1. igen el kell előbb adni és le is kell adózni. 2. Célszerű 1 bróker cégnél lenni. kbc olcsóbb. viszont csak 20e euroig van befektetō védelem. 3. 2023 december 31
segít vki aki jobban benne van ezekben?: 1. egyik évben bealudtam és az év végén lejáró Tbsz helyett nem nyitottam újat, így ami rajta volt részvény az szépen átcsúszott a normál számlára.. jól tudom hogy ezt a részvényt így már nem lehet újra "tbsz-esíteni", tehát csak úgy adhatom el hogy kamatadót vonnak majd le? és 2. ráadásul ez normál számla most az Ersténél van, mivel Randomosként kerültem át oda..és egyébként nem adnám még el ezt a részvényt..az Ersténél van még egy aktív tbsz-em is. és van régebbről számlám a Kbc-nél is, erősítsetek meg abban hogy a Kbc jobb az Ersténél (E-ről csak rosszat olvastam-hallottam eddig), tehát kb. azzal járok jobban ha áttranszferáltatom a teljes Erstémet a Kbc-hez? 3. tudja e vki, ex randomosok meddig kapunk még ingyenes szlavezetést az ersténél? és azt gondolom, az Erste biztos mindenben drágább mint a Kbc.. jól gondolom? köszi előre is a válaszokat
Most őszintén, ez a kormányzat tényleg a logikus lépéseiről híres?Én várok még 1-2 hónapot most, addig hagyom Dkj-ban a pénzt, aztán meglátjuk jön-e új termék. Azt szinte kizártnak tartom, hogy nyárig (az még az ápr. meg a május) 20%-alá menjen az infláció. A Dkj hozamok csökkenése viszonylagos csak, mert fél éve még a 3-4 hónapos Dkj-k 11% körül voltak.
Ez nem tűnik logikusnak 1, nyarig benézhet 20% alá a havi infla 2, dkj hozamok csökkennek így a mostani pmap kamat miatt is sokan vesznek pmap ot Meglátjuk
Nem igazán értem, hogy amiket írsz az mire cáfolat. Egyébként a 2027B szerintem nem is PMÁP papír. Az első 16%-al induló az januártól van. előtte olyan volt ,ami 11,7-ről fordult 16-ra.
Ha jól látom ... Akkor október 22. volt az első 16,66%-os papír (2027/B) kezdő napja. Amikor is az infláció bőven 20% fölött járt már. Az alapkamat pedig 13% ------------ http://www.mnb.hu/letoltes/inflacios-folyamatok-ertekelese-hu-2022-oktober.pdf 2022 októberében az éves összevetésben számított infláció 21,1 százalék volt. A maginfláció 22,3, az indirekt
adóktól szűrt maginfláció pedig 22,2 százalékon alakult.
16% körüli-fölötti infla 2022 Augusztustól van... . Az alapkamat szeptemberben lett 13% Augusztus végén 11.75% volt. ----- Szerinted, Mikortól lett 16%-os állampapír?
Ja és a bázishatás miatt szeptemberig nagyságrendileg ez a 20-25% körüli infláció fog maradni. Az ilyen 1-2 százados csökkentések csak a birkanép megetetésére szolgálnak a propagandán keresztül. Jelentőséget nem szabad neki tulajdonítani. Így, hogy újra már viszonylag jó áron (értsd 2-3 évvel ezelőtti árfolyamon) lehet eurót venni, már rögtön nem annyira vonzó a 16% a lakosság körében.
Magyar Állampapír tulajok