Tegnap volt Marcis bankos hír,hogy a díjakat csökkenteniük kellene dec31-i árakra. beleértve a kp felvétel díját is, amit amúgy ők emeltek meg. + ők csinálták az inflációt, végülis jogosan emelnek, hiszen a béreket emelni kell, ha jobban nem is, legalább az inflációval. ismét árstop van. hozzátenném ez a -30-50% néhány termék esetén valóban észrevehető. Volt 1 kedvelt felvágott 3300-ról már 3990 lett az ára, ez most 2549 Ft. Mitől ment fel 3300-ról 3990-ra? az tényleg jó kérdés, ha most 2549. Kék logós...bolt tej árát még jobban csökkentették, amióta kirakták a piros címkéket: 349Ft /liter, talán 400 körül volt már az ára. pl. a kenyér ára nem változott, mert tavaly végig fix áron adták, tehát nem lett minden olcsóbb, aki kenyérzabáló, az semmit nem érez a "támogatásból". Gyakorlatilag bármi áron lentebb akarják vinni az inflációt. Az árstop csak 05.31-ig él, majd jön itt is a 3 hó hosszabbítás...
Marci erőltetett kamatcsökkentését a forint árfolyam fogja bánni. Egy öngerjesztő folyamatban vannak. Van megoldás, de kétlem, hogy 15 eltékozolt év után majd pont most kezdenek neki.
Első körben egyébként az összes,az állam irányítás alatt,és egyébként rabló gazdálkodást végző minisztériumoknál is, vizsgálni kellene a főleg közpénzeket eltüntető alapítványok "munkásságait,az MNB bandzsisztáni alapítványokon keresztül való rabló gazdálkodás okán.Bukjanak már végre az állam fosztogatói.
Valószínűleg magasabb Pmáp visszaváltási arányt vártak,de ilyen infla adatok mellett nem érdemes váltani egyelőre. A stabil forint most csak annak köszönhető, hogy ugrottak a hozamok. Elég egy apró USA/eu szikra és kilő.
Le kellene vinni az érezhető inflációt, ügyelni kellene, hogy ne szálljon el a forint (tavaly egyik sem sikerült) és akkor lejjebb lehet vinni a kamatokat is.
Az államnak is jobb lehetne a fix. Jön a nyaralás, nyári programok, költhetnének az emberek.> Több bevétel (gdp) Pmáp viszont csak évente kamatozik: gazdaságot hátráltató tényező.
PMÁP-nál szerintem végig jobbak lesznek, BMÁP-nál nem valószínű. Csak sajnos hatalmas a marzs a MÁK-nál. Előny viszont, hogy nem lakossági papír, így likvidebb, ha beütne a gebasz (lakossági visszaváltási korlátozás).
Bianco írta, hogy fixbe akarják terelni a népet? Pmáp lehetne nyerő egy 6-6,5 átlag inflációval A mostani infla adat fontos lesz. Amíg nincs kamatcsökkentés addig biztosan kivárok. Ez volt a terv eddig is.
Nem tudom, hogy mit fog csökkenteni a marci, de én egyelőre úgy látom, hogy nőnek a hozamok,meg az infláció is, a bizalom meg folyamatosan csökken....,igaz én még ortodox iskolákba jártam.
Azért gondolkodnék A BUBOR-hoz kötött pl.: 27/B 29/B 32/B Államkötvényben is. Elég jól leköveti az alapkamatot.. Most épp már felette is jár egy picit... Igaz szinte végig +felárért vehető igaz ez visszaváltáskor is: nem 99%-on veszik.
Kérdés, hogy ez mennyire lesz tartós? Meg lehet erőszakolni a piacot a kommunista módszerrel előírt kötelező 5+3 százaléknyi állampapír vétellel, de ez csúnyán vissza fog ütni egyszer.
Magyar Állampapír tulajok