Na, Éva látva hogy pörögsz 4igben, belevettem ma zárás előtt én is. Nem sokat, 150db, erre pár percre rá kijön a hír, hogy tsys buli elmarad. Na, ez a pech! :( Holnap nagy zuhé lesz benne. Neked van belőle?
már háromszor jártam olaszországban a legemlékezetesebb a hugommal volt, egy fekete mazdával mentünk, akkor még senki nem ismerte ott a mazdát, csodájára jártak:) akkor csak velence-firenze volt az uticél leültünk firenzében a dom-téren és csak néztük a nyüzsgést és beszélgettünk odajött hozzánk egy firenzei portré-készítő, hogy lerajzol minket , olyan szépek vagyunk együtt nem, kösz akkor beszélgessünk jó átbeszélgettük vele angolul az éjszakát este 10-től reggel 4-ig jó volt hajnalban beültünk egy pizzát megenni életemben nem voltam olyan éhes, mint akkor, az a pizza nagyon finom volt:) a portré-festőt amadeonak hívták még évekig levelezett a hugommal, végül a hugom újra férjhez ment:) nem amadeohoz:)
De ugyanott a Hotel Simplon-t vagy a Grand Hotel Dino-t is csak ajánlani tudom. A Hotel Simplon konyhája talán még a Bristol-énál is jobb. Az egyik 100-ból "csupán" 98 csillagos konyha, a másik meg 99 csillagos (saját besorolás)....;))... csak azért nem 100 csillagos a Simplon konyhája, mert biztos van náluk jobb konyha is Olaszo.-ban... valahol.
Az olasz konyha egyébként egyszerűen fenomenális. Kizárólag szuperlatívuszokban lehet említeni. Aki csak az Olaszországon kívül elterjedt kommerszebb fogásait ismeri, az több mint a 90 százalékát nem is ismeri! Egyszerűen mindenben tökéletes és páratlan.
Ha szeretnéd magad egyszer a profitodból egy igazi "naccs'asszony"-i olasz konyhával és hozzá illő pazar miliővel (megfizethető áron) meglepni, akkor látogass el néhány napra, esetleg 1 teljes hétre Stresa-ba és szállj meg a Grand Hotel Bristol-ban, szigorúan ottani vacsorával (mezza pensione). A májust ajánlom hozzá. Remekül fogod érezni magad. A környékből is érdemes előtte jól felkészülni, mert valami csoda... ;)
oké, akkor az már a te spéci "Éva-salátád" lesz. Szinte minden trendi olasz vendéglőnek van az ismertebb saláták mellett saját, spéci l'insalata di...-ja Olaszo.-ban.
és mivel én nagyon szeretem a húsokhoz a barnamártást, ez inkább olyan "aranyszőke-mártás" lesz :) fogadjunk, hogy ilyen nincs:) mármint aranyszőke mártás:)
nekem csak az tetszett meg, hogy a párolt-sült zöldségekhez szerintem nagyon jól illik egy vajas-fokhagymás- petrezselymes-citromos mártás szerintem én a hús szaftjából is fogok hozzá keverni valamennyit, azaz igazi karácsonyi "kutyulás" lesz:)
gyuszi, akkor tényleg én írtam hülyeséget, én nem ilyen tömény petrezselyem-őrületre gondoltam, csak egy mártásra, ami vaj, petrezselyem, fokhagyma, citrom- alapú, de sokkal mártásosabb :)
leves