Ugyan ez volt nekünk is, egy pihenőnap Boszniában, Banja Lukában este pezsgett a város, olcsó volt. Másnap Mostar csodaszép. Aztán Kotor. Montenegró is nagyon szép volt, egy nap még Horvátország is belefért.
Mi is igy mentunk Raftingolni a Neretvara es Mostarba, szarajevo nekem is bejott, na meg Mostar es kornyeke is, de en ott mar Kotori obolbe mennek Montenegronak, mqjd Albania :)
Horvátországba lehet menni Bosznia felé is. Bosznia gyönyörű, maga az út is simán része a nyaralásnak. Szarajevo remek város ott kiveszel egy éjszakára a szállást és kényelmesen másnap déleőtt már a horvát tengerben csobbanhatsz. Nem mellesleg Szarajevo akár több napot is megér. Igy jutottunk el Mostarba is jópár éve, hogy útban lefelé megálltunk épp red bull ugrás volt a hídról a városközpontban, véletlenül volt szerencsénk ezzel. Sok-sok éve volt, de ma is jó emlék.
A Dkj-kat valamilyen szinten az infláció, az alapkamat és a forint aktuális állapota mozgatja. De az tény, hogy jóval kiszámíthatatlanabb, mint az infláció tervezése.
Én a most futóból már nem vennék PMÁP-ot, mert már elég sok a felhalmozott kamat, amit ki kell fizetni. Én megvárom a következő sorozatot, jön amikor jön, addig meg a legrövidebb DKJ-ba mennek a leghamarabb lejárók: 05.17, 07.26.
Szerintem Európában jelenleg hosszabb a transzfer idő, reptéri várakozás mint maga a repülés :) Így én a COVID óta csak repülök hosszúhétvégékre, ráadásul az elmúlt években olcsóbb volt a repülőjegy az EU-ban, mint a kettő reptéri transzfer ára.... Persze ez is már változik :( Szvsz a repülés olcsóbb, gyorsabb, biztonságosabb és meg lehet szeretni (ha persze nem vagy 100 kg fölött, mivel akkor maga a pokol a kicsi székek miatt).
Romaba, Korfura levezettem 1nap alatt anno, most inkabb mi is megallunk 700-800kmnel, beiktatunk ott egy programot/napot es masnap kipihenten tovabb. Booking, vagy airbnbn minden nap talalok utkozben szallast a kornyeken. Utszeli szallasok olcsobbak is. Tavaly Andaluziat is igy jartam be. Ahol jartunk este, ott foglaltunk szallast delutan 4-5fele Ma mar mindent lehet
Bár én nagyon szeretek vezetni, de 600-700 km-nél messzebbre szerintem is érdemesebb már repülővel menni, bár már azért korántsem olyan olcsók a repülőjegyek sem, mint voltek 3-4-5 éve.
Az elmúlt 3-4 hónapban rendszeres volt a Dkj-kánál (főleg a rövidebbeknél) az ilyen 0,3-0,5% -os hozam mozgások, föl és le. Ha viszont trendszerű lesz, akkor én is nagyon elgondolkozok benne, hogy átrakom a DKj-ból is a pénzeket PMÁP-ba.
Mi repulunk mar mindenhova, mert 10ezrek a repjegyek EUban barhova kb. Az utazas es repules is a nyaralas resze nalunk. Ki nem fekszunk a parton pecsenye vorosre sulni, igy szivesen repuunk, utazunk, kocsikazunk. Az is a nyasalas reszem akinek az ellopott ido, az alakitsa at magat fejben, tatson pihenoket utazas kozben, nezzem varost, turazzon kozben, nezze meg a vizesest, folyot, varat, hidat. Jo az
Magyar Állampapír tulajok