Igen, az kezd alakulni a vételi oldalon. Csak az a baj, hogy a béka segge alatt van az árfolyam és mostanában a felgyűlt vevőket csak a kiöntésre "használták fel". Jó lenne, ha most már nem így lenne és végre fordulnánk innen 6 Ft-ról...
2000 óta kereskedek,láttam már én is ezt-azt, ennél a likvid papírnál az emelkedő trend talán veszélyesebb mint az alj, lásd a legutolsót. Gumipapucsban vizes járólapon harmadszorra már elgondolkodsz, van-e arra tényleg dolgod... :-)
Akkor vennek a helyedben, ha fordult az eso trend es a chart megerositi a fordulatot, ha emelkedesben duplave (w) alakzat alakul ki az egyeves grafikonon, akkor vennek...
Teljesen igazad van, de a 4ig-t is veszik szorgalmasan az elmúlt 3 napban , 2500 tól lefelé, az is tiszta spekuláció, hátha koppintanak peti fejére a naygyok, eddíg nagy a csend...kockázat vállalás nélkül itt nem megy, de valóban, az aljkeresés nem a best taktika...
"A Geoakkut független, harmadik felek részvényenként 1,5 forintra értékelték." A 2025. évi jelentésben értékelték átszámítva részvényenként 1,5 Ft-ra a projekt akkori stádiumát figyelembe véve. Gondolom, hogy akik 17 Ft-on 1 milliárd forinttal szálltak be tavaly ősszel az Épduba, azok ennél jóval nagyobb értékkel számoltak a GeoAkku esetén, mivel nem hiszem, hogy az Épdu alaptevékenységének értékelése/jövőképe miatt adtak a papírért ennyit. Azon gondolkoztam, hogy nem lehet, hogy maga a cég (Épdu) adja a saját részvényeit az átmeneti likviditási hiányának fedezésére? Eddig csak az SZA-ban gondolkoztunk, de lehet, hogy most épp nem Ők adják. Mi erről a véleményetek?
Ezen a szinten már valószínű egy visszapatt, én mára várom, jönnek ki a pénzek a 4ig ből is, a vertikal is megtorpant 10-en, a delta gyenge, ez a kategória nem sok egyéb választást enged jelenleg spekulációra
A Geoakkut független, harmadik felek részvényenként 1,5 forintra értékelték. Ha a 6,1 milliárd forintos árbevétellel számolunk és 800 milliós rv darabszámmal (700 millió törzsrészvény + kb. 100 millió darabnyi kamatozó részvény) akkor 7,63 forintos rv ár jön ki, ehhez jönne még a 1,5 forint a geoakku miatt, tehát ha azt feltételezzük, hogy a cég ér annyit mint az éves árbevétele plusz a geoakku akkor 7,63+1,5 = 9,13 forint jön ki részvényenként elméletileg. Ettől függetlenül , gyakorlatilag , pozitív hír hiányában sajnos bármeddig eshet az árfolyam. De ne legyen igazam!
Ezt nem tudom megmondani, sajnos mind a három alaptevékenysége erősen mínuszos és égeti a pénzt. Idén év végéig csak a geoakkuban bízom, ezért nem adom el és lépek tovább...
Rövidtávon igazad van, közép-és hosszútávon viszont erős gazdálkodási alapok és készpénztermelő képesség nélkül az árfolyam "helyére" kerül. Érdemes megnézni az elmúlt pár év árfolyamgrafikonját. Leesett 2,54-re majd felment 25-re és visszaesett 6 forintra. Szerintem akkor tudna tartósan emelkedni és a felsőbb szinteket megtartani ha az MVM elfogadná és megrendelné a Mátrai Erőműhöz a geoakkut és a cég három -jelenleg veszteséges alaptevékenységbe-nyereségbe fordulna át, amire sajnos a következő 6 hónapban kevés esélyt látok. Csak a geoakkuban bízom, hogy 2026 december 31.-ig lesz hitelesítés és rendelés az MVM részéről, esetleg más vevők is feltünhetnek de szvsz csak az MVM sikeres hitelesítése után. Ő már elég nagy név lenne ahhoz, hogy utána mások is rendeljenek.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995