Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban
Akarni lehet sok mindent, de kérdés, hogy megvan-e hozzá a megfelelő menedzsment tudás? Az OTP messze a legsikeresebb EU-s bank mindent szempontból. Az utóbbi 30 évben az OTP részvénye 70 forintról 34 000 forintra ment fel (700 forintért lehetett jegyezni kárpótlási jegyért, de azóta tizedelték a részvényt). Ekkora emelkedést még a nagyon sikeres technológiai cégek is megirigyelnék! Ezek kívül az OTP bizonyított, hogy nemzetközi szinten is nagyon sikeres tud lenni. Ehhez képest az MBH bank évekkel az egyesülés után sem tudja beintegrálni a felvásárol bankok ügyfeleit és még mindig 3-4 felület van különböző banki ügyfelekre a fiókokban meg szenvednek, mert nem tudják kiszolgálni az összes ügyfeleket és egyik fiókból a másikba küldenek. Szóval egy dolog az amit akarsz és teljesen más dolog mire vagy képes!
Otp kapitalizacio 9400mrd es a varhato profit ~1100mrd (8,5x) MBH kapitalizacio 1500mrd es a varhato profit ~200mrd (7,5x) Szoval a profittermelo kepessege alapjan mar 5300 Ft kornyeken magasabbra is lenne ertekelve, mint az OTP... Ha a 30k arfolyamra gondoltal, akkor meg azt hagyjuk is...
egy 13.000 vag 14500 as részvényt megemelni sok pénz és vagy sok ember! MBH nem onnan indul és nem véletlen szerintem! OTP mellé akarják felhúzni amilyen gyorsan csak lehet! Szvsz
Mint irtam sok mindent elolvastam.. minimum 3 napig nyitva a jegyzés lezárni akkor zárják ha a magánbefektetők elérik illetve meghaladják a nekik szánt mennyiséget utána allokáció. Ugyanez igaz az intézményi befektetőkre is. (Más más a nekik szánt mennyiség)
Nem 2600 lesz mint ahogy itt várják . De amúgy lényegtelen .. Lesz rajta haszon . Én már pár kör MBH-t megcsináltam anno . Ma csak zsebpénzként egy kört .. Felmérni , hogy miről szól a történet ..
MBH Bank Nyrt
MBH Bank Nyrt. néven működik majd tovább a 2023 májusában egyesülő MKB Bank Nyrt. és Takarékbank Zrt. - jelentette be a Magyar Bankholding. Mérlegfőösszeg alapján az MBH Bank a második legnagyobb magyarországi bank lesz több mint 10 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és mintegy 2,3 millió ügyféllel, piacvezető lesz a vállalati hitelezésben és az agrárfinanszírozásban