Volt azért figyelmeztető jel szeptember 12-én, ott egyértelmű RSI divergenciát látni naposon, illetve a CMF és az Accumulation Distribution is ellentétesen mozgott az árfolyammal szeptember 10 után.
Nagyon köszönöm, hogy ezeket a technikai indexeket a figyelmembe ajánlottad. Viszonylag kezdőként még nem igazán látom, hogy mit kell/érdemes nézni, a nyereségemet is inkább a szerencsének köszönöm, mint a (nem létező) mély tudásnak. Csak kiváncsiság, és persze, ha nem indiszkrét a kérdés... Ha az, akkor légyszi ne válaszolj... Mit mutattak ezek az indexek szeptember 15-16-odikán, amikor a 4ig meredeken esett kb 300 ft-ot? Mert akkor kissé bántam, hogy nem adtam el 2700-on és nem vettem vissza 2450 körül. Végül is a kivárással teljesen meg vagyok elégedve, amiben néhány segítőkész fórumtárs megerősített akkor (amit ezúton is köszönök). Köszi szépen.
Technikai helyzet összefoglalva (2025.10.20 / 4iG, napos chart) Árfolyam Záró: 4 135 Ft (+10.86%) Új mindenkori csúcs, szinte telezöld marubozu → teljes vételi dominancia. A forgalom 4,95 mrd Ft – ez abszolút rekord, de lehet „buying climax” jellegű volumen. Indikátorok RSI 91,5 → extrém túlvett, de még nincs divergencia → a trend még él, de kifulladás lehetséges MACD: tovább tágul, histogram nő → trend ereje megmaradt. ADX 70 fölött, D+–D– különbség masszív → szupererős trend, de lehet tetőzik Chaikin Money Flow +0.58 → még mindig nettó beáramlás, tehát pénz nem menekül, hanem még tolja a hullámot. Accumulation/Distribution meredeken emelkedik → még nem fordult elosztásba. Én ezeket figyelem.
Számomra az a legnagobb öröm amikor végre itt jókedvű embereket olvasok, minimális személyeskedésekkel. Maradjon így kívánom mindenkinek és mindenkinek hízzon a részvénye, menjünk sokáig még idén. :)
Én annak örülök,amit a múltkor mondtam,mert ma irta nekem egy részvényestárs,hogy mától ő sem jár be az irodába!!Mindig azt hiszitek hülyéskedek!Erre menjetek rá először!Fontosabb mint hogy suzukival gurultok Lidlibe,vagy mercivel!az nem fontos annyira!Akinek közel a lidli,gyalog is át lehet slattyogni,még útközbe jönnek kutyasétáltó csajok,bármi!én hiába megyek kocsival,azt ott integetnek,nem tudok azokkal se beszélgetni,meg nem mindig ez a ki ha én nem vonal az előnyös!Engem is utálnak nagyképű vagyok,aki nem ismer!🤣
Embert lepatkányozni elég nagy taplóság, politikai oldaltól függetlenül! Ahogy brókernek hinni sem vall nagy bölcsességre, lévén hogy nem a saját pénzét kockáztatja.
Ha megnézzük a forgalmat okt. 8-ától máig, eléggé szépen kirajzolódik egy exponenciális görbe. Nem hiszem, hogy ezt kispályások hozták össze. Ha lesz is korrekció, inkább arra számítok, hogy a kicsik fogják adni-venni. A nagyok a háttérben tartani fogják, ami nem fog látszani az korrekciós árfolyamban. Akármi lesz, én igyekszem csak mértékkel aggódni, ez úgyanis ajándék, plusz pénz, aminek örülök.
Személy szerint nem kapzsiságból tartom. Ez egy üzleti döntés, még nem látom, hogy hol adnám el. Amikor megvettem az első lakást öt év múlva a 3x-át érte, ma a 25x-ét és még mindig meg van, ki van adva és hozza a pénzt. Itt az emelkedési volumen és az idő intervallum más, ezt kell kalkulálni. Az eladásban a számlámon növekvő összeg nem játszik szerepet.
Nem gondoltam volna. Aztán a 4k előtt harmadik elrugaszkodásra sikerült áttörnie magát. Nem is akárhogy! Itt még be tudtam szálni. Kíváncsian várom a holnapi napot. Ilyet nem igazán látni a Magyar tőzsde világában.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.