Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
„Levisszük az árakat, újra feltöltjük a stratégiai tartalékainkat, egészen a csúcsig, és az amerikai energiát a világ minden tájára fogjuk exportálni” – mondta. Trump és az olaj…
Törölt felhasználó2025. 01. 21. 06:12
https://edition.cnn.com/ . Nem tudom elhinni ez megtörténhetett! Drámai változások elé nézünk. Hogyan akarja a világot ellátni energiával ha feloldanák az Orosz szankciókat?! Ráadásul fosszilis energiahordozóval. Nulla a konkrétum az Ukrán háborúval kapcsolatban, de már Kubát is magára haragította. Nem csak a klíma, de az világegészségügyi szervezetből is kilép. A Vatikán is bírálattal élt Trump felé, bár tudjuk USA nem egy tipikus katolikus ország így Ferenc pápa intelme a klímaváltozásról és a deportálásokról leperegnek. Első napján olyan geopolitikai konfliktusokat okozott, amire szerintem még nem volt példa. Trump: “Van valamik amivel más gyártó nemzet sem rendelkezhet: a legnagyobb mennyiségű olaj és gáz a Föld bármely országa közül. És használni is fogjuk. Lehozzuk az árakat, újra feltöltjük stratégiai tartalékainkat, egészen a csúcsig, és az amerikai energiát a világ minden tájára exportáljuk. Újra gazdag nemzet leszünk. És az a folyékony arany a lábunk alatt, ami segít ebben.”
Légkondi: Korábban a Trane volt a legjobb USA-ban, most inkább az AAon, Watsco és Lennox. A Daikin mélyrepülésének okát keresve bukkantam rájuk. 1 év alatt duplázódtak.
IShare S&P500 energy ETF 2024 eleje 7.0 most 9.1 és nem forintban. TA alapon most egy konszolidációs időszakot látok én bele. Utána long tovább. Nem rossz ez az eszköz sem. Lehet beleveszek én is.
Elérjük illetve elértük, hogy példádnál maradjunk az autó sem lesz javítható. Mint a telefonoknál ahol már a hátlapot se lehet leszedni. Nemhogy akkumulátort cserélni. Óriási pazarlás. Ökológiai lábnyomunk egyre nő. Másik a szerényebb jövedelműek eddig tudtak például használt autót venni. Meg lehetett javítani. A villany és hibrid autóknál használtat venni? Használt autók piaca nagy csapást fog szenvedni. Ami még megfontolandó az újrahasznosítási iparágba keresni ETF eszközöket. Mert minden kuka:)
Én nagyon fenntartva kezelem ezt agyon bonyolított technológia fejlődést. Lehet csak azért mert 50+ vagyok és nagyon nehezen tanulok. De ebből baj lesz . Gyakorlatilag pár év alatt KUKA nagyrésze mert olyan tudás kellene életben tartani javítani ami keveseknek van meg. És akinek meg van nem adja tovább . Nem tudom a cégek milyen megtérüléssel tudják ezeket üzemeltetni . Lásd TurboDiesel autók 8-10 éves és KUKA ember nincs aki megjavítsa ... Az új meg tripla áron 10 év alatt . És nem így áraztam be . Sok rizsa ... Nem adom el tartom 3 éve iShares S&P 500 USD Energy (QDVF) is at 9.107 (-0.98%) http://www.investing.com/etfs/ishares-s-p-500-usd-energy vagyis párat eladok ha még megy egy kicsit stoppal és veszek vissza lejebb ha sikerül. Ha nem stoppolnak ki akkor nincs kereskedés tartom :-)
Törölt felhasználó2025. 01. 21. 04:27
Kedd új idők új dala kezdődik. Mint tudjuk ma mar a nap is máshogy fog sütni, mgmonta OV. Nem tudom, ma nálunk időjárási vészhelyzet van az ónos eső miatt!:) Rengeteg durva butaságot hallottunk már Trump beiktatása utáni beszédében, ezt megemészteni idő lesz. Tegnapi jóslatom úgy látom bejött az aranyra. Na most mehet a Holdig, míg Musk a Marsra. Nézzük mi vár ránk! . Ázsia Alapvetően kitart a zöld a részvény piacokon, de Shanghai nem örül. Nincs ma releváns adat az egész térségből! Az arany árát a DXY gyengülése és a további kínai jüan leértékelesi kényszere repíti. . Európa Nem tudom mit reagálnak a tőzsdék , gyanítom folytatódik még a bika hangulat, de szerintem már csak a lendület fogja hajtani. Trump nem kegyelmez az EU- nak sem, nem csak a ránk kiszabott vámok a fontosak. De nem megyek jobban bele hiszen e bejegyzésnek nem az a célja. 6:00 európai gépjármű rendelések ! - nagyon fontos, nem csak az ipari fémék miatt (Vajon Detroit felélesztése is Trump álma?!) 10:30 Dél-Afrika mint tudjátok kedvenc európai :) országom közli az aranytermelési számokat- csökkentés egyértelműen jó 11:00 EU megbeszélés- folytatják a tegnapi megbeszélést, van is miről…. . Amerika Trump, Trump és Trump. Dinoszaurusz a porcelánboltban. A rv. piac beindulhat talán egy bika tempóval. Adat ma nem sok lesz. Szerencsére! 14:30 Kanada CPI - fogyasztói infláció a kis növekedés kamatemelést kívánna ami erősíti a CAD árfolyamot ezzel gyengítve a DXY kosárban az USD erejét. Megjegyzem Kanada sem örül Trump rájuk vonatkozó bekebelezési tervének. Sajnálom őket, tényleg egy nekem szimpatikus ország. Remélem meg is marad! . Kedd így lássuk két indikátor befektetési alapunk teljesítményét: OTP Föld Kincsei alap : csoda idén emelkedik Erste Arany Alap : emelkedik Felhívom a figyelmet egyes alapok elérhetőek nem HUF elszámolásban is, ez most a forintból menekülő állampapírosoknak lehet érdekes. . Tegnap megbeszéltem magammal illetve BPalival nem zárok. Így tartottam minden pozíciót. Mára is ez a fő terv. De várom az USD gyengülést mert bizony külföldi eszközökbe többet fektetek be. Nekem olyan ez Magyarország feletti új napsütés mint az Addams család háza feletti állandó felhő. TA tegnap jól működött de rövid távon (D1alatt) nehéz az eset. Kész ilyen idők jönnek ehhez kell alkalmazkodnunk. A nagyfokú kiszámíthatatlanság, a hirtelen hangulati, populista kijelentések bizony ilyenek. Kockázatkezelés is fontosabbá válhat, így bátran legyünk óvatosak :)!
Igen, az arany akkor fordul az enyém is ... és fájni fog ha most is 25HUF lesz ... a pillanatnyi árfolyamon 27.051 ár lesik 26062-re ... szóval okosan.
Nem kereskedem bezár a Xetra 17:30-kor, és igazából csak próbálok okosodni a hírekből. Hétfőn nem dolgozom, csak 8 órát általában. :-) Ha az USA nyitva lenne ott sasolnák fél szemmel munka közben ... ha csippan az investing ... jó vételre várva, de ott is csak részvényt tudnék venni. VAGY Xetran vett részvényt eladni USD-ért ... Ugye ezüstöt ami itt a fő téma, azt sajnos csak Erste certifikáttal tudok venni, vagyis szerencsére, így csak 17:00-ig kell figyelni. (kellene)
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)