Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 07:53
Előzmény: #103577  scalad2
Sztem JG profin kezeli a helyzetet. Eltelt pár hónap, nem volt nyikatkozatrengeteg, nincs magyarázkodás, de hopp lett egy komoly aláírás, és meglesz a másik is. A többi meg amiről nem is tudunk,  az is meglesz. Nem kell beszélni, az csak támadási felületet adhat. Dolgozik, építi a céget. Nekünk is, részvényeseknek. Hajrá, így tovább!  
uhljar
uhljar péntek, 07:44
Előzmény: #103577  scalad2
Tegnap gondoltam benézem a Portfolió FB oldalára, és megnézem a kommenteket. Hát persze, mit is írtak volna, hogy a 4iG az adófizetők pénzén spirázta fel magát, és azért tart ott ahol. Én nem akarok politizálni, mert belefáradtam, de ez igaz? Most már csak egy kérdés maradt, hogy hogyan és miként lesznek nagy cégeink állami támogatás nélkül? Okén, én egy naív, tudatlan vagyok, világosítson fel valaki észérvekkel. Tudom van pro és kontra ebben a dologban, és minden okos fotelharcos azonnal elmondja mi a tuti, de avval tele van a padlás, és a jelenlegi helyzet pont nem azt tükrözi, hogy a közeljövőben jön ide értelmes cég az országba, mert azonnal tudják, hogy azt a céget ba*ztatják a legjobban, aki a legkomolyabb hírt hozza nekünk most. Oké tévedek, mert csőlátású vagyok, és zOrbán hívő is egyben :D, meg minden, kövezzen meg bárki. De akkor hogy is van ez?
scalad2 péntek, 07:42
Előzmény: #103575  uhljar
Európai hitelminősítő, berlini székhellyel. Az eu az amerikai három nagy ellenpontjaként hozta létre magának. Januárban minősítette a céget amúgy. Az időzítés átlátszó, azzal az összefüggéssel, hogy most volt itt Costa és Webwer pedig nem szívderítő (oké, gyomorforgató!). 
scalad2 péntek, 07:37
Farkasfu, obsitos, TomJerry84 megközelítései pontos helyzetértékelést adnak. En is úgy látom, hogy a miniszterelnök úr saját személyiségén keresztül tekint a gazdasági folyamatokra, és az teljesen hidegen hagyja. Egész egyszerűen nem tekinti feladatának! A következmények végképp nem érdeklik. A bosszú hajtja. 
A céget tönkre teheti, ezzel mindenki tisztában van. Jogában áll, az eszközrendszere megvan hozzá. Ezen a ponton J.G.-nek nincs más választása, mint megütközni (iszonyat kockázatos). Továbbra is úgy látom, hogy valami kreatív megoldással az államot ki kell tenni a partvonalon kívülre. Amíg ez nem következik be, mindig céltábla lesz a vállalat. 
Rosszak a kilátásaink.
uhljar
uhljar péntek, 07:32
Amikor majd mindenki, vagy legalábbis sokan rájönnek arra, hogy ez a SCOPE RATNGS ez egy német hitelminősítő, akinek nincs súlya ebben a ligában, akkor figyelmen kívül hagyják az egész értékelést. Teljesen egyértelmű és átlátszó, hogy pont ugyanazon a napon jelenik meg ez, amikor az ELON nyilatkozik. Ezek készülnek erre, hogy ha ne adj isten bármi jó hír jön a 4iG-nek, akkor az ideje korán törjük le. Ez mennyire átlátszó gyerekek, aki ezt nem látja azt csak sajnálni tudom. Ettől függetlenül akinek a pénze ebben áll, az igenis odafigyel rá, ez érthető. De nem kell túlspirázni, ez az ő köreiket erősítő klán egyik cége, aki most mumuskánt viselkedik!
uhljar
uhljar péntek, 07:27
Ki a fa*zom az a SCOPE RATNGS? Én úgy tudtam az eddig ismert nagy cégek tesznek besorolást ebben az ügyben!
FTZS péntek, 00:19
Előzmény: #103573  FTZS
Valódi "profizmusra" utal az is, hogy már a fél ország meg van gyanúsítva, de a hivatalnak talán még egy alkalmazottja sincs. 
FTZS péntek, 00:14
Előzmény: #103572  obsitos
Igen, félő, hogy több kárt okoznak mint hasznot. De nem baj mert a Nemzeti vagyon visszaszerzési hivatalt, majd vizsgálni fogja a Nemzeti hivatal által okozott károkat vizsgáló hivatal. ...és lassan mindenki mindenkit vizsgálni fog. A végén mindenkinek igaza lesz, vagy nem! De egy biztos! Minden befektető messzire elkerül bennünket!
obsitos csütörtök, 22:43
Előzmény: #103559  farkasfu

