Látom, még mindig nem akarod megérteni, hogy a részvény és a cégcsoport két külön kategória. Maga a cégcsoport egészen szépen teljesít, de úgy van felépítve, hogy nemhogy az eredmény kis része jut a részvényesekre, hanem egyenesen veszteség. A részvényesek finanszírozzák a leányvállalatok egyéb tulajdonosait. Sajnálom, de így néz ki jelenleg ez a cégcsoport. És igen, Jászai ezt szépen felépítete.
Lassan már fordulnia kéne. A választás kimenetelét nézzük, még ahhoz képest is sokat esett. Fekete 1 komoly szakember és Jászainak már az OPUS és Konzum felépítésében is segített, ahogy Linczényi is. Ők jászai emberei és bennük megbízik. Aki azt gondolja, hogy a Mészáros birodalom felépítését Mészáros csinálta, hát... Jászai már ott volt az elején, csak a tőzsdére lépéskor jött elő. Orbán ezt jól tudta, hogy ki a "nagy2 ész ott a csapatban és ezért bízta rá a 4IG felfuttatását és a hadiipart, űripart. Ők szakemberekkel együtt meghatározzák a stratégiákat és vezetik a tárgyalásokat. Erről az árfolyamról min. duplázni kell majd 2 éven belül. 2980ft
ChatGPT: Valószínűleg egy tőzsdefórumos beszólásra/pletykára utalsz. Az általad idézett gondolat szinte szó szerint felbukkan egy Portfolio-fórumbejegyzésben: ott azt írja valaki, hogy „nemhiába rúgták ki Fekete Pétereket meg Jászait anno a londoni Cityből…”. Ez azonban nem híranyag, hanem egy felhasználói komment, tehát önmagában nem tekinthető bizonyított állításnak.
Nincs arra vonatkozó nyilvános információ, hogy Fekete Pétert "kirúgták" volna korábbi londoni munkahelyeiről. A váltás a karrierjében egy tudatos szakmai elmozdulásnak tűnik a nemzetközi befektetési banki szektorból a vállalati felsővezetés irányába.A rendelkezésre álló adatok alapján a következő kép rajzolódik ki:
Szakmai háttér: Fekete Péter több mint egy évtizedet töltött el a londoni pénzügyi központban (City), ahol olyan neves globális intézményeknél dolgozott, mint a Morgan Stanley és a Rothschild & Co.
Hazatérés és 4iG: 2019 júliusában csatlakozott a 4iG Nyrt.-hez, kezdetben tanácsadóként, majd 2020-tól vezérigazgató-helyettesként és az igazgatóság tagjaként. 2022-ben nevezték ki a 4iG Csoport vezérigazgatójává.
Jelenlegi státusz: A legfrissebb, 2026. eleji hírek szerint továbbra is a 4iG Csoport meghatározó vezetője, aki aktívan irányítja a holding nemzetközi terjeszkedését és tőkepiaci tranzakcióit.
A "kirúgás" emlegetése valószínűleg csak a tőkepiaci szektorban megszokott fluktuációval vagy a hazai politikai-gazdasági közbeszéd bírálataival kapcsolatos félreértés lehet, de hivatalos forrás nem támasztja alá.
Tökéletes látlelet… annyi még hozzá, hogy nemhiába rúgták ki Fekete Pétereket meg Jászait anno a londoni Cityből, a piacot nem értették és az árfolyammanipulálást ott sem szerették ilyen galád módon….
Munkanap végén az emberfia jobb árfolyamot is el tudna képzelni. Írjátok a könyvben az érdekes mozgásokat. Felmerül a kérdés, hol a tőzsdefelügyelet? Ja elfoglalja a MOL vezérek bennfentes kereskedelmi ügye. Majd elfeledtem! Sokszínű a fórum. Olvashatunk tömésről, kerti munkákról, ami felüdülés, kemény pesszimizmusról, Madrid is fürdik a fényben (végre egyszer igaza van), van aki veszi stb. Tiszta win-win szitu. Jaa, neem! A srácok olcsón szeretnek venni. A konyhapénzt nem ide kell tenni. A piac egy évig is mehet ellened. Fájdalmas sipákolás a vége, hogy a tőzsde mégsem úgy működik, mint egy ATM. Vagy a beígért csillogó máz alatt részben egy ideig sz*r lapul csak. Azt a piac nem szereti. Most pedig van elég szar. Ukrajna, olajválság réme, putyin, Irán stb. Ha hype-ban vettél, ahogy a fotelből 4500-4800 Ft magasságában sokan 5-6000 Ft-ot harsogtak, egymást túlkiabálva (most persze nagy a k#ss), Te pedig elvakultál, akkor így jártál átmenetileg. Ez a valóság, szól a verdikt. Aki ellenvéleménnyel mert korábban is élni, az volt a sátán. Beragadtál? Az online tőzsdei tér erre is szolgál bölcseletekkel. A következőképp hangzanak: - majd kiolvadsz, - minek vettél, hisz a vak is látta, hogy korrekciózik - a cég szuper (lehet, de az ár mást mutat), a piac hülye - olcsón szeret a nagybüfi / kopasz venni - választás miatt esik - hadiipar sokszoros megtérüléssel bír (csak még nem itt, ahol 1% ebből a bevétel) - Trump elhozza a világbékét és helyreáll (minden is) - menj öleld meg a párod, szeretteid, az örömöt okoz. Tudom:) Válassz sebeidre gyógyírt a fentiekből, aztán ne nézz rá egy-két hétig. Megsúgom, hogx attól sem fog felmenni, ha nem akarják a piacon / vezérlőben, de lagalább nem esz az ideg. Addig jászai mentora, a dagadt varangy és jóbarátja, Trump a béke hírnöke, majd békét teremt. Aztán itt a nagy happy end. Vagy nem! Épp békét teremtenek gőzerővel, így lehet a CPAC nevű hó végi hazai rendezvényt ő és a tömeggyilkos Netanjahu is mellőzi. Valaki majd felmondja a kötelezőt. Lehet ódákat írni a cégről, maga is közöl egyedülálló híreket. Hiába áll sok lábon, vagy diverzifikáltan. Sőt álmodozni is lehet, mi is tesszük, a billenytyűzet elbírja, de a számok nem hazudnak. Akár tetszik, akár nem.
Jelenleg ennyit ér! A nehézségek is elmúlnak egyszer, aztán az árfolyam nekilódul ez nem kétséges. A kérdés a mikor..? Üdv, Egy kisbüfi.
Hát nyalogatjuk a sebeinket, de remélhetőleg egy ilyen szintű esés után (amit egyébként szerintem semmi nem indokolt) hamarosan jön a feltámadás, hogy stílszerű legyek, hiszen közeleg a húsvét.
de akkor miért állnak be hatalmas mennyiségekkel eladóira? Amik szerintem nem valós pakkok, hanem lenyomó, elrettentő pakkok, ezektől még inkább nem veszik magasabban
Én nem hiszem, hogy ez választási para. Fél négy körül még csak 100 millió körüli volt a forgalom, ezért biztos voltam benne, hogy elkezdik önteni, a magasabb forgalom elérése érdekében. Mivel nem nagyon veszik az eladási oldalról, ezért a kívánt forgalom elérése miatt kénytelenek a vevőkre borítani. Nem tudom, hogy mi a forgalomgenerálás oka, de szerintem erről van szó.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.