Topiknyitó: _Macika_ 2022. 09. 27. 08:22

MBH Bank Nyrt  

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding.  Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond kedd, 20:41
Előzmény: #2424  Don_Quijote
12 havi gordulo kb 360 Ft 2025s kifizetett osztalek 123 forint. 8% hozam varakozassal ez kicsit 4000 feletti. HA a banknal nem volna negativ trend a nyeresegben es nem lenne SEMMI kockazat csak egy atlagos normal bank.
.
Jelenleg ezzel a 360 as gordulo EPS el is 7 feletti P/En forog. 
.
De te legalabb mar szamokkal es ervekkel jottel. Azert a 250 es szamhoz amit felteteleztel 8% hozamvarakozas mellett is alig 3100 arfolyam tartozna nem 5000 vagy "na jo legyen 4000").
Don_Quijote
Don_Quijote kedd, 19:33
Előzmény: #2423  Don_Quijote
2024-ben 618 Ft,2025-ben 512 Ft volt az EPS.
Legyünk pesszimisták és 2026-ban számoljunk 250 Ft-tal! Ha 8% elvárt hozammal számolunk (bár ezt nem fogják kifizetni),akkor is érhet 5000 Ft-ot.(Na jó legyen 4000 Ft-ot! 3000 Ft-ot meg különösen!)
Don_Quijote
Don_Quijote kedd, 19:11
MBH milyen féléves eredmény várható? (AI)
Az MBH Bank Nyrt. a hivatalos közzétételi naptára alapján 2026. augusztus 27-én teszi majd közzé a 2026. első féléves gyorsjelentését, így pontos féléves számok még nem elérhetőek. Azonban az év első felének eddigi adatai és az elemzői környezet alapján a bank továbbra is kifejezetten erős profitra és stabil növekedésre számíthat. [1]A várható féléves teljesítményt az alábbi tényezők rajzolják ki:Erős indulás az év első felében
  • Magas bázis az első negyedévben: Az MBH Bank nagyon erősen indította az évet. A legutóbbi pénzügyi jelentés szerint a bank 68,2 milliárd forintos korrigált adózás előtti eredményt ért el az első negyedévben. [1, 2]
  • Folytatódó trend: Ha a második negyedév is hasonlóan alakult, a féléves adózás előtti profit könnyedén meghaladhatja a 130-140 milliárd forintot.
Főbb növekedési motorok a félévben
  • Hitelezési aktivitás: A hitelintézeti szektorban látható élénkülés az MBH állományaira is pozitív hatással van.
  • Lakástakarék-piac: A Fundamenta integrációja és a tavaszi-nyári lakáshitel-piaci kereslet stabil díjbevételt és ügyfélbázis-növekedést biztosít a bankcsoportnak
Peterbond kedd, 16:04
Előzmény: #2421  berlini
Nem neked szólt.
berlini
berlini kedd, 16:00
Előzmény: #2420  Peterbond
Februárban-márciusban optimistább voltam, de neked lett igazad.
Peterbond kedd, 15:37
Előzmény: #2419  Catles1
Semmit. Pont olyan céltalan szövegelés mint a "magyarország 2. legnagyobb bankja" szöveg volt, vagy az álítólagos banki haverjai akik nem izgulnak. Vagy ahogy próbálják azt bemesélni hogy nem eshet mert hát X ezer kisrészvényes lett és akkor a kormány már karban kell tartsa az árfolyamot / nem bántja majd a bankot stb...
.
Eddig se attól kellett félni hogy a bank valami külön LEX MBH adót kap vagy valami, vagy hogy az MBH lopott volna amit visszavenne az állam. A baj a sok Tolvaj NER cég alaptalan agyonhitelezése volt sose meg nem térülő beruházásokra amik ha nem termelnek majd ( mert nem lesz állami manna ami kipótolja a veszteségeket ) akkor az MBH-nak is le kell majd írnia a veszteséges hiteleiből ami a nyereségességére lesz teher.
.
Lásd még Dunakeszi Járműjavító esete ahol a nagy projektből nem lett semmi. Pontosabban dehogynem. Több 10 milliárd veszteség. És ezt ugyan főleg állami bankok hitelezték de volt benne bőven MBH hitel is. Ugyanígy a 4IG és társai is biztos nem ERSTE és OTP hitelekkel lesznek tele. Miközben ott nem lesz se űripar se hadiipar. Ahogy az OPUS se fog állami tendereken már több tizmilliárdos extra hozamokat.
.
De lehet reménykedni itt kitörésben. Igaz fél évnél pont ott vagyunk amit februárban mondtam sőt igazából még az alatt is. 2700-3000-es sávban oldalazásra mondtam amikor mások a 4-5000-ről álmodoztak. Elötte meg még többről de arról ne is beszéljünk. A nagy decemberi jegyzés ellenére pedig a papír végül visszasülyedt a napi 10-20 milliós forgalmi szintre újra baromi illikviditást mutatva ahol 1000 darab részvénnyel százalékokat lehet mozgatni rajta.
Catles1 kedd, 12:40
Előzmény: #2418  Sehmet
És ez mit befolyásol? :)
Sehmet
Sehmet kedd, 10:10
Előzmény: #2417  Don_Quijote
Szerintem még nekünk is bőven, ha a politikai kockázat eltűnik. Csak megjegyzem, hogy Magyar Péter az MBH Bank Felügyelő Bizottságának tagja volt. 
Don_Quijote
Don_Quijote hétfő, 17:11
Előzmény: #2416  Sehmet
Unokáknak jó lesz talán.😕
Sehmet
Sehmet péntek, 11:05
Előzmény: #2414  Don_Quijote

Helyik igazságelmélet alapján kérdezed, hogy hány igazság van? Az arisztotelészi, a heideggeri vagy a pragmatikus igazságelvek alapján? 
Szerintem egy sincs, vagy mindenkinek a saját igazsága, amit véleménynek hívunk.
Ki kell várni a végét, itt nem megy a day trade. Bizonyára átalakul majd a tulajdonosi struktúra, de az nem biztos, hogy rossz lesz a kisbüfiknek.
A 2,3 millió ügyfél bizonyára ebből nem sokat érez, amit érez, azt már most érzi, elsősorban az informatikai rendszerén az MBH Banknak. Nem tudja például a napon belüli tranzakciókat, nem jogi, hanem fizikai készlet alapján számol fedezetet a bank az alaprendszerekben, és a napon belüli kereskedést csak a brókereken keresztül day trade-ezni, mert szakmailag "fizikai készlet alapú" elszámolás történik, ami azt jelenti, hogy a rendszer csak azt látja fedezetnek, ami már könyvelve lezárult (vagyis a T+2 napos ciklus végén van), míg a "jogi készlet" már a megkötött, de még el nem számolt ügyletek egyenlegével is kalkulálna.  

Úgy hallottam, a bank dolgozói nem idegesednek, hanem kivárnak. 

Mi, kisrészvényesek is várunk, mert egy "kicsit" alulárazott a részvény, mert ez a részvény, akár könyv szerinti, akár saját tőkére vetített értéken szerintem a jelenlegi árfolyamnak másfél-kétszeresét éri, csak utána kell számolni. 

Persze, amit írtam, az csak vélemény, ami szubjektív és relatív, a tévedés lehetőségének fenntartásával, de semmiképpen sem minősül tőzsdei tanácsadásnak!!!!!!! 
gemes.bp péntek, 08:56
Tegnap ismét elindult lefelé?
Don_Quijote
Don_Quijote 2026. 06. 14. 17:15
Előzmény: #2413  Sehmet
Itt az MBH részvénynél hány igazság van? 
Mindenkinek buknia kell ezzel a részvénnyel?
1.) Lölőnek és a haverjainak is
2.) Magyar államnak is
3.) Nekünk kisrészvényeseknek is
4.) A bank dolgozóinak is
5.) Az ügyfeleknek is?
Sehmet
Sehmet 2026. 06. 12. 15:07
Előzmény: #2412  Don_Quijote

