Ez egy kevésbé valószínű szkenárió. Nyrt szinte biztosan nem lesz. Vélhetően zárt körben marad és/vagy felszámolás indulhat. Ez nem lesz rövid idő. Figyelni kell a közzétételeket a BÉT és MNB weboldalain! Meg kell nézni a vagyont is, hogy maradt-e miből fizetni bármit is! Ki kell bogozni, hogy hogyan fordulhatott mindez elő?!
Én is annak örülnék, ha mindenki visszakapná a tőkéjét, amit zároltak és elloptak a magyar emberektől! Nekem se kielégülés, ha valakit lecsuknak, de még az is jobb, mint hogy a mi pénzükből hajókázik valamelyik ratyi Bali szigetén és rajtunk röhög, mivel ettől tényleg kinyílik a bicska az ember zsebében! 🤬 ui. Pl. a KEG ügy végét 6 éve várom...Ezért én már azon a véleményem vagyok, hogy mindenki a saját vagyonával és akár életével feleljen (börtönbüntetés) az ilyen volumenű tudatos sikkasztásért... és nem érdekel engem se, hogy kinek a fia vagy a borja vagy hogy a fityesz tábor megbecsült tagja! 👮♂️👮♂️👮♀️ Ezek se lehetnek a törvények felett, hiába is ezt gondolják a jelenlegiek.... 👹🐷👺 Vagyon elleni bűncselekményekre irányadó értékhatárok:
50.000,- Ft-ig: szabálysértés;
50.001 – 200.000 Ft-ig kisebb érték;
200.001 – 2.000.000 Ft-ig nagyobb érték;
2.000.001 – 50.000.000 Ft-ig jelentős érték;
50.000.001 – 500.000.000,- Ft-ig különösen nagy érték;
500.000.000,- Ft felett különösen jelentős érték
Az értékhatárok időbeli változásai nagy hatással vannak a lopás minősítésére. Erről itt olvashat. Bűnszövetség: Bűnszövetség akkor létesül, ha két vagy több személy bűncselekményeket szervezetten követ el vagy ebben megállapodik, és legalább egy bűncselekmény elkövetését megkísérlik, de nem jön létre bűnszervezet. Üzletszerűen elkövetett lopás: Üzletszerűség akkor állapítható meg, ha az elkövető ugyanolyan vagy hasonló bűncselekmények elkövetése révén rendszeres haszonszerzésre törekszik. Az üzletszerűségről írt cikkem itt olvasható.
Sok dologban igazad van. Egyébként az MNB-nek és BÉT-nek is van némi felelőssége ezen esetekben. Ezek a vizsgálatok és bírságok is sokszor kevésnek bizonyulnak. Jogi csűrés-csavarás és kurva sok idő. A papírok kereskedését egy szép napon felfüggesztik, mi meg nézünk, mint a luki nyúl....én értem a tőkepiaci szabályozás célját és a befektető védelmet, noha ezekkel az eszközökkel sz épp nem sikerül. Én leszarom, hogy hová tartoznak a vezetők politikailag, kit ismernek, ki a tesvérük, kik a szüleik, kivel járnak teniszezni, lemondtak vagy sem, ilyen nincs. Ismert, hogy kiknek a regnálása alatt következett be ez a helyzet. Vezérig, igazgatóság, FB, könyvvizsgálük, jogászok. Felnőtt emberek, felelősséget kell és fognak is vállani ezekért. A srácok ez esetben fizetni fognak így vagy úgy, mert nálam is elpattant már a húr vagy elszakadt a hajókötél. Elég volt ezekből a tőkepiaci szarakodásokból, tényleg. Ha nem megy a jog eszközeivel, akkor majd megy máshogy. Ez is legyen teljesen világos! Nem kell senkinek börtönbe mennie, nekem ez nem kielégülés. Hozzák helyre, amit elkúrtak és rendezzék a kötelezettségeiket!
Sajnos az! Látszik, hogy hónapról hónapra finoman tolódnak el az Origo irányába és szintjére: a hírecskék egyre nagyobb része bulvár, a megfogalmazások is mind finomkodóbbak és egyre kevesebb kényelmetlen témát/hírt hoznak le. Árnyéka egykori önmagának, színvonalának. Persze a kormány hírei elsők között kerül ki náluk is…
Èn beszèltem nagy cègekkel szemèlyesen mièrt nem jönnek tőzsdère? Nem mindenkinek menő a transzparencia. Inkább hátránynak látták a tőzsdei lètet, mint előnynek. Ez csak nekünk menő, nekik nem. A lehuzásra utazóknak jó lehet
OTTone