A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
EURUSDben sztem 4.hullámban vagyunk,annak is a C alhullámában,aztán észak, 1.16. 1.1160 környékét céloznám meg első körben. USDJPYben egy kis felfelé még,aztán 138 lenne az ideális. EURHUF passz jelenleg,illetve arra leszek kiváncsi, hogy lesz-e Sell in May a tőzsdéken.
Lehet ott egy hetes fordító gyertya is, meg lehet egy ugyan olyan játék, mint az előző 3-4 hétben, hirtelen rantassal fel a 200 hónapos köré. Ez a nagyok jatszotere, én nem kereskedem. A 200 honaposnal ott lépnek azért valószínűleg. Tőzsdét se nagyon forszirozom
EURUSD-n 250pipet lehetett volna 2 nap alatt… ott 1540-60 közt kellett volna egy kis bátorság, persze meg trump mindennapi baromságai de ezt anno is lehetett kereskedni szépen
EUR/HUF: Jelenleg a 407.1 támasz letörése után nyílna az út 405 körè. Továbbra is napos 200EMA környékét várom a Trumpos visszatáncra, hogy Peking rápirított. Visszafogja korrekciózni az egész emelkedést április legelsö napjai szintre.Ott majd eldöl a struktúra mentén a további merre és/vagy oldalazás ebben a rangeben.
Igen ez is egy forgatókönyv. Amit figyelek még és szerintem ad egy kis támpontot az s lengyel zlotyi. Szerintem elindult betöltetlen a hetes rest..az, pedig szerintem forint gyengulest is jelent.
Azért van egy hihetetlen verzió is, eddig nem taglaltunk. Mi van, ha az usdhuf-on egy nagy C hullám megy? Ez minimum 331-es árat jelentene, c=a esetén 300-ast. Ez vagy brutál dollárgyengülést vagy kisebb dollárgyengülést és forinterőt jelentene. Nyilván sokan felhorkannak, ha bőven 400 alatti euróról beszélünk. Na,de ha a piac elkezdené árazni a Tisza győzelmét? Itt inkább befejezem :)
Hát igen. Durva jajgatast hozna a világra. A szint ,ami érdekes, az amit beirtal kb. Nem tudom, hogy a forgalmat követed e nekem az az igazán rémisztő. Bármelyik irány is lesz valószínűleg hosszabb időszak elé nézünk ilyen forgalom mellett.
Nagy fekete ló tréd lenne :) A másik ilyen fekete ló tréd az lenne, ha a dollár úgy döntene, hogy a 2002-2008 közötti időszak ármozgásával akar rímelni... - Én egyelőre maradok a konzervatívabb havi C hullám várakozásomnál, és ha itt vége lesz az emelkedésnek (impulzusnak), akkor én elsősorban egy korrekciót várnék, majd az emelkedés folytatását a váltakozás elve miatt.
nekem ez egy iv/3 hullám részének tűnik. Fib 0.382 környékére esett. Lokális alj még belefér (ha mondjuk flat c hullám jön le, és az 1.157 környéke volt a b hullám vége). Én ebből a fib zónából várnám a továbbhaladást 1.19 felé. Amúgy egyben nekem ez a ~17 éves trendvonal tesztelése is, és 1.126 környéke lenne egy kritikus szint, amelynek erőteljes törése sok kérdőjelet nyitna meg (pl: esetleg ez egy bull trap a havi charton?, stb..)
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!