Topiknyitó: _pampa_ 2015. 08. 19. 08:43

Bevándorlás társadalmi és gazdasági hatása.  

Valószínűleg a közeljövő egy fontos kérdése lesz ez Magyarország és Európa számára.



Rengeteg bevándorló érte már el Európát és túlnyomó többségük háború sújtotta övezetből,országokból érkezett így kitoloncolásuk nem megoldható.



Európának közösen megoldást kell találnia a helyzetük rendezésére ahogyan arra is, hogyan "védjék" meg a 3 leginkább kitett schengeni határral rendelkező országot.



Rengeteg megoldásra váró feladat halmozódott fel az EU döntéshozóinak az asztalán.



ui: trollok, kötekedők,akadékoskodók,off-olók kíméljék meg azt a felületet!



Azokat várom a beszélgetésre akiket érdekel,és fontosnak tartják, hogy mielőbb megoldás szülessen a modern kori népvándorlás következményére.



Köszönöm!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
exmnbs1 2016. 12. 22. 18:17
Előzmény: #12398  Törölt felhasználó
#12400
A Tunézia is ebbe a körbe tartozott volna.
exmnbs1 2016. 12. 22. 18:15
Előzmény: #12397  Törölt felhasználó
#12399
Így van
Lehet. Hogy figyelni akartak hogy kivel tart kapcsolatot csak szem elől tévesztették
Törölt felhasználó 2016. 12. 22. 18:13
Előzmény: #12396  exmnbs1
#12398
merkelt simán újraválasztják
ahhoz nagyon nagy hibát kellene elkövetnie, hogy ne sikerüljön
arról nem beszélve, hogy bekeményítenek az is biztos
kezdték a támogatások visszafogásával, aztán a koszovóiak, afgánok hazaküldésével
Törölt felhasználó 2016. 12. 22. 18:11
Előzmény: #12395  exmnbs1
#12397
igazából az az érthetetlen, hogy ha látókörbe kerül egy ilyen kretén, akkor miért nem toloncolják ki azzal a lendülettel, vagy legalább tegyék előzetes letartóztatásba.

eleve mindenkit, aki bármilyen kapcsolatban áll az iszlám állam nevű terrorszervezettel szigorúan meg kell figyelni

nem a csóró lebombázott szírrel van probléma, ha jól emlékszem egyetlen szír merénylő sem volt
a terroristák akkor is jönnének, ha nem lett volna arab tavasz, ezért kell elválasztani a valódi menekülteket a többiektől
exmnbs1 2016. 12. 22. 18:10
Előzmény: #12394  Törölt felhasználó
#12396
Pótcselekvés
Ennek a párja mikor Merkel közeli bukását josolgatjak, pl tavaly őszre vártak)))
exmnbs1 2016. 12. 22. 18:06
Előzmény: #12394  Törölt felhasználó
#12395
Meg szerencse hogy ismert az ujjlenyomata
Törölt felhasználó 2016. 12. 22. 18:03
Előzmény: törölt hozzászólás
#12394
áruld el, miért érdekel, mit csinálnak a németek?
mi közöd hozzájuk?
nmhh_agent 2016. 12. 22. 17:16
Törölt hozzászólás
#12393
Phylaxa 2016. 12. 22. 14:50
Előzmény: #12391  kispaleva
#12392
Azért ez elég gáz. Tehát az ujjlenyomata ott van több helyen is a kamionban, ezt onnan tudják, hogy a nyilvántartásban már korábban is benne volt. Ami a probléma, ha jól értem, hogy nem tudják ezeket a tömeggyilkosokat addig elkapni, amíg el nem követik a tettüket. Na ez nagy probléma. Jön is az utánpótlás és termelődik is a már benn integrálódottakból. Hát szép kilátások.
kispaleva 2016. 12. 22. 14:32
Előzmény: törölt hozzászólás
#12391
Német sajtóértesülések szerint a berlini gázolásos merénylethez használt kamion ajtaján és kormányán talált ujjlenyomatok megerősítették, hogy Anis Amri vezette a tömegbe a járművet hétfőn este a berlini karácsonyi vásárban.


Nem csak a vezetőoldali ajtón, de a kormánykeréken is megtalálták Anis Amri ujjlenyomatait, így egyre több jel utal arra, hogy a 24 éves tunéziai férfi vezette a tömegbe a kamiont hétfőn este a berlini karácsonyi vásáron – írja a Berliner Zeitung.

Nem sokkal korábban a Süddeutsche Zeitung című német lap, valamit az NDR és a WDR közszolgálati adók számoltak be arról, hogy ujjlenyomatokat találtak a vezetőfülke ajtaján, és azok Anis Amritól származnak.

A német bűnügyi rendőrség által 2016. december 21-én közreadott körözési kép Anisz Amri 24 éves tunéziai férfiról, akit a rendőrség azzal gyanúsít, köze van a berlini tömeggyilkossághoz. (MTI/EPA/Német bűnügyi rendőrség)

Felajánlkozott öngyilkos merénylőnek

Csütörtöki német lapjelentések szerint hónapok óta tervezhették radikális iszlamista körök a hétfő este Berlinben végrehajtott támadást, amelynek feltételezett elkövetője öngyilkos merénylőnek is ajánlkozott.

A Der Spiegel című hírmagazin értesülése szerint gyűlöletre uszító németországi muszlim hitszónokok telefonjainak lehallgatása során a közveszélyes iszlamistaként számon tartott Anis Amriról kiderült, hogy hajlandó öngyilkos merényletet elkövetni.

A rögzített beszélgetéseken azonban “nem tett eléggé egyértelmű kijelentéseket” ahhoz, hogy őrizetbe vegyék.

A német bűnügyi rendőrség által 2016. december 21-én közreadott körözési kép Anisz Amri 24 éves tunéziai férfiról, akit a rendőrség azzal gyanúsít, köze van a berlini tömeggyilkossághoz. (MTI/EPA/Német bűnügyi rendőrség)

Pokolgépek készítését tanulmámyozta

A The New York Times című amerikai napilap egy névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselőre hivatkozva már szerdán azt írta, hogy Amri pokolgépek készítésének módját tanulmányozta az interneten, és közvetlen kapcsolatban állt az Iszlám Állammal.

Anis Amri tavaly nyáron érkezett menedékkérőként Németországba. Észak-Rajna-Vesztfáliában helyezték el, de az idén februártól főleg Berlinben tartózkodott.

Drogdíler is volt

A Die Welt című lap értesülése szerint a hatóságok márciustól megfigyelés alatt tartották, de mindössze annyi derült ki róla, hogy kisstílű drogdílerként tevékenykedik a német főváros egyik legfőbb kábítószer-árusító központjaként számon tartott parkban, a kreuzbergi Görltizi parkban.

Berlin, 2016. december 20. Mentőegységek és a média munkatársai a berlini gázolásos merénylethez használt lengyel rendszámú, lopott kamion roncsánál 2016. december 20-án. Az előző napon egy 23 éves pakisztáni férfi a járművel a Vilmos császár-emléktemplomnál levő karácsonyi vásár látogatói közé hajtott. A támadásban legkevesebb tizenketten életüket vesztették és negyvennyolcan megsebesültek, a kamion lengyel sofőrjének holttestét megtalálták a vezetőfülkében. (MTI/AP/Markus Schreiber)
Mentőegységek és a média munkatársai a berlini gázolásos merénylethez használt lengyel rendszámú, lopott kamion roncsánál 2016. december 20-án. . (MTI/AP/Markus Schreiber)


Azt a gyanút nem sikerült alátámasztani, hogy súlyos, állam elleni bűncselekményre készül, így megfigyelését szeptemberben leállították.

Voltak információk egy kamionos merénylettervéről

Anis Amri az eddigi adatok szerint kapcsolatban állt észak-rajna-vesztfáliai szalafistákkal – radikális iszlamistákkal -, akikhez az áprilisban Essenben egy szikh templom ellen elkövetett robbantásos merénylet vádlottjait is sorolják.

A Kölner Stadanzeiger című lap csütörtökön megszólaltatta az egyik vádlott védőjét, aki védence beszámolóját idézve elmondta, hogy tavasszal Ruhr-vidéki szalafisták körében lehetett hallani olyan tervekről, amelyek szerint teherautóval akarnak merényletet elkövetni Berlinben.
nmhh_agent 2016. 12. 22. 12:39
Törölt hozzászólás
#12390
Törölt felhasználó 2016. 12. 22. 11:34
Törölt hozzászólás
#12389
nmhh_agent 2016. 12. 22. 11:32
Törölt hozzászólás
#12388
kispaleva 2016. 12. 22. 10:56
Előzmény: törölt hozzászólás
#12387
Az autósztrádák sávválasztóiként ismert, több méter hosszú beton terelőelemeket egymás mellett fektették le Milánó utcáin. Az egymilliós nagyváros legfrekventáltabb, többnyire gyalogosforgalmú pontjairól van szó, ahol a mindennapokban és főleg most a karácsonyi ünnepek alatt több ezer helyi lakos és turista fordul meg.
Egy méternél magasabb falat alkotó beton-blokád került a milánói dómtér szélére és a Sforza-kastélyhoz is.
Az intézkedést Alessandro Marangoni milánói prefektus rendelte el a Berlinben történt terrorista támadást követően. A kamiont vagy más nagyobb járművet feltartóztatni képes elemek mellett gépfegyveres katonákat és rendőröket is látni.
Milánóban novemberben emelték meg a város utcáinak biztonságát felügyelő katonák számát nyolcszázra, miután nőtt a városban élő latin-amerikai közösségek tagjai közötti erőszakos bűncselekmények száma.
Milánó hatóságai december 29-én közbiztonsági értekezletet tartanak Marco Minniti olasz belügyminiszter részvételével a szilveszteri utcai ünneplésekre készülve.
nmhh_agent 2016. 12. 22. 10:13
Törölt hozzászólás
#12386
kispaleva 2016. 12. 22. 09:01
Előzmény: törölt hozzászólás
#12385
Nem az a kérdés, hogy a kollégák mit csinálnak, hanem az a kérdés, hogy a politika mit csinál Németországban – szögezte le az M1 esti műsorában Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, aki német rendőrségi tapasztalatokkal is rendelkezik.

Az Angela Merkel német kancellára iránti szimpátia szinte teljesen elveszett – mondta. A biztonságpolitikai szakértő szerint legutóbb azt voltak kénytelenek a németek felróni neki, hogy nem beszélt a sérültekkel és nem volt képes arra, hogy személyesen részvétét nyilvánítsa az elhunytak hozzátartozóinak.

„Úgy tartják, hogy ők Merkel halottai” – jelentette ki Georg Spöttle, aki úgy véli, Merkel elutasítottsága, ha minden változatlan marad, valószínűleg az alacsony választási részvételben fog megmutatkozni.


Nem zárhatták börtönbe

A berlini merénylő személyében egy veszélyes iszlamistáról van szó, aki Olaszországban börtönben ült, szexuális zaklatás, rablás és bolti lopás is van a bűnlajstromán – sorolta a szakértő, hozzátéve: annak ellenére, hogy a hatóságok mindezzel tisztában voltak, nem börtönözhették be és nem helyezhették őrizetbe sem.

„Nincs erre lehetőség, hacsak nem követ el valamit, vagy nem készül valamilyen bűncselekményre bizonyíthatóan” – tette hozzá Georg Spöttle.

Nem akartak újabb kamerákat

A Bundestagban szerdán tárgyaltak titkosszolgálati és belügyi elöljárók arról, hogy a történtek után bővítsék-e a biztonsági kamerarendszert a városban. A zöldpártaik ezt rögtön ellenezték – mondta Georg Spöttle –, mert az szerintük ez túlságosan sokat mutatna meg olyanok életéből és személyiségéből is, akik nem követtek el bűncselekményt.

„Még mindig görcsösen ragaszkodunk az adatvédelmi törvényhez, a túlzottan liberális gondolkodásmódhoz, miközben tizenkét ember holtan maradt egy karácsonyi vásáron” – hangsúlyozta.
nmhh_agent 2016. 12. 22. 07:56
Törölt hozzászólás
#12384
kassziopeia 2016. 12. 21. 23:31
Előzmény: törölt hozzászólás
#12383
Összes imahelyet bezáratni,
nmhh_agent 2016. 12. 21. 22:37
Törölt hozzászólás
#12382
nmhh_agent 2016. 12. 21. 20:29
Törölt hozzászólás
#12381

Topik gazda

_pampa_
3 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek