Ezt a fórumot azért hoztam létre hogy a régi Estmédiások tudjanak beszélgetni trollmentesen.
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.
Itt is jöhetne már valami pozitív a sok szar után.Az Amixát én is veszegettem 300-230-ig.Nem gondoltam volna,hogy pont az Amixa jön ki ilyen számokkal.
Nem vok szkeptikus a deltában kapcsolatban egy kicsit sem.Sajnos sok ostobaság lát napvilágot egy-két marhától, de ők az elszabadultak.Persze én is dühös vok a vezetésre,mert tróger munkát végeznek pénzért.2028-ban már osztalék fizetési napirendi ponttal számolok.Min. 20 Ft-tal .Ennek tükrében várom az árfolyamot oda ahová való.Egymást nem basztatni, nem pánikoltatni mert megveszem.
magyarul kicashelik a NER alapot MFB pénzből? Ha ez lenne? :) vicc
Törölt felhasználó2026. 04. 09. 19:31
Megosztó hír számomra, - pecsét ezzel az időzítéssel, hogy NER… - a kamat komoly teher, de ha jól sikerül vásárolni, nyilván ez +/- lehet - ettől függetlenül lehet érték jelenik majd meg, idővel Sztem passz itt hogy reagál emiatt a papír, főleg a jövő héten…ezért megosztó hír, ha nem lenne váltás, akkor pattanhat, …de lehet sajna semleges oldalazó érdektelenség, hetekig…
A közgyűlésen lévő prezentációban előkészítés alatt volt egy akvizíció, melyről még nincs hír.Azt a mérete, alkalmazottai, árbevétele és ebitda , valamint a speciális tevékenységi köre alapján a Kürt Zrt-vel azonosítottuk (csak tipp! nem befektetési ajánlás). Az jelenleg is egy NER tőkealap (Prime Peak) tulajdonában áll, lehet ebből a pénzből azt vesszük meg? Kiderül, ez csak tipp.
Objektíve ennyit lehet tudni az új "befektetőnkről". Ezek fényében mindenki maga döntse el miért és mi célból jött, fektet be itt: A magántőke alap 2019-ben lett nyilvántartásba véve. Az MFB Vállalati Beruházási és Tranzakciós Magántőkealap 80 vállalatot birtokol. 2024.decemberi állapot szerint ez vol a 2. legnagyobb Magyarországon. 100%-ban állami hátterű és 357 MRD Ft vagyont kezel. Legutóbbi nagy befektetésük a Masterplast: https://hvg.hu/360/20251212_kormany-strategiai-partner-masterplast-tibor-david-mfb-magantokealap-hitelesitett-energiamegtakaritas-hem-mvm Emellett 2022-ben hatalmas naperőművekbe fektetett még. UBM NYRT 5 MRD Ft kapott tőlük:https://investors.ubm.hu/wp-content/uploads/2023/06/2022-05-18_Rendkivuli_tajekoztatas.pdf Háttere illetve kezelői: EXIMBANK és a NEMZETI TŐKEHOLDING (Focus Ventures útján)
Delta Nyrt
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.