részvénypiaci vétel jöhet a nyugdíjpénztári súlyvisszaállítástól függően, ez a következő napok emelkedésének függvénye is.
A JP Morgan szerint is most taktikailag az amerikai részvények mellett szól több tényező.
Eközben jelentősen eltér az európai bankok elemzőinek véleménye amerikai versenytársaiktól azzal kapcsolatban, hogy merre fog tartani az USA részvénypiaca, az előbbiek ebben a kérdésben jóval pesszimistábbak. Úgy látom fémekre meghatározó fontos adat ma nem lesz.
Én is eladtam az sp-t. Meg a BUX felét . Elég sok appot harácsoltam össze , ha tényleg jönne ott valami oszti felrobbanhatna az ár. Jó lenne egy nagy durranás. Ha viszont nem lesz ugyanaz várhat rá mint a dunára, jókora esés, akár 750-ig is szvsz
Nálam az app nagyon megszaladt, de minden vétel pluszban. Elegem van a Richterből, pár rv-t el is adtam ma 700 fölött, amik jóárasított vételek voltak. Egyszerűen már tényleg egy baleknak érzem magam, lehetett volna OTP-t venni vagy tkomot, vagy buxot, még több appot, stb. amin nyerne is az ember fia, és nem hónapokig nézi hogy fogy a pénze... Úgy érzem magam mint Nedden mikor eladta nekünk a certijeit, még bukóba is megérte eladni, ha vesz belőle mást ami felfelé megy
Nekem van Ricsi, Mtel, MOL, ANY rv, magasan a ricsi a legtöbb. Van egy kevés Vertikal és Cig, nem tudom miért :-( Oti vonatra nem mertem felülni, rv-ket rég eladtam, hiba volt. Certiből ezüst, sok ricsi- tl44-43-42-38, MOL 69-70, ez is több ezer. Vannak USA és EU-s részvények, ETF. Előbbiek mínuszban, utóbbiak pluszban. Most beszéltem Neddennel, én is veszek szerintem huf-eur certit. Gondoltam már rá, megerősített ebben.
MATAV, passz megy az égig - pénteken adtam el 1732-n tegnap 1742-n ma már HOLD ... 10% a készletből ... ja közben kaptam majdnem annyi TL-26-ot 686-on ... de az meg 685-t ér ma ... nahh káosz.
Jelenleg a "játszós" számlán App és Richter rv.-t tartok, valamint BUXTL67, OTP TL98 és 99, MOLTL70, Richter TL38 és 44, illetve MTELTS25. Tényleg! Matávról mi a véleményetek??? :)
Köszönöm az SP-t Fibo! Elengedtem a TL-t, mert azt gondoltam, hogy visszajön rést tölteni. Egyelőre nem jött. OTP-ből lassan realizálok, nagyot ment megint. Tele vagyok jelenleg BÉT certikkel, illetve van Richter és App részvény is jócskán. Összességében szép nyerő van mindenen, a Richtert kivéve. Erősen gondolkodom rajta, hogy kivágom a teljes pakkot...
Ha nem lenne BÉT akkor az idén nekem csak mínusz ... US jól elesett .. a DAX sose volt, vettem egy keveset meg commerzet ... na ott is a csúcsot sikerült meg venni ... :-) De az MTEL és OTP is jó leépítve ... hogy legyen KP ... hát a Richter MOL párost kellett volna .. .na de abból olyan kevés van hogy hibahatáron van a haszon ... fagyira való mennyiség. Richter azt vesztegetném 10750-en de nem nagyon akarják kikapni remélem ma egy kicsit előrébb kerültem a könyvben. :-)
https://invst.ly/19plee A DAX is magasan van ... :))) "What seems too high and risky to the majority generally goes higher
and what seems low and cheap generally goes lower." - William O'Neil
Nagyon magasan van. Az a gáz, hogy ha jön valami korrekció akkor hova megy a Richter!? 9600 lesz tényleg?? Mert hogy emelkedni nem bírt az otp-vel együtt de esni fog vele azt garantálom.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)