Topiknyitó: Tazsomaru 2016. 11. 27. 15:14

Grid és Martingale stratégiák  

Áthoztam ide a témát, mert csak tönkre teszi a másik topikot.

-----

"Pontosan olyan, mintha feltettnél 10 zsetont a pirosra és 5-öt a feketére. És akkor elmondhatod, hogy mindenképpen kerestél."

Abszolút nem olyan.

Inkább olyan mint amikor 1-1 zsetont teszel a feketére és a pirosra is, majd ahol nyersz ott marad az egy zseton, ahol pedig vesztesz ott mindig növeled. Mikor kiegyenlítődik a pirosak és feketék találata, akkor nyereségben lesz a stratégia. Persze ez csak akkor működne valójában, ha nem volna a 0 a játékban és nem lenne limit minden rulettasztalon.

A lényeg a valószínűségen van. Nem kell találgatnod, hogy piros, vagy fekete, hisz az egész asztalt lefeded, azaz mindegy, hogy le vagy fel mozog az árfolyam egyik pozi nyer. A másik oldalt viszont ki kell menedzselni nyerőre és ez az amin a legtöbben elvéreznek.

Ettől függetlenül veszélyes stratégiának tartom és inkább lebeszélnék róla mindenkit.

Ha valaki tőkeáttéttel csinálja ezt, az jobb, ha minél előbb elbúcsúzik a számlájától.

Viszont elméletben el lehet vele játszani, erőssen trendelő piacon, hogy is lehetne kimenedzselni a veszteséges oldalt.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 15:01
Előzmény: #398  Dehogynincs
"Nem látom, hogy mikor, milyen infromáció birtokában mit léptél."

AZT AMIT TE!
Vedd már észre, h ez a vita NEM kereskedési stratégiákról és piaci helyzetekről szól, hanem kizárólag arról, hogy igazoljam neked, hogy az első lépésed (a szembenyitás) felesleges, mert kidobott jutalékpénz.

Én semmi mást nem tettem a példában (de ezt is elmondtam már tucatszor) csak AZT LÉPTEM AMIT TE TETTÉL, A KEZDŐ SZEMBENYITÁS NÉLKÜL!
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:58
Előzmény: #398  Dehogynincs
"Nem. Egyrészt nem láttam a példádat"

Na ne szórakozz...

Nézd meg megint. és kérdezz azzal kapcsolatban
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 14:53
Előzmény: #392  Törölt felhasználó
Nem. Egyrészt nem láttam a példádat, másrészt ha így is lenne, csak annyit jelent, hogy két értelmes (hiszen mindkettő módszer nyereséggel zárult), az egyik értelmesebb, költséghatékonyabb, jobb.
Már elég régóta úgy teszel, mintha lenne példád. Elnéleti fejtegetéseid vannak.
Nem látom, hogy mikor, milyen infromáció birtokában mit léptél.
Én beírtam, hogy 10625-nél veszek a béten egyszerre TL75-öt és TS65-öt és melyikből hány darabot. Utána meg ülök és várok, hogy mikor éri el a céláramat a pozim.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:52
Előzmény: #396  Törölt felhasználó
Köszi, h helyettem is leírod ugyanazokat:)
Megvárom, neked mit ír....
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:51
Előzmény: #391  Dehogynincs
A vitának nem az a kérdése, hogy lehet vagy sem a szembenyitással pénzt keresni, hanem az, hogy van e értelme így pénzt keresni.

A kereskedési rendszered nem a szembenyitás miatt működik, hanem annak ellenére, hiszen a többlet jutalék kifizetésével feleslegesen hátrányból indulsz.

Ez a kulcs tényező, amit jó lenne megérteni, hogy a kereskedési módszered nem a szembenyitásról szól, hanem a KIVÁRÁSRÓL. Kivársz, amíg valamilyen irányba elmozdul az árfolyam, majd ezután kötsz egy ellentétes ügyletet és várod az árfolyam korrekciót.

