Tegnap lépett életbe a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni törvény, mely többek között lehetõséget ad arra, hogy akár otthonról is egyszerûen, online nyissunk bankszámlát. A postákon azonban úgy néz ki, egy új
"A migránsáradat az ARAB-TAVASZ hozadéka"
Ez hazugság.
"A terrorellenes intézkedések világszerte pedig a migránsáradaté"
Nem. A terrorellenes intézkedések világszerte a terrorizmus következménye.
"köztük rengeteg radikális ill. potenciális terrorista"
Ez hazugság.
"Bonyolult?"
Számodra :-)
A migránsáradat az ARAB-TAVASZ hozadéka, A terrorellenes intézkedések világszerte pedig a migránsáradaté (köztük rengeteg radikális ill. potenciális terrorista).Bonyolult?
Itt van a bökkenő eltemetve:
"képes a kedvezményezetten keresztül nyomon követni a pénzátutalást attól a természetes vagy jogi személytől számítva"
Ezért kérik a személyit.
De legalább csökken a készpénzforgalom.
van egy magyar törvény is, amelybe átültették és ez vonatkozik ránk: link is szerepel a mentesség, de a posta hivatkozott hirdetménye is tartalmazza:"A törvényi mentességre a hatóságok által kibocsátott befizetési lapon nyomdai úton
feltűntetett „M” megkülönböztető jelzés utal. Az „M” jelzésű nyomtatványon történő
befizetéseket a Magyar Posta a Fizető fél és a Kedvezményezett azonosítása nélkül
elfogadja.""Az „FM” jelzésű nyomtatványon történő befizetéseket a Magyar Posta a Fizető fél
azonosítása nélkül elfogadja a 300 ezer forintos összeghatár eléréséig""A Magyar Posta Zrt. fenntartja a jogot, hogy az „FM” jelzéssel el nem látott bizonylatok
esetén egyedileg vizsgálja a tagállami mentesség feltételeinek teljesülését."
Most voltam egy postán, direkt kipróbáltam a csekkbefizetést, közüzemi számlákat fizettem be, de nem volt a csekkeken M, FM. Nem azonosítottak. Ennyit erről!
Ez is csak egy kattintásvadász cikk!
Hivatkozott EU rendelet 2. cikkely (5) bekezdése:
"(5) Az egyes tagállamok dönthetnek úgy, hogy nem alkalmazzák ezt a rendeletet olyan, az adott tagállamon belüli pénzátutalások esetében, amelyek egy kedvezményezettnek a kizárólag áru- és szolgáltatásvásárlásra használható fizetési számlájára irányulnak, feltéve, hogy valamennyi alábbi feltétel teljesül:a)a kedvezményezett pénzforgalmi szolgáltatója az (EU) 2015/849 irányelv hatálya alá tartozik;b)a kedvezményezett pénzforgalmi szolgáltatója egy egyedi ügyletazonosító segítségével képes a kedvezményezetten keresztül nyomon követni a pénzátutalást attól a természetes vagy jogi személytől számítva, aki vagy amely a kedvezményezettel az áru- vagy szolgáltatásnyújtásra vonatkozóan megállapodást kötött;c)a pénzátutalás összege nem haladja meg az 1 000 EUR-t."
Ezek a feltételek teljesülnek a sárga csekkre (kevés lehet az 1.000 EUR feletti csekk), tehát az EU rendelet alapján arra nem kellene alkalmazni az azonosítási követelményeket.
gondolom a postás kisasszonyok ránéznek a csekkre és ha látják, hogy közüzemi számla akkor nem kérik el az iratokat ............
Tőlem tegnap nem kérték el igaz esélye se lett volna mert telefonáltam folyamatosan a lányommal , miközben befizettem az 1500 ft os gázszámlát
"Életbe lépett tegnap a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény, amely egy uniós szabályozás (EU 2015/847-es cikkely) alapján került a hazai jogrendbe."
Az eu-ban élsz, vagy már nem szeretnél?
Érdekes, a mindenkit megállítani akaró kormányunk azt a barmot nem állítja meg, aki ilyet kényszerít ránk. A gázszámla sárga csekken történő befizetése terrorveszéllyel jár. Igaz, robbanásveszélyes....
Sorbanállás a postákon: már a személyit is kérik
Ugrás a cikkhez