Igazság van! Több is!
.
 "A valódi tragikum nem az igazság és az igazságtalanság, hanem az igazság és igazság közötti összeütközésben van. Ezt azonban nehéz elfogadni bárkinek is, aki csak egyetlen abszolút igazságot ismer, a magáét. Az ilyen ember sorsa a rettegés. A tévedéstől és a beismeréstől." (Hegel)
Don_Quijote
Don_Quijote 2026. 06. 12. 11:04
Előzmény: #2410  Sehmet
Hát igen.Jogszolgáltatás van igazságszolgáltatás helyett.
Nincs igazság csak gazság.
maxrisk007 2026. 06. 11. 17:52
Előzmény: #2410  Sehmet
Meglátjuk kinek lesz igaza! 
Sehmet
Sehmet 2026. 06. 11. 16:35
Előzmény: #2409  maxrisk007
Szerintem - ahogyan elnézem a folyamatokat és jutnak el hozzám információk - nem lesz "tetemrehívás", szerintem már a választások előtt meglehetett a háttéralku, mert sem Orbán, sem Mészáros, sem a többiek nem nagyon zavartatták magukat. Én még Orbánt vesztes választás bejelentésekor nem láttam olyan vidámnak, mint most. A fő cél sikerült, megtörtént az "ellenzékváltás", aztán majd ellesznek egymással, osztoznak a 16 éven keresztül gyűjtögetett, de jogszabályokkal körbebástyázott vagyonkákon, bizonyára változni fog a tulajdonosi struktúra ......
.
A jogszerű és igazságos közül a jogszerű azt jelenti, hogy egy cselekedet vagy állapot megfelel a hatályos és érvényes jogszabályoknak. 
.
Az igazságos ezzel szemben egy erkölcsi, morális fogalom, ami szubjektív és relatív, azt jelenti, hogy valami méltányos, helyes, és figyelembe veszi az egyéni szempontokat vagy az alapvető emberi értékeket. 
.
Az absztrakt jogszabályok általános érvényűek, amelyeket előre alkotnak meg, így nem képesek minden egyes egyedi eset egyedi sajátosságait (pl. egy krízishelyzetet vagy speciális életkörülményt) tökéletesen lekövetni. Emiatt ami a betű szerint jogszerű, az egy konkrét szituációban méltánytalan, azaz igazságtalan lehet. 
.
A morális normák és az igazságérzet gyorsabban változhatnak, mint a törvényhozás. Előfordulhat, hogy egy hatályos törvény már elavult, és a társadalom többsége igazságtalannak tartja.
maxrisk007 2026. 06. 11. 16:18
Előzmény: #2407  Sehmet
A szabadságot is értékelni fogják a Felek! Annak ára lesz/van! 
maxrisk007 2026. 06. 11. 16:16
Előzmény: #2407  Sehmet
Itt az elvárás az Igazságos és jogszerű folyamat!Ami korrigálja a 16 év alatt kialakult egyoldalú torzítások! 
 Nem a Jogszerű és igazságos (is) folyamat! 
Sehmet
Sehmet 2026. 06. 11. 15:48
Előzmény: #2401  maxrisk007
Ez nem lesz egyszerű egyrészt a tulajdonosi struktúra, másrészt a tulajdonhoz való jog nemzetközi jogi alapelv védelme és a folyamat jogi szabályossága miatt. 
.
Ha az állam gyorsan és jogilag támadhatatlanul akar tulajdont szerezni a kisbefektetők sérelme nélkül, a legtisztább út:
.
-  Lenne lehetőség a nagytulajdonosokkal kötött, peren kívüli részvényátruházási egyezség, ez heteken belül végrehajtható lenne, de a nagytulajdonosok nem valószínű, hogy ebbe önként belemennének. 
-  A bank zártkörű, közvetlen tőkeemelése (ez kb. 2-4 hónap) 
Mindkét esetben a tőzsdei kispapírok érintetlenek maradnak, és a bank mögöttes tőkeereje vagy stabilitása miatt a kisbefektetők vagyona sem veszít az értékéből. 
.
Aztán megoldható még önkéntes vagy kötelező vételi ajánlattal is, ez az, amire korábban hivatkoztam. Ekkor az állam piaci vagy prémium áron felvásárolja a nagytulajdonosok (például a Magyar Bankholdingot ellenőrző magántőkealapok) részesedését, de ekkor az államnak meg kell határoznia egy méltányos árat (amely nem lehet alacsonyabb az elmúlt 180 nap forgalommal súlyozott átlagáránál). A kisbefektetők védelme miatt ők önként dönthetnek, hogy vagy megtartják a részvényeiket, vagy a piaci árnál magasabb (prémium) áron készpénzre váltják azokat az államnál. Mivel az állam garantálja a vételi árat, a tőzsdei árfolyam nem eshet a vételi ajánlati ár alá, így az árfolyam garantáltan védett. Ez is 3-4 hónap alatt lezongorázható lenne. 
.
Van még egy út, de az hosszadalmas és nem is biztos, hogy a kívánt eredményt hozza. Ez a korábbi takarékszövetkezeti integrációs szerződések felülvizsgálata. Ebben az esetben bíróság vagy egy peren kívüli egyezség kimondhatja, hogy a Takarék-csoport magánszereplői jogtalanul jutottak a holding 37,69%-ához a közpénz-alapú vagyonrész miatt. A felek úgy rendezik a tartozást, hogy a nagytulajdonos magántőkealapok átadják a részvényeik egy részét az államnak kártérítésként vagy elszámolásként.
Sehmet
Sehmet 2026. 06. 11. 15:19
Előzmény: #2399  Peterbond
Amint szerintem érthetően leírtam, veheti névértéken, átlagáron és könyv szerinti értéken is. Emellett az szól, hogy nem szeretné azzal is rontani a megítélését, hogy olyan, 12-13 ezer kisbefektetővel szúrna ki, akiknek semmi köze nem volt Lölő pénzügyeihez. Miért nem bíztok ebben a nagyszerű kormányban? :)
maxrisk007 2026. 06. 11. 15:05
Előzmény: #2404  nre909
szvsz IGEN! Nem az égig, de ennél több értél van benne!
nre909 2026. 06. 11. 15:04
Üdv!
Elképzelhető , hogy ha tulajváltás lesz pl az állam lenne a tulaj akkor menne felfelé a részvény árfolyama?
maxrisk007 2026. 06. 11. 15:00
Előzmény: #2400  fpeter1982
Nem védi csak érvel! Ilyen egy vita! Nekem nem gond sőt! Szokássá kéne tenni újra a vitát és az együtt gondolkodást!
maxrisk007 2026. 06. 11. 14:59
Előzmény: #2399  Peterbond
Felelős az árfolyamért. Másodlagosan! Pánikot nem akar kelteni mert túl nagy a Bank hozzá! Az mai államban a befektetők jobban bíznak mint a mai fő tulajokban!
Szvsz
maxrisk007 2026. 06. 11. 14:57
Előzmény: #2398  Sehmet
Közös érdek a csendes rendezés! Értem amit írsz, de ez nem az a Tulajdonos! Egyszerűen átveszi a többséget a ügyek felgöngyölítésével! Szavazati jogok felfüggesztésével …… stb.

Topik gazda

_Macika_
_Macika_
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek