Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tomspice csütörtök, 16:19
Előzmény: #93413  Rellim
folyamatosan eladói nyomás alatt, már fél éve. Majd lesz fordítva is, csak mikor?
szosz csütörtök, 16:18
Előzmény: #93417  tschi-
Ha ez igaz, akkor miért lefelé esik?
Kawaszabi77 csütörtök, 16:17
Előzmény: #93409  tschi-
Nem értesz semmit!!Most azt kell beadni,hogy azért nem volt a kórhiba vécépapir,mert a fideszesek a karmelitában szivaroztak,nem azért,mert az a sok szarrágó beteg,akik a nyugdijukból sört meg cigit vettek inkább,azok ellopták!Másik:miröl beszél ez a sok ökör folyton??A magyar egészségüggyel azon kivül hogy sok a beteg semmi baj nincs!A dokik,a dolgozók,az egész személyzet megállja bárhol a helyét szakmailag a világba,ott kezdjük!!És akik ezt a fost nyomják folyton,hogy szar az eü,leirják azt a rengeteg embert is akik ott dolgoznak!Biztos van pár tróger,az mindenhol van,de nem ez a jellemző,szerintem a 90%-a ember ott olyan,hogy meg kéne köszönni a munkájukat!Ha már igy belementél a másik részébe is mondok példát,Kaposi Mór kórház,Kaposvár,szerintem a 90% embernek otthon nincs olyan helye,amit ott biztositanak,és világszinvonalú!Én speciel olyan lakosztályba voltam ott,hogy a 4*-os szálloda kutyafasza ahhoz!!!És napi 2x jött a takaritónő,és 2x 30percet takaritotta csak a szobámat!És voltam szarabb kórházakba is,hetekig rohadtam ott is,és soha sehol semmi gondom nem volt senkivel,meg semmivel!Ha meg valami kellett,mondjuk tea,akkor hoztak,mert én otthon is mindig azt iszok!És senkit se kellett lefizessek,hogy történjen valami!Amúgy ha nekem jó valami,meg meg tudtam enni a kaját is,akkor a csóró Jóska is megeheti nyugodtan a nrgyedikről!Nyilván nem bélszint fognak adni,meg lazacot 4 puttonyos tokaji aszúval,de egy húsleves, krumplifőzelék fasirozottal szerintem korrekt,mellé egy pohár ivólé vagy tea!Mégegy:láttam én is a tévébd olyan kórhikat,hogy öreg meg lepusztult volt,van ilyen is,de!Ha mondjuk ki akarják cserélni az ablakokat,akkor kiirják kórház zárva,3 hónapig?És a gépek,műtők,azt meg kell oldani mindent!!Nemcsak a pénzről szól minden,hanem emberek,logisztika,szervezés,meg stb!
tschi- csütörtök, 16:15
Előzmény: #93416  szosz
Igen, már láttuk pár órája. Már mindenki felháborodott, aki fel akart.
szosz csütörtök, 16:11
"A Honvédelmi Minisztérium 1 311 050 000 000 forint értékű keretszerződést kötött a NER alatt informatikai óriássá nőtt 4iG űrtechnológiai cégével – tudta meg a HVG. A szerződést március közepén, egy hónappal a választás előtt írta alá Jászai Gellért cége és a Szalay-Bobrovniczky Kristóf irányítása alatt álló tárca. Az áprilistól már hatályba is lépett megállapodást a minisztérium azzal magyarázta, hogy több éves kormányzati előkészítés eredményeképpen jött létre, de mást nem közöltek, mivel az ügylet nem nyilvános. A Magyar Péter kormánya által így megörökölt keretszerződés értesüléseink szerint bő kilenc évre, 2035-ig szól."
KoviSanya csütörtök, 16:00
Mondjuk nyugaton van wc papír a kórházban, van személyzet aki például karbantartja a klímát és tudja cserélni benne a szűrőket ami itt nem megy. De amikor megépítették a kórház új szárnyát az első emeletig és vissza kellett bontani az alapot is, az ugyanúgy ki lett számlázva építési költségben, nem a mészi cége nyelte be.
Rellim
Rellim csütörtök, 15:49
Előzmény: #93401  Getup
A 2000 most az új ellenállás!
Pár hónap alatt csak megküzd vele...
Rellim
Rellim csütörtök, 15:46
Ez is egy csodás nap.
Eddig a hét minden napján esett.
Ma beverik 1950 alá kicsivel, holnap már 18xx az árfolyam. 
Tudom, a pesszimista hozzáállás.
De bassza meg, ez van! Milyen szépet lehet ebbe belelátni?!
Miner
Miner csütörtök, 15:25
Előzmény: #93411  sonos
Köszi!
sonos csütörtök, 15:19
Előzmény: #93404  Miner
Nyomda
tschi- csütörtök, 15:12
Ezzel a szemlélettel amúgy a TISZA képviselőket is ki lehetne költöztetni a Szabad György Irodaházból valamelyik pesti paneltelepre.
tschi- csütörtök, 15:06
Előzmény: #93408  Csomi_1977
Ez micsoda whataboutism... Hogy sikerült a kormányzati épületekhez idekeverni a kórházakat? Attól, hogy a Karmelitából csináltak egy átlagos kormányzati épületet, azért vannak olyan állapotban a kórházak, amilyenben?
Én is bent feküdtem a Covid alatt a megyei kórház egyik fel nem újított szárnyában, régi vaságyban, ahol a sötétítő az ablakra ragasztott pelenka volt. Mégsem gondolom, hogy a Karmelita miatt volt olyan, amilyen. Egyébként sok kórház fejlesztés történt vidéken. Nálunk, ha bemész a klinikára, akkor az felszereltségben van olyan mint tőlünk nyugatra. És minden ellátást megkapsz.Az intenzív osztályon például nyugati kórházsorozatot lehetne forgatni. Ettől persze még messze nem tökéletes a helyzet. De azt sem gondolom, hogy a most behozni tervezett angliai modell fog segíteni rajtunk... Ahogyan az sem túl előremutató, hogy tegnap 1(!) napos határidővel kértek be adatokat a kórházaktól arról, hogy az elmúlt 7 évben milyen beruházások, fejlesztések voltak.
Csomi_1977 csütörtök, 14:51
Előzmény: #93407  tschi-
Voltál már Bécsben kórházban ? Ha itt is olyan lesz akkor nem lesz luxizás a Karmelita
tschi- csütörtök, 14:48
Előzmény: #93403  BigProfit
Mert a magyar emberek irigységére mindig lehet alapozni. Lásd Karmelita bejárás... Ha tőlünk nyugatra más országokban megnézi az ember, hogyan néznek ki a kormányzati rezidenciák, akkor azt mondja, hogy a Karmelita egy szociális otthon azokhoz képest.
Ugyanez a 4iG: 1,3 billió, húúúúb+... De ha ugyanezért Airbus helikoptereket, vagy Saab vadászgépeket vettünk volna, az biztosan rendben lenne, mert azok ugye nagy külföldi cégek. (Az 1,3 billió Ft kb. 14-15 db JAS 39 gép ára.)
Mikor vettük a Leopardokat, helikoptereket, repülőgépeket, nem volt ekkora hőbörgés.
bub csütörtök, 14:41
Előzmény: #93404  Miner
Ma a nyomda van soron.
bub csütörtök, 14:40
Előzmény: #93403  BigProfit
Jobb mint ha ez a keretszerződés nem kötetett volna meg, mert akkor a SAFE ugrott volna. Mivel ez csak egy keretmegállapodás, ahogy előttem már írték is, ebből az új kormány ha egyetlen forintot nem hív le az is opció, de legalább van rá lehetőség. A SAFE feltételeiben szerepel, hogy csak meglévő keretszerződésekre költhető el, új ilyen jellegű szerződés nem köthető. De legalább tisztázódhat a helyzet, és nem kell júliusig várni, hogy a vagyonvisszaszerzési hivatal működésbe lépjen és mondjon végre valamit, hogy itt akad tennivalója vagy sem.
BigProfit
BigProfit csütörtök, 14:31
Előzmény: #93402  bub
,, Ebből most nyilván probléma lesz, meg politikai parádé"....ahogy leírtad...itt van a gond....
bub csütörtök, 14:29
Előzmény: #93390  BT55
OK, ez az amit nagyon hiányoltam. a SAFE lehívása után új keretszerződést már nem lehet kötni, csak abból lehet bármit is lehívni ami már rendelkezésükre áll. HA ez nem lett volna megkötve, akkor egy forintot sem kaptunk volna a SAFE keretből.  Ebből most nyílván probléma lesz, meg politikai parádé, de visz előre a megegyezés felé. Gondolom nem véletlen szivárgott ki.
Getup
Getup csütörtök, 14:22
Minden blue +2-3% most is...lassan a mol is plusz a nagy minuszbol ez meg itt küzd üres vevöi oldalal  2k alatt nem győzik pakolni az eladoit ha mar 20ftot feljebb megy.. ez nagyon siralmas...

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek