Szerinted van értelme ide valamit is betenni írni? Amúgy folyamatosan raktam fel chartokat, csak nem ide! Mindennek oka van. Lassan már nem találsz chartot a fórumon senkitől. Ezen kellene elgondolkodni. Álltalában akkor teszek/tettem be valahova, ha változás várható, esetleg frissítést. Ti" akartátok, hogy ne legyen chart.
nem akarok senkinek rosszat, próbáltam felhívni a figyelmet, hogy általában a korrekció is 3 hullámban megy végbe! Talán kevesebben ragadnak be. Aztán hagytam és nem tettem fel, hadd okoskodjon pár imádóm! :) A kék vonalakkal jeleztem még az esésnél, hogy fel és újból le! Ez a normális. Amikor a pingvint átszeli megállás nélkül az árfolyam, akkor rövidesen visszatér hozzá (90%)! Ez már meg is volt hamar.. Ez nem elmélet, csak a gyakorlat, pingvin szabály! sk. :)) Azt is elmondhatom, hogy semmiképpen nem vártam 4083 fölé, már az is sok az 5. szakasznak. Ennyire ritkán nyúlik meg. (Extrém) Nincs is föllőtte semmi (gyertya test) a napos idősíkon, csak egy nagy kanóc!! (Egy dupla csúcsos lefordulás is benne van, mint az előző szakasznál (2775).)
Köszi az említést. Erről van szó. Én 10 éve (sokakhoz képest így sem túl rég) tőzsdézem de minden alkalommal, amikor azt látom, hogy kezdők ülnek be kockázatos pontokon nagy tétellel, összeszorul a gyomrom. Sokkal de sokkal kockázat kerülőbb lettem az elmúlt években, egyrészt a saját káromon tanulva, másrészt mások bukását látva korülöttem. Évek munkáját, eredményét lehet elbukni vagy beleragasztani papírokba, ami után ki tudja mikor olvad ki vagy tűnik el a pénz. Most is van olyan IPO portfoliom, amiben 12-15 részvény van, és ami -95%-ban áll a mai napig. Ezekbe tudatosan csak szotyi pénzt tettem, de az elmúlt évekből itt van a SET vagy az OTT1 története, amik mind óvatosságra kell intsen mindenkit. Persze vannak lebeszélők és felbeszélkők is (igen, én is szoktam fikázi papírokat vagy épp pozitívan is nyilatkozni), de néha van aki csak azért szól, mert látszik, hogy sokakat elfog az eufória és tolják be a házi kasszát, malacperselyt miközben a kereskedés mögött pl. egy tudatosan felépített bróker stratégia áll vagy épp csak egy speka rally történik. Akik régebb óta itt vannak nem az az érdekük (nekem biztosan nem), hogy Te mint új kisbefektető elbukd a pénzed, vagy beragadj. Az a jó mindenkinek, ha a piac likvid marad és a pénz dolgozik, mozog. Szóval ezek a tanácsok ilyen szempontból öncélúak is.
Ha tudok akkor itt vagyok azért,ha nem is írok,el szoktam olvasni itt is mi van,meg máshol is!Néha azért van nekem is dolgom,család,hobbik,meg bejön ez-az más is!Mert ugye én mindig ráérek címszóval vagyok már,azt sok családi dologba besegitek fateréknak is.
Igen!Ő sokat dolgozik a csártjain,sok papirba,az biztos!Én szeretem őt különben,fura is volt amit betett,nem nagyon értettem!De igy van,mindig korrekt és normális stílusban jelenik meg mindenhol!Én ezekhez a rajzolásokhoz nem értek annyira!Én a kereskedést nézem minden papirba,forgalom hogy alakul,darabszámok,kereskedés milyen ütemben megy,ilyenekre alapozok inkább vegyek e valamit.Most már nem ülök itt egész nap,sőt inkább már csak rá-rá pislantok,pláne ha nincs nagy dolog a tőzsdén semmi papirba,akkor nem is foglalkozok már vele,max óránként kontrollálom volt e valami!Ültem éveket minden percben itt,most pihenni akarok,meg olyan dolgokkal foglalkozni,amit szeretek a kereskedésen kívül is!Tegnap jöttek elő a kárörvendő brigádból is a kimaradtak jól láttad!🤣
Ahogy jeleztem mai forgalom már nem volt kimagasló de a záró ár biztató Tegnapi nagy forgalom megölte az irányt a shortot szóval akinek van hajrá mennie kellene tovább!! Lehet 5k hamar
Farkasfu cska tegnap írt, esés közben, után. Előtte kb az előző ilyen esésnél, szeptember 10-11 körül. Esés után tett fel chartot, és közölte, hogy ezt mindenkinek látni kellett volna. A másnapi emelkedésnél már nem volt sehol.
Nagyon sok új arc is van,azért okoskodjunk egy jót,időbe belefér!Meg hogy rice,worthington,meg én hangadók vagyunk itt,stb!Kezdjük előről!Az ember bárhová kerül,ott van egy adott dolog!Tőzsdefórumba is,munkahelyen is,mindenhol,elmondom még a sitten is,és miután felméri az ember a helyzetet,dönteni kell,hogy jobbra,vagy balra!Kinek hiszek?Merre megyek?Mert valamerre kell!Az hogy mi elmondjuk a véleményünket,egy dolog!Az hogy én beirom hogy eladtam,vagy vettem,az megint egy dolog!De ezeket lemásolni,meg készpénznek venni se kell,hogy annak aki idejön,annak jó lesz,amit én csinálok,vagy amit a másik csinál!Miért is?Én például 800-900ft-on beleálltam ide szinte minden pénzemmel!Hogy miért,én tudom,mindegy!De 600 óta itt vagyok!Azt ugye elmentem 1800-1600 közt sok pénzzel,szinte 80%-ot eladtam,pont a kockázat miatt!Nyár végére újra itt voltam mikor 1800-ról elindult!De ha én most beleveszek 3800-on,vagy 4200-on,azt 2800 lesz,akkor se bukok már itt,csak kevesebb lesz a nyerőm mondjuk,de aki pár napja jött 4200-on,és 2800 lesz,az megint más a leányzó fekvése ott!Worthington is ezer éve itt van,öneki is más rizikó már,mint aki 1hónapja van itt,rice meg a dinoszauruszok előtt már itt volt,és itt is lesz a világ vége után 3nappal is,ők ketten nem adnak el,de aki most jött nem biztos nekik is az lesz a befutó!Lényeg,az hogy ki mit kockáztat,az nagyon nem mindegy!Mi is ugyanúgy végigszivtuk 2021be mikor duplázott a papir,azt lefelezett utána,és utána 3évet nem volt semmi,de itt voltunk,meg végigültük,végigidegeskedtük,és nem jött pénz közbe nekünk sem innen,csak erre nem irigykedik senki!És nagyon sok ember,szerintem sok százan ezt is végigcsináltuk itt is,meg máshol is!De azért hogy ki mit tesz kockára,azt saját maga kell tudja,meg azt is,hogy mi lesz ha nem jön be esetleg!Ahány ember van,mindenki más helyzetben van!19-re is lehet lapot húzni,be is jöhet,de 14-re nagyobb esély van nem lesz gond!Valakinek van 5 milliója,50 milliója nem lesz egy év alatt!Reális célok,és felelős pénzügyi döntéseket hozzon mindenki,ha jól megy a szekér,akkor is!Csak tanácsnak mondom a jövőre nézve,esetleg aki olyan új,hogy pár hónapja jött tőzsdézni!Egy alapszintet építsetek ki,legyen egy 10-20 milliótok,addig ne vagánykodjatok sehol!Azt úgy kell összerakosgatni,azt utána lépni egy szintet!Szerencsére most sokan vannak itt egy jó szinten,és ők ahogy akarnak előre menni,az megint más,és ott az a jó!Akik régebbiek,ők igen, egy jó szinten vannak most anyagilag már!Más a matek ott,mint sokatoknál aki nemrég jött!Hétfőig ennyi,nem okoskodni akartam senkinek,akinek inge,vegye magára!Ha első évbe kifingotok,akkor sose lesztek tőzsdefüggők!!🤣🍾🥂Fiam is becsapott tegnap egy Astit!!Mondom hé!!Ma nem kell ünnepelni!Azt mondta leszarja,ő ünnepel akkor is!A fiam is más cipőbe van,mint sokan!Tegnap reggel Orbitalis beirta,hogy kiszállni nehéz,és mérlegelni kell!!ugye??Ő sem nekem irta,meg rice-ének,hanem segiteni akart az újaknak ő is egy tanáccsal gondoltam én,mikor olvastam!Meg segiteni akar itt sokmindenki más is sokmindenkinek!Mindenki döntse el,mit fogad meg,van rengeteg okos építő jellegű beirás egész nap itt,nemcsak hülyeség,sokan vagyunk most.
Tegnap azok is beírtak akik máskor nem szoktak.Nyugtatták , vagy éppen idegesítették magukat és másokat! :) Farkasfu sem nagyon volt ma, elismerem a tudását és tegnap is korrekten írt be, mert alternatívákat állított a saját véleményén keresztül. Ráadásul Neki normális a stílusa is.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.