Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 11. 08. 22:17
Előzmény: #10176  oldrider
NOVO -Pfizer licitháború a Matsera ra.
Na ez izgalmas nyitást hoz hétfőn. Novo mutatja majd az irányt (lefelé) majd du fél 4 kor a Pfizer (felfelé) vélelmezem a hír alapján ezeket az irányokat..számomra a mértékük lesz inkább a kérdés. 
Novo akkor megy -gondolom- 288 DKK 40 EUR és 45 USD alá. 
Momentum tréderek meg ülhentek fel a Pfizer vonatra! :) 
papafilip 2025. 11. 08. 21:41
Előzmény: #10178  Karvalytokes
Igen az benne van, de ha megoldották már most, akkor nem lesz 6-8 hónap múlva sem extra piac nekik. Sebaj, legalább kissebb lesz a feszültség :D
Karvalytokes
Karvalytokes 2025. 11. 08. 19:19
Előzmény: #10177  papafilip
Az sajnos nem olyan egyszerű.Prototipust kell készíteni,szabvànyosítani stb.A hiány legalább 6-8 hónap cumi mindenkinek.
papafilip 2025. 11. 08. 17:06
Előzmény: #10175  Karvalytokes
Nah akkor nem jött be a kis spekulációm, pedig én reménykedtem benne, hogy az STMicro meg még talán az XFAB is erősödik kicsit a hiányban....
Karvalytokes
Karvalytokes 2025. 11. 08. 14:57
fpeter1982 2025. 11. 07. 21:43
Előzmény: #10173  thinkpositive
Jah, meg aki egyéni részvényekkel kereskedik / fektet be, az gyakorlatilag azt állítja ő meg fogja verni a piacot, az a 7-10% ami hosszútávon kijön az neki nem elég. Annak nyilvánvalónak kell lennie, hogy ez kockázatvállalás nélkül nem sikerülhet. A kockázat pedig szemét dolog, néha realizálódik is veszteség formájában. Tudtad, hogy benne van? Igen. Belevágtál? Igen. Tudod férfiként viselni a következményeket? Kevesen. Jah, hogy egy névtelen fórumon azt írta valaki, hogy nagyot fog menni? Komolyan ez alapján hozod meg a döntéseidet és utána hárítod a felelősséget? Hány éves vagy, 16?Lehet ideje eladni mindent es venni egy unalmas sp500 vagy world ETF -et. 
thinkpositive
thinkpositive 2025. 11. 07. 21:33
Előzmény: #10171  oldrider
Attól, hogy az esés nem örvendetes (tényleg nem az) még nem kell hogy rosszul érintsen, ha számítasz rá és elfogadod, hogy ez a kereskedés/befektetés velejárója. A kudarcokból és veszteségekből tanulni kell, ami segít abban, hogy jövőben jobb döntéseket hozz. Márpedig ha ez elősegíti a fejlődésedet, akkor mégsem lehet olyan rossz dolog. ;)
thinkpositive
thinkpositive 2025. 11. 07. 19:28
Elég brummogósra sikerült ez a hét, főleg a vége. Hirtelen meglehetősen sok jó beszálló lett, olyanok amikből az elmúlt hónapokban alig-alig akadt. (lehet, hogy később nem tűnnek majd ilyen jónak) Ha nem javul a hangulat, akkor könnyen lehet, hogy most kezdődött el a befektetői szakasz. :D
Az USA kormányzati leállás úgy tűnik eljutott a fájó szakaszba, de ez kényszerűen meg fog oldódni és minden bizonnyal ad majd egy lökést a piacoknak is. Kérdés, hogy mikor lesz ez és mennyi sebet ejtenek addig. Aztán jöhetnek majd a csontvázak. :)
DAX még mindig nincs a csatorna alján sem. Halkan mondom, de jövő hétre inkább zöldülést vagy stagnálást várok, mint további esést.
Nordex: Rá kevésbé hatott a brummogás, a héten elérte a 28-at. Kezet foghat az SMA-val, ami hasonlóan jól teljesített, de azt a múltkori csapnivaló jelentés után már fél szemmel sem nézem igazán. A Nordex viszont eléggé rendben van, nagyot mehet még innen is, de én ebből már úgy néz ki kimaradok.
Formycon: Most már 19 alján. Erre még tartogatok némi aprót, de a körülmények fényében alaposan át kell majd gondolnom mikor vágok bele. Jelentés 13-án.
Medios: Nagyon jól állta a sarat, a héten végig keskeny sávban 12,16 és 12,56 között mozgott. Ennél már csak akkor lenne jobb, ha előtte nem esett volna idáig. :D Jelentés 11-én.
Vonovia: Gyenge, de a 25 alja jól tartja eddig. A 24 szerintem innen már nem elkerülhető, ha minden esni fog azért, ha emelkedés lesz akkor azért. Ha nem szabadulok ki valamiből addig, akkor ezt a szintet valószínűleg kihagyom. Kockázat/haszon tekintetében a Medios után nálam a második helyen áll.
HelloFresh: Tegnap 7 millió részvány cserélt gazdát, ez a teljes mennyiség 6%-a. Éppen annyi, mint a short pozíciók mérete volt tegnap. Reméltem, hogy mára csökken valamelyest, de valójában ismét nőtt. Nem teljesen kerek ez nekem, valami csúszás lehet az adminisztrációban, mert nagyon nem reális, hogy 20-25% (jelentés előttről 30-35%) esés után inkább rányitnak még ahelyett lezárnának belőle. Benne hagytam egy 5%-ot tegnap, de ennek rövid időn belül ismét 6 felett kell lennie.
SGL: Ebben viszont 10%-ot hagytam, 3 alatt visszavehettem volna. Amatőr hiba volt. Egyébként jelentős részesedése van cégben a BMW-nek és a VW-nek is továbbá egy Skion GmbH nevű befektetési társaságnak, ami egyebek mellett még a Nordex-ben tulajdonol. Nordex utánérzésem van. :)
Steico: 19 alján ez is. Ez lentebb van mint az április 7-ei alj. A 17 remélhetőleg megfogja.
Stratec: 1 hónapja több mint 65%-al ért többet, most meg csak esik és esik. Borzalmas volt a mai beszállóm.
Novo: Már 40 alatt. Érdekes, hogy Trump tegnapi bejelentésére a Lilly emelkedni tudott ez pedig nem. A héten született egy jó cikk, érdemes elolvasni: https://telex.hu/gazdasag/2025/11/03/dania-fuggoseg-novo-nordisk-fogyasztoszerek-gyogyszeripar
Engie: Hol van már a francia kormányválság... Nagyon nagyot ment azóta. Ez is egy jó cég, kellene belőle tartani hosszútávon.
Szintén elég jó hetük volt az autósoknak, pedig a problémáik jelentős része nem múlt el.
oldrider 2025. 11. 07. 18:53
Előzmény: #10170  thinkpositive
Pontosan tudja ezt buythedip is. Én is azt utálom legjobban, amikor valamely részvénybe az addig feldicsérők beragadnak és azután azt hírelik, hogy nem érdekli őket, mert hosszú távra vették. Gyakorta olvastam itt is ilyesmi önámítást. Bármely távra veszek valamit, ha esik, az kurvára szarul érint! Teljesen más kérdés, hogy ténylegesen csak akkor bukok (vagy nyerek), ha realizálok és aki TBSz-re vesz az csak a távoli jövőben tervez realizálni. Buythedip is leírja, hogy az esés nem örvendetes, bármely távú long vételnél.
thinkpositive
thinkpositive 2025. 11. 07. 18:10
Előzmény: #10169  buythedip
Szerintem volt benne némi irónia. :)
buythedip 2025. 11. 07. 17:03
Előzmény: #10168  oldrider
Ezt a mondást szeretem a legkevésbé.
Egy hónapra se lehet előre látni.
Én már hívtam fel az Erstét hogy adjanak el olyan pozíciómat, ami centekre lement és OTC lett, nem is lehetett online eladni, hogy csökkentsem az adót a veszteséggel.
Volt amelyiket így se lehetett eladni, és ott virít a portfólióban, azt mondták át tudom más szolgáltatóhoz transzferálni díjért vagy le tudok róla mondani ingyen ha megszüntetem a számlát.
Nem minden pattan vissza.
oldrider 2025. 11. 07. 16:15
Előzmény: #10167  buythedip
Nem számít. Akinek van úgyis hosszú távra vette. 20 év múlva biztos nyerővel adja majd el.
buythedip 2025. 11. 07. 14:55
Puma -30% két hét alatt!
thinkpositive
thinkpositive 2025. 11. 07. 14:38
Stratec
Újabb vétel. Hasonló elgondolásaim voltak mint tegnap az SGL-el, de a tegnapi nap annyira ingergazdag volt, hogy nem láttam, hogy itt ma jön a Q3.
A beszállóm reggel nyitóban volt 20.9-en, de ez most nem akart felfelé menni, inkább ellenkezőleg. Most éppen kereken 20-on áll.
Mindenesetre ez is erősen túladott és jelenleg 16 éves minimumon van. Ez a néhány évvel ezelőtti 147-es ATH kevesebb mint hetedét jelenti, miközben a számai szerintem nagyjából rendben vannak.
A mostani jelentés is ennek megfelelő:
https://www.wallstreet-online.de/nachricht/20133344-stratec-unveils-key-2025-results-for-first-nine-months
A cégről nagy vonalakban ennyit, akit érdekel majd utánanéz.
"STRATEC designs and manufactures fully automated analyzer systems, software and smart consumables for OEM partners in the fields of clinical diagnostics and life sciences. Building on an unparalleled breadth of technology and the expertise gained in more than 45 years of automating laboratory processes, STRATEC has established itself as one of the world’s leading providers of automation solutions for in-vitro diagnostics and life science companies."
https://www.stratec.com/investors
Karvalytokes
Karvalytokes 2025. 11. 07. 12:20
Előzmény: #10161  Dave110
Az elemzők megvàgtàk a jövő évi profitkilàtàsokat 20% al.A kapacitàsbővités elkészült,ennek eredményeként van 500 millió USD kötelezettség.A jövő évi profit elmegy kamatra meg tőketörlesztésre.Ez nem elég?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 11. 07. 09:10
Novo 300 alatt... 
Dave110 2025. 11. 07. 06:17
Előzmény: #10162  buythedip
Elötte meg 11 ről esett 3 ig. Korrekció nélkül. Bele lehet a vágyakat látni, de ez kb mint egy mém papír.
buythedip 2025. 11. 06. 21:57
Előzmény: #10161  Dave110
4 hónap alatt 140%-ot ralizott és a 200 heti mozgóátlag visszaverte. Sajnos elvesztette az 50est is.
Hacsak nem zár 5.5 felett a héten és egy nap maradt.
A 200 heti legyőzése a feladat, 6.977, előbb az 50 heti jön 5.5nél.
Dave110 2025. 11. 06. 21:44
Előzmény: #10159  Karvalytokes
Akkor magyarázd meg hogy miért esett 1 hét alatt 30% ot? Tavaly is végig mondogattad, hogy na most megindul, meg 7 alá sem megy be. Aztán idén márciusban már 3 volt.
Ez egy speki ocska kis papír amit össze vissza rángatnak. Simán benne van a 3 megint vagy az 1,9 is. Mert miért ne? Ha ott lesz se fog senkit sem érdekelni. Hírértéke sem lesz. Ha csődbe menne annak sem.

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek