Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
Kötvény Forgalmazók,Kibocsátók egymástól
"Függetlenek" milyen érdekkör kötné össze Őket EZT KELL LÁTNI-
Emberek kárára mentik ki a vagyonukat-
Cégeknek Meghitelezett BEVA még TÁMOGATJA
IS RABLÁST/VISSZAÉLÉS EZ ITT A BAJ GYÖKERE-
Noha részvényedet nem is mozgatták-
Elvileg Te veled nem csaltak már a részvényesekkel!!!!!!!!!!!!!!!
az, hogy a csókosok mindent megengedhetnek maguknak, mert náluk nincs ellenőrzés, nincs számonkérés, nekik nem fontos betartani a szabályokat(és ők ezt tudják). Hogy lehet engedélyezni 60milliárd kötvénykibocsájtást fedezet és biztosítás nélkül? osztán hogy lehet 150milliárddal többet értékesíteni?
Törölt felhasználó2015. 03. 18. 10:33
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó2015. 03. 18. 10:18
Előzmény:
törölt hozzászólás
Egy exceel táblán kb ha tökölök fél óra alatt összedobom mi van meg mi a követelés mennyi a hiány.
Ha nem követeled mi van a NEVEDEN
ISN kóddal védve kilehet MUTATNI! KELLERNÉL!
DE,HA NEM TESZÜNK SEMMIT AKKOR OLYAN,MIT HA
VESZVE HAGYNÁK-
6millió feletti rész odaadják az Ügyvédeknek!
Norbi részvényét kimutatják RÉGEN KIVETTÉK A KOSÁRBÓL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
UGYAN AZ JÁTSSZÁK VELÜNK MINT A DEVIZAHITELESEKKEL
CSAK FORDÍTVA- OTT 3MILLIÓ UTÁN FIZETTÉL 6-TOTT
-ITT 20MILLIÓ UTÁN KAPSZ VISSZA JÓ ESETBEN 6MILÁT
Én általában 3 hónapra vettem kötvényt, kb szük 1 éven keresztül, mindig rendesen levonták az ehót, az eü járulékot, és úgy szóltak telefonon, hogy meghosszabbítom-e.
Aztán bementem és aláírtam a papirt. Most utoljára én választottam a októberi lejáratot, hát ezt nem kellett volna.
A brokicéget vissza KELL engedni, ha minden rendben van (ügyfél pénz/értékpapírok + a kötvény értékesítés formailag)
Mert a vizsgálatban a kötvényes és broki cég 2 külön jögi személy.
Felszámolás és/vagy büntetőjogi határozat nélkül nem lehet az egyik vizsgálata miatt a másikat sújtani
Ráadásul a kötvényes cég sincs még felszámolás alatt, így az esetleges követeléseket se lehet jogszerűen továbbvinni...(ehhez mindenképpen idő kell)
Ezért ha minden rendben van nála a brokicég részleges felfüggesztését nem lehet/nem törvényes a kötvényes cég vizsgálatához kötni. (akkor is ha az a 'felszámolás felé robog' - de még nem történt meg - pl. Ukrajna se csődölt még be...de afelé halad...)
A kötvényes cég felszámolása után lehet csak követeléssel fordulni a többiekhez...akiknek akkor is van még idejük reagálni erre...
Kérdés persze, hogy mi a 'részleges felfüggesztés' maximális ideje...illetve a vizsgálóbiztos miért nem nyilatkozik a brókercégről ?! (nem pedig a kötvényesről)
Ezt nem lehet a végtelenségig húzni...mert megvan vagy nincs ?!
Hogy ki mit 'gondol', 'érez', 'sejt', 'tud' az jogilag lényegtelen...
150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195