Nem lehet összehasonlítani a kettőt, az egyik egy nyersanyag a másik egy telco, hadiipari vállalat. Ha értékmegőrzés a célod hosszútávon, biztonságra van szükséged akkor arany. Ha nem vagy borúlátó a részvénypiaccal kapcsolatban, akkor a 4ig egy jó választás a magyar piacon.
Lehet, hogy ez egy teljesen szakmaiatlan kérdésnek és dilemmának fog tűnni, de az arany és 4IG között vacillálok, hogy melyiket kellene vennem. Itt a 4Ig topikban vagyunk, de azért mégis megkérdezném, kinek mi a véleménye. Előnyeiről s hátrányairól a az aranynak és a 4Ig-nek.
Köszi a választ. Jól emlékszel, igen, jó a memóriád - bár én már megfakulva emlékszem rád abból az időből, akkor még a régi Kawas nicked volt. Több papírban mozogtam, intenzív idő volt, sok általam ismert régebbi nicknév eltűnt, az akkor nekem újak meg már összemosódnak. Megy az idő, na..... Jó értelembe véve irigylem a pakkod a 800-as átlaggal, gondolom nem 2-3000 db társul hozzá :)))) A helyedben engem se izgatna már sok minden itt a tőzsdén, hasonlóan élvezném a hétköznapokat, mint Te. :) Visszatérve, anno vettem, aztán eladtam 4igt, végül megint tulaj lettem kis pakkal, amit 1 nappal azelőtt akartam kivágni a hóra hosszú idő után, hogy elkezdett megindulni 800 főlé :DDD Mondtam is magamban, na mivel megjött ez a gondolat, most nem szabad eladni, várj még 1-2 napot. Megérte. Azóta a 800 -> 2800 lett. Tény és való, kocsit-lakást-járókeretet-mindent inkább ide kellett volna betolni egyéb más dagonyázó-hintáztató papírokból, csak hát túl sok volt ebben a rossz tapasztalat korábban Jászai csapatától - bár így utólag visszagondolva, pont ez volt a célja, hogy a lehető legolcsóbban szedjen össze minél több papírt, kirázva a népet, mert ő már akkor tudta, mire készülnek néhány év távlatban és ehhez milyen árfolyam fog várhatóan társulni. (Erre a ruszki invázió csak grátiszként rátett és a nagy békepártiságban rájött a magyar agytröszt, bizony nagy pénz van a háborúban, a háborús felkészülésben-védekezésben...)Szóval hiába na, a Konzumon edződött, ott "mindenki jól fog járni" szlogennel etető Jászai a 4igben már tovább finomított stratégiával dolgozott. Egyedül rice volt az, ki tűzön-vízen keresztül kitartott, hogy már pedig itt nagy buli lesz, csak ki kell várni (ilyen vagy olyan információi-gondolatai kapcsán, ez már egy másik kérdés), de sok ilyen megmondó volt a fórumon az évek során, nem csoda, hogy kevesen hittek neki.
Halkan zenél a porszívó nagyokat szippantgat, majd pár percre elhallgat és újra csak szippantgat. Én már idén teljesen megszoktam a porszívó hangot és egyáltalán nem zavar :D :D :D Valódi közkéz közel felét már sikerült elszedni a szvsz. Napi átlag 2910!!! Rekord!!! és még mennyi lesz a következő 1-2 évben :D Szépen erősödik a 2900as szint. Kell is mert 1 hete még 2600 alatt volt. Ha megerősödik, jöhet a 3000 és utána talán lesz újra 1 ugrás 3100-3500 közt. Legkésőbb talán nov. végére. Akkor lesz a jelentés és ha jól emlékszem nagyobb több 10milliárdos fejlesztési pályázat kihirdetése. (Észak-Makedónia egyedüli pályázó a 4IG és talán itthon is lesz EUs pályázat) és persze jöhet más meglepi is novemberben. https://hvg.hu/kkv/20251007_Nem-vizsgalhatja-a-versenyhatosag-a-hadiipari-osszefonodast-a-kormany-szerint-ugyanis-nemzetstrategiai-jelentosegu A lényeg, hogy stabil telekommunikáció és informatikai üzletágak után a cég szépen, folyamatosan építgetheti az űripari és a hadiipari üzletágakat. Meglepetés lehet a dróngyártás és elhárítás és a hadiipari informatika, valamint a külföldi informatikai terjeszkedések. 2900ft és 380milla
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.