Sokkal kevesebb vita lenne, ha csak annyit tisztázna mindkét oldal magában, hogy mégis mi a különbség a befektető és a kereskedő/spekuláns között... Mert jelenleg mindkét félnek egyszerre igaza van, de közben mindkét fél orbitális baromságokat is ír
Te barmolod szét ezt a topikot személyes indíttatásból. Egyszerűen beakadt nálad a lemezjátszó. Minden áldott nap ugyanazokat a köröket futod. Naponta 20x beírod ugyanazt, utána pedig játszod a sértődöttet, mikor valaki leállít, mint egy hisztis primadonna.
Nekem is van részvényem, de vannak kőkemény szabályaim. A pénzügyi vagyon max 2%-a mehet egy részvénybe, és max 10% lehet összesen egyedi részvényben. Ez kb a játszópénz kategória, ha csődbe megy (mert bármi csődbe mehet, és nem fognak előre szólni), akkor ez bukta. Ha nyer, akkor meg jó érzés, kicsit beljebb van az ember, de önmagában nem váltom meg vele a világot. A PMÁP nálunk egészen más nagyságrendben van, már bőven nem játszópénz kategória. Buy and hold ETF sem, de az meg ugye unalmas, nem lehet róla dicshimnuszokat zengeni a fórumon, meg a dobogó tetejére állni, hogy nyertem.
"Hathor 2022. 12. 14. 19:13Előzmény: #114 fokukacMert Boby betamadta az Allampapirosokat, ne vegyek, jon csod, vegyenek euro, dollart, kulfoldi ertekpapirt. Ez ment allandoan. Magyar Allampapirosok meg elvesztek ott. Itt volt igeny ra. Itt en kimoderalom a trollsagot. Mi vagyunk csak, Magyar Allampapir tartok csak" Mondjuk felesleges előszednem, te ezt is letagadod.
Legyen elég annyi, hogy a Rábát folyamatosan adom veszem, mindig van van és lesz belőle. Ne csúsztass már megint. az 50 db 1350-es vétel elfér a többi között és mivel nem ebből élek ráérek majd valamikor 2k környékén vagy előbb eladni. 1-2 évente van "akció" a rábában amikor ugrik 10-20 %-ot. Én kivárom.
Én magánjellegű konkrét számokat nem szoktam megosztani. De van annyi amiért van értelme vállalnom a b*szogatást a Rábáért. Mert mindenki azt gondol, amit akar. Még egyszer: mindenféle PMÁP-om is van és lehet több mint azoknak, akik itt b*sztatnak az állítólagos állampapír ellenességemért.
Egy hete itt azt irta O veszi 1350nèl, ès azt kell venni, most eladta az 1100ast 1400on. Nekem mindegy, de en lennek ebben az esetben a baranyborbe bujt farkasa
N0MAD írta pár napja, és nagyon igaza volt, nem mindegy mennyit kockáztatsz: - annyit, amiből már életed végéig elélhetsz? - egy átlagos budapesti lakás árát? - játszópénzt?
Magyar Állampapír tulajok