Akko Invest Hofmeister Beatrix
Befektetői Kapcsolattartó
Budapest
Dayka Gábor utca 5.
Tisztelt Hölgyem!
Az alábbi kérdéskörben fordulok Önhöz tájékoztatásért. Amennyiben annak megválaszolása nem tartozik az Ön kompetenciájába, kérem, hogy továbbítsa a válaszadásra kompetens személynek.
Az AKKO Invest Nyrt. (a továbbiakban: cég) rendkívüli közgyűlésének összehívása egyes kérdésekben történő szavazás/döntés érdekében milyen úton lehetséges. Több kisbefektető társammal tervezzük és érdekelne bennünket, hogy a közgyűlés összehívásához mekkora részvénymennyiséget (hány darab) és milyen módon kell igazolnunk.
Az 1%-os tulajdoni hányadot többen együttesen is igazolhatjuk -e, illetve milyen módon.
Tekintettel arra, hogy ezen kérdéskör számos kisbefektetőt érdekel, ezen levelet a portfólió fórumában közzé teszem.
Továbbá a válaszukat kérem csak a technikai kivitelezéshez elengedhetetlenül szükséges adatokra korlátozzák, mivel azt szintén közzé kívánom tenni a fenti fórumban, hogy élhessünk ezen jogunkkal.
Kérem, hogy válaszukat e-mailben a ..... címre megküldeni szíveskedjenek. Egyben kérnék egy elsődleges visszajelzést annak vonatkozásában, hogy levelemet megkapták, arra küldenek –e választ, és ha igen milyen határidővel. Amennyiben a válaszadáshoz szükség lenne esetleg személyi adatokra, úgy kérem külön emailben küldjék meg annak körét, a nyilvántartás célját, helyét, megőrzési időt és selejtezési módot, a nyilvántartó nevét és a nyilvántartásért felelős nevét, betöltött beosztását. Az adatoknak harmadik fél részére történő továbbításához – amennyiben azoknak megküldésére szükség van – nem járulok hozzá és célhoz kötötten csak a fenti tárgykörben adott válaszukhoz szükséges mértékben használhatják fel.
Segítő együttműködésüket előre is köszönöm.
Budapest, 2025. 10. 01.
Tisztelettel:
s.k.
Ha lesz egyetértés, még ma megírom a kérdéseket és közzé is teszem, meg a választ is, mert ez viszont közérdekű és a cég átláthatóságát is szolgálja!!! Az öthavi teljesítménye mondjuk a vezetőségnek 0, kommunikáció 0. A zárt ügyleteket illene bejelenteni.... (mert ugye abban nem csak döntés volt...). Honlapot frissíteni stb, stb, stb... SRV napirendi pont margójára: ha 5 hónap alatt nem találtak jó befektetést, akkor a 260 Forintos részvény annak tűnik! Veres tuti nem Teréz anyaként emelt tőkét 308 Forinton. Vagy nem? Szóval az inflációt is beleszámolva ne keressenek tovább, olcsón van, jó befektetés! A lehetőségekkel se élnek... jobb lenne kötelezően előírni! És a többi..., de majd azt második körben.
Én vetettem fel. Napirendi pontnak meg azért érdemes valami extrém dolgot betenni, mert alapvetően a cég sem az SRV-ben, sem az elemzésben nem érdekelt, simán leszavazzák és nyoma sem marad. De ha az az egyik pont, hogy a vezért vissza akarják hívni a részvényesek, az kellően erős nyomás lehet, hogy valamit csináljanak. Plusz meg lehet szellőztetni a medianak, ami nem esne szerintem jól az emberünknek.
Valaki felvetette, már nem tudom mi, hogy esetleg lenne értelme közgyűlést összehivatni. A befektetői kapcsolattartót meg lehetne kérdezni, hogy a 40, vagy 66 milliós RV számból számítják az 1 %-ot. Talán a vezérigazgató visszahivatásáról beszélt, ez mondjuk sztem erős. De lehetne mondjuk SRV, elemzés megrendelése a cégről stb. Az 1 % hamat összegyűlne. Azt, hogy milyen módon igazoljuk azt is meg kéne kérdezni stb. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de azon kívül, hogy tisztában vannak a részvényesek akaratával, nem foglalkoznak a dolgokkal. A kommunikációjuk pedig már az érdemi döntésekre se terjed ki, ahogy a jelentésből kiolvasható. Maguktól nem fognak erőlködni, hogy bármi is változzon. Vélemények? Toka, te hogy látod?
54.oldal a jelentésben Dongatto Úr...ez van írva54. Oldal....."2025. július 21-én lezárásra került a Társaság Kárpát utcai ingatlanának eladása, tekintettel arra a tényre, hogy a vevő kifizette a fennmaradó vételár részletet, továbbá megtörtént az ingatlan birtokbaadása." Majd este irok mert nem vok otthon.
Sajnos itt most a második félév lesz erős...azt ki kell seggelni, látni kell hogy a beindult 2 építkezés mit hoz a konyhára De ha jól értem 2,7 milliárdos csökkenést hozott a bevétel oldalon, hogy nem volt kivitelezés...vagy legalábbis nem olyan mértékű mint tavaly első félévben...most meg 2 is folyamatban van, szóval olyan 5 milliárd plusz összejöhet bevétel oldalon, eredmény oldalon ez mit jelent...nem tudni, de legyen 250 millió és akkor szerény voltam...szóval 25 milliárdos bevétel mellett 1 milliárdos adózott eredményt várok második félévben
Akko fórum