Erről szól a stratégiád, amiben egy felesleges elem a szembenyitás.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:49
Tegnap azt még elismerted, hogy többlet jutalékot fizettél...
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:48
Most azt akarod letagadni, hogy nem fizettél többlet jutalékot??
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 14:47
Előzmény: #387  Törölt felhasználó
Nem. Egyetlen ellenpéldára van szükségem.
Nyitok egy, tíz, száz, ezer, tízezer pozit és ha csak az egyikből kijövők úgy, hogy a long is és a short is nyereséggel zárul, akkor a "mindenképpen értelmetlen" máris megdől.
Ezzel szemben már az első példámmal megdőlt. Kellett hozzá 48 óra és három kereskedési nap.
Ha az állításban a "mindenképpen" helyett "néha", "gyakran" vagy "többnyire" szerepel, akkor nem is kapom rá föl a fejemet.

Többnyire nem igazak azok az állítások, amikben a "mindig" vagy a "soha" szerepel.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:47
"Ahhoz, hogy egy állítás megdőljön ("a szembenyitás mindenképpen értelmetlen") elég egyetlen ellenpélda.
Ezt bemutattam."

De nem sikerült bemutatnod! Hiszen én bizonyítottam, hogy kidobtál pénzt többlet jutalékra. És ez volt az állításom...
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 14:41
Előzmény: #389  Törölt felhasználó
Ahhoz, hogy egy állítás megdőljön ("a szembenyitás mindenképpen értelmetlen") elég egyetlen ellenpélda.
Ezt bemutattam.
Ettől kezdve tök mindegy, hogy ezenkívül hány másik állítás van és ezek igazak-e vagy sem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 14:39
Előzmény: #385  Törölt felhasználó
Nem láttam, hogy mihez képest.
A Pitagorász-tételt már levezettük, én hoztám rá egy példát 3-4-5 egységnyi oldalakkal.
Lássuk a példát a te tételedre!
Vagy certikkel vagy hatikkal és opciókkal vagy bármilyen instrumentummal.

Én certikkel játszottam.
Időpont hétfő délután két óra.
Annyit tudunk, hogy éppen 10625 a dax és kitűztük a 10570 és 10680 célárakat.
Akkor még nem tudtuk, hogy hétfőn benéz 10570 alá és ma délelőtt meghágja a 10680-at.
Milyen pacon, milyen instrumentumot veszel?
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:38
Előzmény: #387  Törölt felhasználó
"Az első rész teljesen felesleges, mert biztosra veheted, hogy összességében nem nyersz rajta, de ki kell fizetned a jutalékot. Ebből adódóan a második részre kéne koncentrálnod és tudatosan kialakítanod, hogy ebben a fázisban hogyan kereskedsz, mert kizárólag ettől függ a nyereséged/veszteséged."

Pontosan! És hányszor de hányszor leírtam neki ezt... még a konkrét példába is beleírtam, h melyik pontján mi történik valójában. Ott van a #290-ben, #245-ben....
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:36
Előzmény: #386  Törölt felhasználó
Ennél egyszerűbben képtelenség leírni. És egészen anszurd, h ezt itt van, aki nem érti. Ráadásul mérnök létére.... mert ha asztalos lennél vagy történész még talán elfogadnám (bár ilyen szájbarágós megfogalmazás és az általános iskolai matek háttér - mert az kell csak hozzá - alapján még nekik is mennie kéne)
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:35
Előzmény: #384  Dehogynincs
Nézd sok mindennel lehet pénzt keresni, a véletlennek köszönhetően is.
A stratégiád két részből, időszakból áll:
1) Bármerre megy az árfolyam vagy a long vagy a short biztosan nyerő lesz, ugyanakkor ezt a nyerőt tökéletesen ellentételezi a másik pozi bukója. Ettől függetlenül a nyerőt lezárod, a másikat nyitva hagyod. Mégegyszer akármilyen piaci árfolyammozgás következik be ez így fog történni és összességében nem nyersz vele semmit, az eredményed nulla, kivéve hogy jutalékot kell fizetned a nulla eredményért.
2) Mivel lezártad a nyerő pozit, rajtad maradt egy bukóban lévő pozi, ami vagy nyereséges lesz végül vagy veszteséges. Ez az a rész ahol ténylegesen elkezdesz spekulálni (eddig volt egy fedezett pozíciód most pedig már egy árfolyamnak kitett nyitott pozíciód van). Ez az a rész amitől a kereskedésed végeredménye függ, ezt kell tudatosan menedzselned.

Az első rész teljesen felesleges, mert biztosra veheted, hogy összességében nem nyersz rajta, de ki kell fizetned a jutalékot. Ebből adódóan a második részre kéne koncentrálnod és tudatosan kialakítanod, hogy ebben a fázisban hogyan kereskedsz, mert kizárólag ettől függ a nyereséged/veszteséged.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:33
Előzmény: #385  Törölt felhasználó
Márpedig a semmire kifizetett jutalék = kidobott pénz = értelmetlen.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:32
Előzmény: #384  Dehogynincs
"Nem azt mondtam, hogy jó a módszer, hanem kénytelen voltam egyszerre szembenyitni. Ha nem nyitok szembe, akkor nem tudom bizonyítani, hogy a szembenyitás NEM mindenképpen értelmetlen."

De ezzel ezt nem tudtad bizonyítani. Mint ahogy nem is lehet. Mert attól értelmetlen, írom 100adjára, mert FELESLEGESEN FIZETSZ TÖBBLETJUTALÉKOT.
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 14:22
Előzmény: #379  Törölt felhasználó
Belebeszéled a gyereket a hasamba.
Mindössze annyit feltételeztem és igazoltam 'nem előre tenyésztett, hanem életből vett példával', hogy ki lehet lépni nyereséggel mindkét poziból. Miért nem hiszel a szemednek? A dax a hétfői délutáni 10625-ről benézett 10570 alá és ma pedig 10680 fölé.
Hétfőn a "bőrömet" vittem kockára. Jósoltam, pedig a jövőről volt szó.

Nem azt mondtam, hogy jó a módszer, hanem kénytelen voltam egyszerre szembenyitni. Ha nem nyitok szembe, akkor nem tudom bizonyítani, hogy a szembenyitás NEM mindenképpen értelmetlen. Ezést hajlandó voltam a jutalékokat kifizetni és tudtam azt is, hogy a dax (valamilyen mélyebb ok miatt) nem egyszerre megy fölfelé és lefelé, nem ugyanabban az időpontban éri el a 10570-et és 10680-at, nem tudtam, hogy melyik következik be előbb, ha egyáltalán és tudtam azt is, hogy amikor az egyik pozi zárul, akkor a másik veszteséges lesz.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:21
Előzmény: #381  Törölt felhasználó
"ajajj, ez túl értelmes szöveg lesz neki...:)) megint jön majd a kétszer csengető pénztárgép bullshittel."

:) miközben azt senki nem állította, h nem lehet keresni, csak hogy kidobott pénz... de azt meg nem érti a példából se...
Dehogynincs
Dehogynincs 2016. 11. 30. 14:12
Előzmény: #375  Törölt felhasználó
Olyankor mit szoktál csinálni, ha hétfő délután hozok egy elméleti példát, ami szerdára kiállja a valóság próbáját?
Egzisztenciális kvantorról van szó. A "MINDENKÉPPEN" megdőlt. Most már nem jöhetsz elő SOHASEM-mel, csak "NÉHÁ"-val vagy "TÖBBNYIRÉ"-vel.
Sohasem állítottam, hogy mindig jó a szembenyitás. Hétfőn azért éreztem jónak, mert oldalazónak véltem a piacot és a 10625 nem volt messze a Bollinger-szalag közepétől.
Vállalhatónak éreztem a kockázatot, de nyugodtan idetehetsz egy számítást arról, hogy aránytalanul nagy kockázatot vállaltam.
Törölt felhasználó 2016. 11. 30. 14:10
Előzmény: #379  Törölt felhasználó
ajajj, ez túl értelmes szöveg lesz neki...:)) megint jön majd a kétszer csengető pénztárgép bullshittel.

))

Topik gazda

Tazsomaru
Tazsomaru
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek