Szánalmas vagy, ahogy elmész a tények mellett és mentegeted magad. Tényleg. Tudod mit, jó nyerőt neked. Itt is, máshol is. Legyen nyugodt álmod és szép életed.
Bocs, de a jelen igazolja, hogy nem jó dolgok zajlanak, és neked, nekem, Rice-nak, és az egyéneknek kell eldönteniük, eldöntenünk, hogy mit támogatunk. Nem csak a szavazatunkkal, de a hétköznapokban is. A lopás akkor is lopás volt, amikor a vodkagyár kapott 50 milliót a környezetvédelmi alapból, a Zuschlag féle lenyúlás 70 milliója is lopott pénz volt, a Feri féle ex-kormányüdülő dettó, és ami most zajlik, az is az. A Tungsram privatizáció, az AH, a vízművek, stb ezek sem voltak jó döntések vagy legalábbis lehetett volna sokkal jobb megoldást találni (akkor nem voltak EUs források, hogy majd állami csöcsön felhízlaljuk őket, és rendbe tesszük a működést, mint most, szóval a 2006 előtti privatizációk idején egészen más döntési helyzettel nézett szembe minden egyes kormány...). De attól, hogy anno loptak és elcsesztek dolgokat, most nem lesz elfogadható. Nem beletörődni kell, hanem jobb szabályozást kialakítani, és épp azért kell sokszorosan lopni a közpénzek szervezett lenyúlását, mert ha ezt látja az egyszeri polgár (ahogy ti is), akkor azt hiszi, hogy mostantól ez ok, és nem kell felháborodni, ahnem időben be kell szállni, nehogy kimradjon a jóból. Szerintem.
Ez így van. Már 2017 előtt - mikor az opimusra haragudott a világ épp - is ismert volt hogy lesz egy állami érdekeket képviselő szolgáltató. Annó a voda volt aki szóbakerült ha jól emlékszem…
Egyébként pont Te magyarázod hogy neked miért nem jó ha emelkedik a 4ig, mert neked nem kell a krumpli. Nem tudom akkor miért vagy itt. Nem az van amit leírsz, az apport mást jelent itt. De nem megyek ebbe bele mert haragszol a világra, mindenkire aki nyer, és ezáltal bűnt követ el. . A tőzsde arról szól hogy ha nyerni akarsz akkor meg kell látni azokat a pontokat amikor a te érdeked azonos az elit érdekével. . Most a 4igre haragszol, meg mindenkire, aztán amikor elröppen az élet, és rugdosod a csirkefarhátat a buszmegállóban akkor már az egész világra.
Az egy liberális közgazdasági gondolat volt, hogy az állam nem jó gazda. De ez nem igaz. Lehet jó, csak megfelelő szabályozás és emberek kellenek. És lehet vegyes tulajdon is, de szerintem vezessék be a 30%-t a BÉT-re, és senkinek ne lehessen 5% feletti részesedése az államon kívül. Sok megoldás létezik.
Akik nem voltak gyarmatosítók meg halmoztak fel óriási tőkét a jelen korra azoknak a fejlődés és felhalmozás csak ezen formája maradt lásd Kína, Tajvan, Szingapúr, Japán mindegyik a nép vagyonából hozta össze a gazdaságát ami akkor nem volt a nép javára, de mára az lett s ha nem tették volna ma nem lenne semmijük szóval a jelenben bele lehet látni ezt is meg azt is amit te mondasz, de úgyis csak a jövő fogja igazolni mindenesetre jobb hír bank- meg távközlési holdingokról, német vegyesvállalatokról hallani mint, hogy mindent eladunk és még csődbe is megyünk.
Svájciaknak az Antenna eladása nem volt lopás??? (2005ben?) Azt elfelejti most Hadházi meg te is,hogy Orbánék vették vissza!!! (2014ben) Már lehet akkor az volt a cél,hogy több országot lefedő hálózatot építsenek ki. Ezt most a 4IG-vel teszik meg. Ja talán 1 külföldi jobb lett volna??? Érdekes akkor senki nem sírt mikor eladták. Most a kormány nem adja el!!! csak sokrétűbb cég lesz. Nem hiszem el,hogy nem értitek meg. Közmű vagyont és más nagy cégeket mikor a mostani ellenzék olcsón eladta, senki nem sírt. Mindenki csendben volt. Most részben hazai cég lesz tulajdonos. Ha a 4IG jól jár,akkor miért nem vesztek részvényt? Ha nagy üzlet akkor miért nem gazdagodtok belőle??? Pinocet,Franco na neeee.
Jó reggelt. A világ ismert történelme során volt ez valaha másként? Ezt annyira bírom, hogy úgy van beállítva minden mintha ez csak most lenne. És a végén a 4ig lesz a mumus, ezt ugye Ti sem gondoljátok komolyan…. Minden birodalom, minden történelmi korszak és a jelen is az uralkodó elit (nem az ismert politikusok) érdekeit szolgálja ki… ez így volt így lesz. Nem az igazság bajnoksága ez. . Hogy ezt hogy tudjátok belekeverni egy 4ig részvénybe nem is értem.
Láttál ilyet tőlem, hogy ezt mondtam? Te is kétbites vagy, aki nem ismer mást, csak a két végletet? Amikor eladták, akkor az enm volt jó döntés, a svájciak kicsit átalakították, és 80 milliárdért továbbnyomták a franciáknak. Tőlük vette vissza 55 milliárdért 2014-ben a kormány, mert STRATÉGIAI tulajdonnak tartotta. Akkor 10x EBITDA szorzót fizetett. Most hirtelen segget csinál a szájából. A sajátjából. Basszus, tényleg nem lehet egyszerűen csak normálisan gondolkodni? Semmi Feri vagy Vityesz, semmi bal-jobb, libsi-náci, csak simán ésszel?
Szerintem akkor vegyük át meg egyszer :https://www.hwsw.hu/index.php/hirek/30043/svajci-kezben-az-antenna-hungaria.html Akkor ez így helyes, ha külföldi magán jó, ha magyar helytelen. És vonatkoztassunk el a politikától, mert az mindig részrehajló. Ha az baj hogy a befektetések magyar kézben maradnak itt fizet adót itt lehet befektetni az szomorú. Van aki elfogadja, van aki nem. Ez az USA-ban is ilyen, van akinek Binden egy báb, van akinek Ő az ELNÖK .
Így van, Ezért kellene a centralizáció, a belépési küszöb emelése, az országos politika kizárólagossá tétele , a részvételi demokrácia erodálása helyett (pl. hogy ki lehet jelölt, milyen feltételekkel indulhat egy párt, stb) az egész rendszert szélesíteni, helyi/regionális szintre tolni. Nem elvenni a helyi önkormányzatok önállóságát, hanem növelni.
Azt is megtapasztaltam, megismertem sok ismerősömtöl, hogy egy ország alacsonyabb rétegének szinte egésze, közepes rétegének fele része sorsa csak akkor számit, ha a felsőbb rétegek érdeke úgy kivánja!!! PONT.
Könyörgöm, legalább ne akard megmagyarázni... Ha már részvényesként részt veszel egy ilyen ügyletben, ismerd el, hogy ez lopás, de nem számít, mert hasznod van belőle. Fogadd el, és ne magyarázd meg. A helyzet az, hogy a 4IG sehol se lenne, ha az adófuteők pénzén nem hízlalnák évek óta, ha nem kapna támogatásokat, kötvényprogramot, stb. És a Digit/Telenor Montenegrot, stb sem saját pénzből fogja megvenni, hanem a mi pénzünkből megtámogatva, hitelből, hogy ezen keresztül aztán egy stratégiai állami tulajdonú cében irányítást szerezzen. Ha az AH annyira jól járna ezzel, akkor ugyanezeket a forrásokat neki kéne adni, hogy maga vásárolja fel ezeket a távközlési cégeket, ahogy a Telenor 25%-t is, amely egymaga többet ér a 4IG-nél. De most nagyrészt az adófizetők pénzéből finanszírozva szerzik meg az adófizetők vagyonát. Nem akartam már ideírni, mert lezártam magamban (igen, én is örültm volna 15% emelkedésnek, és 715 felett ki is szálltam volna, de nem, nekem nem kell a krumpli), de olvasva a szervilis önfelmentéseket nem tudom megállni. Tudod, Rice, Pinocet megerősítette a chilei gazdaságot, nőtt a közbiztonság, és a részvényesek is kva jól jártak, de ugyanez volt Franco alatt. Tessék, lehet a kis magyar Pinocetet támogatni. Csak ne akard megmagyarázni, hogy ez miért etikus.
Abba higgyen szinte teljesen bárki, aminek részese fizikailag, sőt! Kiknek mi az érdeke....Ez van, és nagy a baj, hogy hogy kell esetenként valamihez hozzáállni, hinni vagy sem,
Végre. Köszi. Az a helyzet hogy a 4ig a megszerzett vagyonelemeket approtálja az AH-ba, ezzel az AH nagyobb, erősebb és szerteágazóbb lesz…. Ezért “cserébe” lehet nagy tulaj a 4ig. De ez még hónapok. . Borzalmas hogy mindig a félig üres és úgyis szar lesz a hozzáállás a legtöbbekben.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.