Szerintem miért várható így ?Azért mert a jegybank az elmúlt hónapokban minden döntésénél hangsúlyozta, hogy óvatos, adatvezérelt és türelmes monetáris politikát folytat, nem szeretne gyorsan kamatot csökkenteni, amíg tartósan nem csökken az infláció,talán csak ezért a marad az alapkamat 6,5% tippem.
Ez az árfolyam is egy olyan szint már, hogy egyre inkább megéri külföldön vásárolni, cégeknek és magán személyeknek is. A külker.-mérleg csapnivaló lesz szerintem most is, ha meg a forint tovább erősödne akkor az még a gazdaságot is odavágná. Bár biztosra ő sem mondja, ő is felvázolta azt a lehetőséget is, hogy naposon 406-felett, hetesen 410 felett kell zárni, hogy a forint tovább gyengüljön. A 410-ről én is tudtam, nekem ezt a chatgpt írta, hogy innen egy nagyon erős forint gyengülés indulna el. 370-alá nincs esélye, hogy lejöjjön szerintem mert így is rengeteg deviza áramlik ki az országból.
Logikusan meg kell lépni azt, amire senki nem számít: Februárban tartás. EUR HUF masszív erő, MNB betáraz, begyűjti még ameddig lehet az olcsó EUR manát, lásd a devizatartalék is ATH, 5-6EUR-t ugrott (jó ebből a felét az ÁKK adta), de gyűjtögetnek. Amíg ennyire olcsó, érdemes behúzni néhány MRD EUR-t még. Az az 1 hónap már nem oszt nem szoroz.
Tökéletes példája a Super Micro csodarészvény, ami az Nvidia hátán próbált felkapaszkodni, merthogy mekkora fantázia van benne: https://www.investing.com/equities/super-micro-compu Ez vár a Bitcoinra is, vissza kell találnia a gyökereihez, vagyis a padló legalsó "emelkedő vonalra", ami a 20.000 és jó esetben megtartja. Szegény supermicro meg a kutyának se kell még 30-ért sem, és volt 120 is.
350-nek akkor van értelme, ha ekkor vezetnék be az EUR-t, és akkor az államadósság ennek fényében sokkal kevesebb lenne. A gazdaság viszont megsínyli a jelenlegi erős forintot, akár tetszik, akár nem. Jöhettek itt a CZ példával, hogy dehát nekik mennyivel jobb, legyen jobb. Én ahol melózok, főleg EUR bevétel van, nagyon nem mindegy, hogy 370 vagy 400, de közben "emelkednek a minimálbérek". a 7%-al kevesebb bevételből emelnek 7-10%-ot? hm.
Több mint egy éve folyamatosan erősödött a HUF, -"a várakozás miatt". A külső , vele együtt a belső inflációs környezet, magas alapkamat, carry trade nem számít... De jól hangzik...
Reagáltam, mert így fair, de a BTC ebben a topicban csak a te barátod. Amely barátod 69300-ról ismét 66800, ennyi erővel vehetnénk Magyar Államkötvényt is. Nézz a fomoról elmélkedéseket, milyen szinten tud letapalni valójában, ha 1x bereccsen a gépezet, mi a kijózanodás szintje. Ha megtalálod, rájössz, hogy akár 20000-ig eshet.
Egy kicsit reflektálva a magyar politikai és monetáris helyzetre is, hogy mit mutatnak ezek a hullámok. 1. Csökkentik a kamatot még a választások előtt és ez ad támogatást a felfelé induló korrekcióra. 2. Kormányváltás történik, ami extrém esetben leviheti a forintot 350-es szintre is. 3.
Nem történik kormányváltás, hetes gyertya 410 felett záródik, ekkor
bukik a forint erősödésére való várakozás és további gyengülés indul
benne. Tényleg minden benne van a hullámokban és ezért kell figyelemmel lenni rájuk. Sok sikert neked is!
Ott állt meg, ahol meg kellett állnia: https://kephost.net/p/MjI3NTE0MA.png A képen ott az előző alj, ami mellett elhaladt 60000-ről ~ ezt tesztelte vissza (60000>73000) egyelőre gyenge visszapatt van. "amikor már az olcsóbb is drágább": bármeddig eshet.
Forint. Ezen a charton a kép nagyon tiszta, ennek alapján elég jó előre jelzést lehet már adni. A-B-C korrekció jött lefele és minden hullám tiszta és jól értelmezhető volt. Befejezhette a C-hullámot 5-hullámban így a forint erősödése is véget érhetett. Indulhatunk az ellenkező irányba, ez még nincs teljesen megerősítve, de ez a legvalószínűbb szcenárió. Fölfelé a szintek: A-hullám 386-392 B-hullám 383 körül C-hullám 398-405 Ez amikor elkészül, akkor innen további forint erő is jöhet. Ennek szintjei: Minimum: 375-380 Legvalószínűbb: 365-370 Extrémebb: 350 környéke. Jelenleg ennek a szcenáriónak van több esélye. Ami felül írhatja ezt a várakozást, hogy a napos gyertya agresszívan fog zárni 406-fölött vagy a hetes gyertya 410-fölött. Jó kereskedést mindenkinek!
Üdv! Bitcoin. Még mindig azt gondolom, hogy a negyedik hullámban lehet és azon belül egy A-B-C korrekció fut benne. A visszapattanás még nem törte meg a trendet ez is a C-hullám része lehet. Az
is lehet, hogy elkészült a C-hullám alja 60000-nél, de ha nem, akkor
még 56-58000 szintekre is lejöhetünk. Ezek egy nagyon jó belépő szintek
lehetnének. Elliott szabályrendszere szerint a negyedik hullám nem
mehet be az első hullámterébe, (hetes chart) ez nem sérült így a hosszú
távú terend, továbbra is bullish marad. Nálam még mindig hiányzik a fő trendben az 5-ös hullám így a korrekció után a trend további folytatására számítok. Továbbra is kő keményen Bitcoin párti vagyok. Sok sikert mindenkinek!
"A kincstár azt írja a 2041A-ra, hogy "Aktuális hozam 6,48", ez már eleve azt feltételezi, hogy visszaforgatod a kamatfizetéseket, tehát kamatos kamattal =(hozam) = 6,48." Nem, a visszaforgatás nincs benne a hozamban.
A kincstár azt írja a 2041A-ra, hogy "Aktuális hozam 6,48", ez már eleve azt feltételezi, hogy visszaforgatod a kamatfizetéseket, tehát kamatos kamattal =(hozam) = 6,48. Ennek a nagyobbik testvére a 2051G, aminek a hozama 1x volt nemrég 7,22%, most pedig 6,66%, mint az ördög. Ezek a kis árfolyamú (50-70 körüliek) kötvények arra valók, hogy ha hozamcsökkenés van, akkor ebben sokkal nagyobb nyereség realizálódik, mivel növekszik az árfolyama. 2051G 6,66% lemenne 4,66%-ra, durván 20-30%-ot nyernél csak az árfolyamkülönbözeten. Ha pedig lemenne a hozam akár 3%-ra, 50-60% is benne lehet, dehát mikor fog lemenni 3%-ra?
Magyar Állampapír tulajok