Teljesen egyetértek veled. Ez az ügy már túlnőtt a 4iG-n. Ennek az országnak (most) nincs két használható gazdasági elitje. Ha a régieket Magyar kizárja, ki fog a helyébe lépni? Ráadásul a NER cégeknek ott vannak az alvállalkozói, azok családtagjai, akik - párthovatartozás nélkül - szintén ennek az országnak az állampolgárai.
Esetleg fel akar építeni egy új gazdasági elitet? Ez nem megy egyik napról a másikra és rengeteg pénzbe kerül. Megteheti, hogy az állam a hónuk alá nyúlva, kedvezményes hitelekkel és egyéb támogatásokkal kisegíti őket. De: akkor ez mennyibe fog különbözni a jelenlegi rendszertől? Egy újabb kormányváltáskor pedig ők fognak repülni?
Ez egy ördögi körforgás!
Azokat a NER-es cégeket, akik piaci körülmények között is talpon tudnak maradni, hagyni kellene tovább dolgozni. Természetesen, átlátható, mindenkire egyaránt érvényes versenyszabályok szerint és hagyni, hogy érvényesüljön a piac gazdaságszabályzó szerepe. Egy ilyen szemlélettel, az UNIO-s források bevonásával, (+SAFE hitel), tisztességes közbeszerzésekkel, pár év alatt garantáltan egy jól működő gazdaság jöhetne létre.
Mindez persze nem zárná ki, hogy a bizonyíthatóan közpénztolvajokat. strómanokat, egyéb gazembereket kivonják a forgalomból!
De ezt a bosszú vezérelt boszorkányüldözést abba kellene hagyni!
hun4ever csütörtök, 22:19
Előzmény: #103550  rice001
Milyen üzenete van annak, hogy ilyen nyíltan raszallnak egy cégre kormány utasítására? Szerintem minden befektetőt elsősorban külföldit elriaszt, most nem sérül a jogállamiság? A scope felülvizsgálata még akár érthető is lehet, de ilyen körítéssel, ilyen felütéssel és ilyen média visszhanggal? Hol a sajtó szabadalmat? Hol van Brüsszel?  Beteg ez az ember egy ekis fleto, az csak piált, ez komolyabbat tol. Elonnal is szkanderozik.. alábecsültem, azaz fölé
TomJerry86 csütörtök, 21:37
Előzmény: #103568  obsitos
Szerintem ratapintottal a lenyegre, itt semmi Magyar nemzeti es gazdasagi erdeket nem neznek, nincs kormanyzas, csak socialban celebkedes. Ez a beteg elme siman elkepzelheto, hogy egesz nap azon dolgozott hogy nyomjon valami negagivat a cegre, mert egy narciaztikus pszichopata nem birja elviselni,  ha  nem o dont mindenben, es o nem engedelyezte, hogy a ceg korul barmi pozitiv megjelenjen, ezert le kellett rontani gyorsan. A 4ig eseteben jelenleg a helyzet ertekelesehez nem gazdasagi es tozsdei ismereretek, hanem pszichologiai esetek elemzese szukseges.
Zno csütörtök, 21:32
Előzmény: #103568  obsitos
Ez még akár jól is jöhet. Talán jobb belátásra bírja a kormányt, elgondolkoznak rajta mivel mégiscsak van 38% tulajdon aminek értéke így apad tehát nem az ország érdekeit szolgálja.
obsitos csütörtök, 21:20

A SCOPE RATNGS megszólalása - főleg ahogy kezdi -, úgy hiányzott mint üveges tótnak a hanyatt esés. Mindenesetre, Magyarék mindent megtettek, az előszerződést felmondó fenyegetésüktől, a kormányzati ellenőrzés elrendeléséig, hogy ez bekövetkezzen! Az NVVH pedig még csak ezután fog következni! Nem szokásom összeesküvés elméleteket gyártani, de szerintem szorosan összefügg a Magyar, ellenőrzést bejelentő megszólalása és az amerikai küldöttség hirtelen hazautazása...
Arra már gondolni sem merek,  hogy hasonló kapcsolat feltételezhető a 4iG és a SpaceX közös megjelenése és a SCOPE színre lépése között. Bizonyára ez csak véletlen, de az időzítés a lehető legrosszabb!
Csak gondoljunk bele: mit gondolhatnak a külföldi partnerek a 4ig és a saját kormánya kapcsolatáról és a cég várható jövőjéről, amit az utóbbi, verbálisan rendszeresen a földbe döngöl és olyan ellenőrzéseket zúdít a nyakába, aminek eredményét már előre sejteti. 
Egy normális országban egy ilyen céget segíteni és védeni kellene!
Én mindenesetre a SAFE hitelt lakmuszpapírnak tekintem. Ha Magyarék, a hitel felhasználásában partnernek fogják tekinteni a forájdzsit, akkor még van remény. De, ha igyekeznek kizárni, akkor tényleg baj van.
Ez kétségbe vonja a tervezett kötvénykibocsájtás sikerét is.
Szomorú, hogy egy ilyen reményteljes nap után kellett mindezt leírnom.
JampiJampi csütörtök, 21:09
Szerintem a Scope vizsgálat inkább kicsit lassítja az emelkedést, mínuszra nem számítanak holnap
Andre75 csütörtök, 21:07
Előzmény: #103561  sprint53
Shortfolió :) - ez jó. A mai napról úgy néz ki lekéstek, próbalkoznak... esetleg holnap olcsóbban venni...
Zorro csütörtök, 20:55
Előzmény: #103563  Ferox
Na ja. De a pénz nála erősebb.
Ferox csütörtök, 20:50
Előzmény: #103543  rice001
Az a baj, hogy mp-t nem érdekli, hogy jó-e ez a kormánynak, vagy az államnak. Te józanul és normálisan gondolkodol, így nem értheted meg ennek a  bomlott elmének az észjárását. Rombolni, pusztítani minden áron ami az előző érához köthető. És még nem ez is a legnagyobb probléma, hanem hogy mennyi ember tapsikol ehhez az ámokfutáshoz.
Toka csütörtök, 20:15
Előzmény: #103559  farkasfu
Köszönjük ezt a remek értekezést.Neeeem!Nekem semilyen kapcsolatom nem volt a menesztett kormánnyal.Még bilincsek sem kattantak....de fognak.
sprint53 csütörtök, 20:14
Előzmény: #103549  farkasfu
Shortfolo... ?  Hmmm !

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek