Nem tudom mi alapján megy ez a kitiltás, de van egy olyan érzésem, hogy Quod licet Iovi, non licet bovi - és nem mi vagyunk "Iovi" - még a kővel történő dobálás esetén a kenyérrel való visszadobást is néha "személyeskedésnek" minősítik, de a kővel dobáló marad. :)
Garancia az nincs, de a 350 milliárd dollár sok mindenre elég. Ha elég gyorsan érkezik nagy mennyiségű fegyver, elkezdődhet az oroszok kiszorítása is akár.
Ez volt a cél! Az ellenfelek meggyengítése. (az uniót is ), ezt írtam már rég, máshonnanan ezért kitíltottak. Lám kibújt a szög, egy aljas haszonlesés miatt haltak meg százezrek (ráadásul testvérháborúban).
Az elnök kifejtette, hogy az Ukrajnával tervezett megállapodás formájában a befektetett pénznél nagyobb összeg térül majd meg az amerikai adófizetők számára. Logikus egy hazájáért harcolóval szemben . nem igaz?
A cikk végéről: "A Fehér Ház korábban azzal érvelt, hogy az amerikai gazdasági érdekek jelenléte Ukrajnában már önmagában elrettentő erejű lehet Oroszországgal szemben."Ebben van valamennyi igazság, de az orosz birodalmi öntudatot nem zavarta túlságosan, hogy az agresszió előtt is voltak gazdasági érdekei az usának Ukrajnában (és Oroszországban is.)
Szerintem az EU kezdeményezése arról, hogy ő is kötne egyezmény az ásványi kincsek kiaknázására, jó ötlet volt, nem kicsit. Versenyhelyzetbe hozta Trumpot.:)
Szembesültem. Details of the agreement are not yet known, but a major sticking point had been a demand from the Trump administration to a $500 billion share of Ukraine’s rare earths and other minerals in exchange for the aid the US had already provided Kyiv, which was previously rejected by Zelensky.
OROSZ-UKRÁN háború