gyurkoadam

Regisztráció: 2018-01-24 16:16:33

Hozzászólások száma: 54

Utolsó hozzászólás: 2024-01-19 10:58


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

OTTone 2024. 01. 19. 10:58
Én is a cégbíróságtól szeretném megtudni! Botrány, hogy egy volt nyrt-t csak így otthagytak, semmi infó, közzététel. Ilyen esetben ASAP ki kellene jelölni egy biztos! Sajnos a sokaid hasonló tőzsdei bukó sztori és még mindig itt tartunk. Jegybankkal is szándékozom beszélni a jövő héten! A jövőre nézve pedig most már ki kell alakítani egy rendszert és ismeretanyagot egy helyen, hogy az egyes esetekben kinek, mi a dolga, lehetősége, hol, mikor stb!?
OTTone 2024. 01. 19. 10:28
Ez jelen állás szerint valóban így lehet. Korábban a baszámolót átnézve kitettem a számokat. Az alapján kb .semmire nem elgendő a maradvány, és a részvényesek nem elsők a kielégítési sorrendben. Magánvagyon lefoglalásából vagy önkéntes visszaszolgáltatásból (pl. enyhítő körőlmény) lehet még pénz, de évek múlva és kérdés, hogy egyáltalán mit fedez. Ilyenkor az MNB-nek sem pénzbüntetést kellene erőltetni, hiszen valós pénzt von el így valós feladatoktól és a befektetőktől. Fontos, hogy megtudjuk, ki és mikor lesz a Cégbíróság által kijelölve felszámolónak?! Hétfőn megpróbálok beszélni a bíróval. A hivatalos felszámoló átvesz minden fontos jogkört, így végre nem csak a levegőben lebeg az ügy. Az ügy hasonlóan a SET ügyéhez, elég szövevényes. Több hatóság is együttműködik, hiszen a vagyoni és társadalmi kár is jelentős. 
AutoWallis Nyrt+topic 2024. 01. 18. 18:55
Vélhetően hozzá nem értőként lehet diszlájkolgatni a hozzászólásomat, attól még ez a helyzet, pontosan az, amit írtam. Ez nem érzet vagy szubjektum, számok srácok és 20 év tapasztalat. Az AW ajánlása VÉTEL. Nem kötelező venni, de ajánlott. Aki nem szeretne AW-t, az minek nézi a topicot egyáltalán? Hm?
AutoWallis Nyrt+topic 2024. 01. 18. 18:47
A szövegértés és a kontextus fontos :-). Mivel az AW kb 7 hónapja konszolidál, oldalaz. Valóban, akkor akár minden korrekciózhat - sajnos ez rendre eszetlenül történik, főleg pánikban, ugye sosem tanulnak semmiből a népek - így az AW is. Én azokra gondoltam, amik az elmúlt néhány hónapban több tíz vagy száz százalékot emelkedtek idehaza. Az AW nincs ezek között. Az AW, hogy úgy mondjam csukott szemmel is vétel. 
AutoWallis Nyrt+topic 2024. 01. 18. 18:42
Venni, az AW lemaradt, én a többiről beszéltem. 
AutoWallis Nyrt+topic 2024. 01. 18. 18:29
Hihetetlen ami ezzel a részvénynel történik... Az irány a VÉTEL!!!! Nem eladás. Még egyszer mondom, a jelenlegi árfolyammal a cég erősen alulértékelt, mert kb a dupláját éri. Aki nagyrészt daytrader, mint én is, az keressen más "papírt" és piacot!  Tudok sokat ajánlani. Döbbenet, hogy ilyen BÉT és BUX teljesesítménnyek mellett 120-124 között pattogunk. Korábban írtam az Appeninn, Alteo, GP, BIF, 4IG vagy OTP kapcsán is, hogy mennyire alulértékeltek, hiszen a magyar piac nagyon lemaradt. Nem azt a részvényt kell venni - kivéve aki spekulál, vagy tréder vagy hosszútávú befektető - ami 150-300%-ot emelkedett rövid idő alatt! Az AW kiváló potenciállal rendelkezik akár közép távra is. És ez nem reklám, nem a cég kért meg, hogy nyomjam, ez a szakmám, az AW EV-je jó, a DCF és egyéb modellek alapján is bőven magasabb a vállalatérték, és így a részvénye is értékesebb a jelenlegi szinteknél.  Egyébként szinte az összes magyar prémium kategória még vétel, bár egyes instrumentumokban elkél egy kis korrekció. Továbbá, ha az amerikai tőkepiacok korrigálnak - végre - , ami szintén időszerű volna a teljesen téves tavalyi kamatvágási és kínai növekedési narratíva miatti extra hájp okán is, akkor európa piacaira is hatni fog ez. Lehet talán még jobb beszállókat atlálni.  
AutoWallis Nyrt+topic 2024. 01. 15. 09:14
Botrány, hogy az árfolyam nem tud tartósan 120 Ft fölé emelkedni. Az AW az egyik leginkább alulértékelt prémium kategóriás részvény. A BÉT és a BUX indexe szinte hetente újabb csúcsokra tör, ez a cég pedig jelentősen mellőzött. A célár alsó hangon 200 Ft, de inkább 240 Ft de facto, több vállalatértékelési modell szerint is. Ez vitán felül áll. Folyamatosan jó teljesítményt nyújt a cég a körülmények ellenére is, és sem a szakma, sem a lakosság nem vásárolja. Miért? Ez kb olyan, mintha egy 100 milliós lakásra 50 milliónál nem jönne vevő, vicc. Szinte már az összes többi prémium kat. magyar részvény kivette a részét az emelkedésből, az AW nem. Jó reggelt kívánok! 
OTTone 2023. 12. 22. 13:33
Alapvetően nem úszhatják meg felelősségrevonás nélkül. Egy bolti lopáshoz 2 rendőrségi járőr érekzik, itt milliárdokról van szó és jóval nagyobb a gazdasági-társadalmi kár, amit okoztak. Nemcsak nekünk részvényeseknek, az államnak, hanem a teljes hazai tőkepiacnak. A BÉT is örvendezik vala, hogy mennyi új cég jön és jönne a parkettre, na de minek? A forgalom töredéke a 10 évvel korábbinak, a hazai kis- és nagybefektetői érdeklődés is leginkább a külföldi és devizás instrumentumok és a hazai állampapírok felé fordul. Pedig vannak jó cégek a BÉT-en erősen alulértékelve. Azonban eléggé elgondolkodtató, hogy egy év alatt 3 IT cég dobta be a törölközőt, és nem a gazdasági körülmények miatt. Talán csak a CyBerg.
Nagy még a csend az OTT1 és a SET körül, az biztos, hogy grandiózus szégyen ez újra. Az állami befektetői védelem sem működik megfelelően, ezek az esetek megint rávilágítanak. Hiába a bűntetés, a felfüggesztés pedig inkább a korábbi befektetőknek bűntetés. A befektető ezt a kockázatot nem futja, jó? Részvénynél sem, ez legyen azért világos! Számatalan kockázatot igen, de ezt nem. A szétlopás kockázatát nem. Itt akkor kellene egy letéti szavatoló tőke és/vagy időben egy revizor delegálása, aki minden működési tételt engedélyez a CEO mellett! Jegybanki felszólítások és pénzbeli retorziók nem elégségesek. Az megint több, mint vicces, hogy nyrt-k gyakorlatilag eltűnnek a semmiben, akár elérhetőség nélkül. 
OTTone 2023. 12. 21. 09:23
Nem ártatlanság VÉDELME, hanem VÉLELME, hiszen előzetesen, mígnem az ellenkezőjét be nem bizonyítják, megilleti, hogy vélelmezik az ártatlanságot az adott cselekményekkel összefüggésben. Az OTT1 esetén is sok ilyen vélelem van a felelősök felé, noha erősen sejthető, hogy itt sok csibészség történt, hiszen akkor nem tartanánk itt. A százalékos esély a bűnösségre itt vélelmezhetően elég magas.
Set Szekta és trú ÚRRRRAKKKK fenklubja 2023. 12. 20. 09:45
A részvényesek valóban hátul vannak, ettől még követeléssel élek a céggel szemben minimum a törzsrészvények névértéke tekintetében. Itt ugyanis sok-sok bűncselekmény elkövetésének esete áll fenn, hasonlóan az OTT1 gyöngyszemhez. Itt még különösen zavaró és idegesítő, hogy a SET továbbműködést ígért és mégis kényszertörlés lett belőle. A cég és képviselői minden ismert előrhetőségen elérhetetlenek, milyen szép mondat. Semmi válasz nem érkezett egyetelen küldött e-mailre sem. Eltűntek, mint Kossuth a ködben. A Cégbírósági követelések benyújtása egyébként botrányos folyamat. Nincs egy korrekt, normális tájékoztatás sem a témában. Jogászoknak is többszöri nekifutásra sikerült. A Cégbíróságnak ki kell jelölnie elvileg egy felszámolót, ahogy az említett OTT1 esetében ez állítólag most decemberben megtörténik. A felszámoló teljes jogosultságot kap a képviseletre és az ügyek vitelére.
OTTone 2023. 09. 28. 10:28
Gyorsan átnéztem a kimutatásokat, hát nem festenek szépen. Negatív saját tőke, hatalmas értékvesztés, jelentősen lecsökkent működési CF, negatív eredmény. Befektetett eszközök: 192 millió ft, forgóeszkötök 596 millió ft, a mérlegfőösszeg 789 millió Ft-ra esett, a korábbi 9,5 maj 4 milliárdról. 18 Ft névértekű 35 852 000 db részvény van kibocsátva, ez 645.336 millió Ft. Tőzsdei záró ár 149,2 Ft/db. Ekkor 5,349 milliárdos a kapitalizáció. Nos látszik, hogy messze nem fedezi ezt sem....
OTTone 2023. 09. 28. 09:52
 Hibás beszámolók elrejtéseÁltalános üzleti évet záró(Közzétéve: 2023.07.18. 18:37:38)
2022. január 01. - 2022. december 31.
Csatolmányok
A cég elektonikusan közzétett 2022-es üzleti évet záró beszámolója elérhető: https://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kezdolap
Cég neve:
OTT-ONE Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Cégjegyzékszáma:01-10-046724
OTTone 2023. 09. 28. 09:39
Jvítom magamat, FELSZÁMOLÓT akartam írni, itt az lesz.  A végelszámolás hasonló, de más a kiindulás.
OTTone 2023. 09. 28. 09:36
OK, de hagyjátok már ezt az Ákost, szegény!!! :-) Verheti a habot, de ettől nem lesz sokkal előbbre az ügy. Ez a folyamat nem lesz rövid, vélhetően évekig tart és ha a cégnek nincs kellő vagyona, akkor pénz sem lesz belőle, illetve a vezetők magánvagyona lehet még, ami helyt tud állni, ha bebizonyosodik a szándékosság. Noha ezjelenleg egyértelműen azt mutatja, hogy az volt.
OTTone 2023. 09. 28. 09:33
Tehát a végelszámolónál lesz meg szinte minden fontos információ. Nézni kell, ahogy mondtam, a közleményeket is (MNB, BÉT), jó lenne céges weboldal! FB  és/vagy Viber csoport is létrehozható, a zárt jelleg nehéz és a szűrés nehezen vagy nem megoldható, anélkül, hogy beszivárgás történne. Ki és hogy ellenőrzi, hogy ki a jogosult? Részvénykönyvi bejegyzést mutat? A jogászok dolga úgyis a z információk és érvek felsorakoztatása és ütköztetése. Egy bármilyen ilyen nyílt fórum nem tud stratégiai védelemmel bírni és nem is a dolga, hanem az informálás, közös cél.
OTTone 2023. 09. 28. 09:24
Lehet akár perközösséget létrehozni, ilyenkor ez szokás. Hatékonyabb, erősebb, könnyebb küzdeni a célokért. A Jegybank és az OTP is tett feljelentést, valamint hallomásból úgy tudom, hogy részvényes is, sőt talán még maga a cég is. Érdemes lehet megvárni, amíg - most erre a legnagyobb az esély - a végelszámoló kijelölése megtörténik, aki megkezdi a munkát. Ilyenkor ő veszi át a cég vezetését és jár el az ügyekben. Felméri a cég vagyoni, pénzügyi helyzetét, összegyűjti a hitelezői igényeket, rendezi a munkabéreket és járulékokat, felmondja a szerződéseket stb. Feljelentést lehet bármikor tenni, de jó ha van érdemi információ! Először ezeket kellene összerakni! Ez a fórum - sem - kellően cizellált és hatékony ahhoz, hogy érdemben lehessen működni általa, max kiindlásnak jó. Egyébként más a feljelentés és más a perközösség. Feljelentés ilyenkor általában idegen elkövető(k) ellen irányul, ami azért részben vicc. A jog előtt ugye ártatlanság vélelme áll fenn, a bűnösnek kiáltást megelőzi nyomozati és bírósági cselekmény. Noha ez elindulhat, a lényeg, hogy volt egy vezetés, aki ezek nélkül is egyértelműen felelős. Jog ide vagy oda. A vezérignek konkrétan felelőssége van, még akkor is így lenne, ha nem tudott mindenről. 
OTTone 2023. 09. 27. 16:25
Ez egy kevésbé valószínű szkenárió. Nyrt szinte biztosan nem lesz. Vélhetően zárt körben marad és/vagy felszámolás indulhat. Ez nem lesz rövid idő. Figyelni kell a közzétételeket a BÉT és MNB weboldalain!
Meg kell nézni a vagyont is, hogy maradt-e miből fizetni bármit is! Ki kell bogozni, hogy hogyan fordulhatott mindez elő?!
OTTone 2023. 09. 27. 12:55
Sok dologban igazad van. Egyébként az MNB-nek és BÉT-nek is van némi felelőssége ezen esetekben. Ezek a vizsgálatok és bírságok is sokszor kevésnek bizonyulnak. Jogi csűrés-csavarás és kurva sok idő. A papírok kereskedését egy szép napon felfüggesztik, mi meg nézünk, mint a luki nyúl....én értem a tőkepiaci szabályozás célját és a befektető védelmet, noha ezekkel az eszközökkel sz épp nem sikerül. 
Én leszarom, hogy hová tartoznak a vezetők politikailag, kit ismernek, ki a tesvérük, kik a szüleik, kivel járnak teniszezni, lemondtak vagy sem, ilyen nincs. Ismert, hogy kiknek a regnálása alatt következett be ez a helyzet. Vezérig, igazgatóság, FB, könyvvizsgálük, jogászok. Felnőtt emberek, felelősséget kell és fognak is vállani ezekért. A srácok ez esetben fizetni fognak így vagy úgy, mert nálam is elpattant már a húr vagy elszakadt a hajókötél. Elég volt ezekből a tőkepiaci szarakodásokból, tényleg. Ha nem megy a jog eszközeivel, akkor majd megy máshogy. Ez is legyen teljesen világos! Nem kell senkinek börtönbe mennie, nekem ez nem kielégülés. Hozzák helyre, amit elkúrtak és rendezzék a kötelezettségeiket! 
OTTone 2023. 09. 27. 12:44
Én ezt ezeknél a cégeknél nem gondolnám, persze bármiből lehet bárni...A Nutex talán ami érdekesnek és veszélyesnek tűnik. Ott is rendbe kellene tenni a dolgokat. Nyrt-nek lenni elit és cool dolog, nem igazán értem, hogy miért hagyták így szetcseszni ezeket a cégeket, vagy nem hagyták, hanem szándlkos ténykedés eredménye. A kapzsiság nem jó dolog, és veszélyes is, általában  rossz vége lesz.
OTTone 2023. 09. 27. 10:49
Nem tudják. Léteznek igazságügyi könyvszakértők. De egy főkönyvet és szerződéseket látva még előlem sem tudják elrejteni.

friss hírek További hírek