Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Nem hiszem, hogy az Európai Űrügynökségnél ne tudnának róla, ha veszélyben lenne a 4ig további működése. Mivel egy nemzetközi konzorciumvezetőként nyerte el a lehetőséget egy 300 kg-os műhold megépítésére, ez komoly bizalmat jelent a céggel szemben.
Az árfolyamot sajnos mozgatják . Kicsit olyan fekete Bárány lett a BET-en a részvény . Ha meg is indul nincsen meg a tömeges vásárló mert félnek ,hogy utána leöntik .
Pont hogy az a bajom hogy szerintem ennél többet ér, csak a piac nem ezt árazza. Addig amíg nem derül ki hogy MP mit akar a 4igvel, nagy lesz a bizonytalanság. Hó végén rendkívüli kgy., fb tagok választása, az lehet érdekes. Ha MP emberei kerülnek be akkor az azt jelenti hogy tárgyalnak.
szerintem a robotok megkeresték délelőtt a 2%-ot az OTP-n, most onnan átjönnek ide délután 16:30-ig itt is keresnek 2%-ot. oszt este eladnak újra,,, Holnap meg minden kezdődik újra.... :-)
Ai ezt dobta negatív híreknek:A 4iG Nyrt. körül az utóbbi időszakban több olyan fejlemény is történt, amely negatívan érintheti a befektetői megítélést vagy a cég pénzügyi rugalmasságát.A legfontosabb negatív hírek és kockázatok:
Elmaradó osztalék: A 2026. április végi közgyűlés döntése értelmében a társaság a 2025-ös üzleti év után nem fizet osztalékot. Bár a csoportszintű eredmény pozitív volt, az anyavállalat egyedi szinten jelentős, több mint 53 milliárd forintos veszteséget könyvelt el, így a teljes nyereséget tartalékba helyezték.
Magas eladósodottság: A hitelminősítői jelentések (Scope Ratings) szerint a cég eladósodottsága (adósság/EBITDA mutató) 2026-ban tetőzhet, ami korlátozza a további terjeszkedési lehetőségeket. Bár a besorolást megerősítették (BB-), a magas kamatkörnyezet és a beruházási költségek rontják a hitelmutatókat.
Jelentős bírságok: 2026 elején a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) többszáz millió forintos bírságot szabott ki a csoporthoz tartozó One-ra (korábbi Vodafone) az inflációkövető díjkorrekciókkal kapcsolatos tisztességtelen gyakorlat miatt.
Árazási moratórium és szigorú feltételek: A GVH csak szigorú feltételekkel és 2026 végéig tartó árazási moratórium mellett engedélyezett bizonyos akvizíciókat (pl. PR-Telecom), ami korlátozza a cég bevételnövelési lehetőségeit ezekben a szegmensekben.
Átláthatósági aggályok: Oknyomozó portálok (pl. Direkt36) cikkei szerint rejtett állami tízmilliárdok segíthették a cég terjeszkedését, ami politikai és reputációs kockázatot jelenthet a nemzetközi piacon. [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10]
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...