Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
-bubu-
-bubu- 2019. 09. 03. 08:27
Előzmény: #135159  _Macika_
#135160
itt egyelőre borongós de eső nincs a szél nem fúj de a hőmérséklet kellemes végre van levegő :)
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 03. 08:23
#135159
Csodálatos idő van😆
sly36
sly36 2019. 09. 03. 08:20
Előzmény: #135157  -bubu-
#135158
😘😘☕️
-bubu-
-bubu- 2019. 09. 03. 08:11
Előzmény: #135156  sly36
#135157
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Iránykeresés a tőzsdéken. Az amerikai tőzsde zárva tartott tegnap, de az S&P 500 határidős index 1,2 százalékot csökkent. Az európai részvényindexek többnyire emelkedni tudtak, a DAX index 0,12 százalékkal a Stoxx 600 index 0.3 százalékkal zártak feljebb. Ma reggel Ázsiában vegyes a kép: a Nikkei 0,1 százalékos pluszban, a Hang Seng index és a Shanghai Composite 0,2 százalékos mínuszban tartózkodik. A határidős index alapján az európai tőzsdék mérsékelt elmozdulással kezdhetik a kereskedést.
 
Kedvező hírek repítették az Astra Zenecát. A Citi elemzője szerint a cég kísérleti fázisban lévő Farxiga névre keresztelt diabétesz és szívelégtelenség kezelésére kifejlesztett gyógyszere hamar megkaphatja a forgalmazáshoz szükséges engedélyeket a harmadik fázis kedvező teszteredményeit követően. A hír kedvezőtlenül érinti a Novartist, akinek Entrestro nevű gyógyszere hasonló indikációkban van forgalomban, és egyes vélemények szerint jelentősen visszaeshet a forgalma a Farxiga megjelenésével. Az Astra Zeneca részvényei 2,9 százalékos emelkedéssel, a Novartis papírjai 1,3 százalékos csökkenéssel zártak.
 
Vállalati kötvények kibocsátási folyamatában vehet részt a Deutsche Bank és a BNP Paribas Kínában. Kínát korábban többször kritizálták a külföldi bankokra vonatkozó korlátozásaik miatt, amelyek akadályozzák az üzleti vállalkozások növekedését. A lépés fontos nyitás a nyugati piac felé a kínai állam részéről.
 
Jelentős mennyiségű saját részvényt vásárolt vissza a Xiaomi. A kínai telefongyártó 1,5 milliárd értékben vásárolt értékpapírokat, ezzel közel 7 százalékkal emelkedett a részvényárfolyam. A pekingi cég piaci értékének közel a harmadát veszítette el idén, az előző negyedévben ötödével csökkent a kínai piaci részesedése.
 
Élesedik a verseny mexikói online kereskedelem piacán. A Walmart három órán belüli kiszállítást vállal több mint 12 ezer termékre, melyek között laptopokat, mobiltelefonokat, vagy akár ruházati cikkeket is találunk. A vállalat idén két disztribúciós központot is nyitott az országban, így rendelkezik a szükséges logisztikával ahhoz, hogy zavartalanul működjön a szolgáltatás. A Walmart az Amazonnal versenyez az országban, amely 2015 óta van jelen a piacon, de egyelőre csak aznapi kiszállítást kínál fogyasztói részére. A gyors kiszállítás kritikus fontosságú az online kereskedelemben, a Walmart jelentős forgalomnövekedést vár ennek hatására.
 
Alváskövetési funkcióval érkezhet az Apple Watch 5. Meg nem erősített értesülések szerint a jövő hét keddi bemutatón érkező 5-ös sorozat már képes lesz a felhasználók alvásfunkcióinak elemzésére. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mindenképpen új modell megvásárlására lesz szükség, vagy a korábbi modellekbe is érkezik a funkció a frissítéssel. Számos konkurens vállalat eszközeiben már elérhető ez a funkció, azonban az Apple a pontosságra helyezi a hangsúlyt, és a sikeres bevezetést követően vásárlókat csábíthat el a versenytársaktól.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Wall Street Journal, Portfolio.hu, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Mégsem lesznek előrehozott választások az Egyesült Királyságban? Boris Johnson tegnap délutánra rendkívüli ülést hívott össze, ahol a várakozásokkal szemben azt mondta, hogy nem akar előrehozott választásokat kiírni. Ez korábban azért merült fel, mert a hírek szerint a Munkáspárt egy törvényjavaslattal szeretné megtiltani, hogy a miniszterelnök megállapodás nélkül kiléptethesse az országot az Európai Unióból, valamint arra köteleznék a kormányt, hogy ismét halassza el a Brexit határidejét. Egy ilyen jellegű javaslat megszavazására jó esély kínálkozna, ugyanis bennfentes információk szerint számos kormánypárti képviselő átszavazna. Ebben az esetben lenne szüksége Johnson-nak az előválasztások kiírására, melyet követően legalább 6 hétnek kell eltelnie, mire a választások valóban megrendezésre kerülnek. A Brexit határideje jelenleg október 31, 8 hét áll még rendelkezésre addig, a választások kiírásáról tehát 2 héten belül döntést kellene hozni, ha mégis meg akarják tartani a voksolást. A BBC információi szerint ugyanis Johnson csak blöffölt és akár már szerdán bejelentik az új parlamenti választást, melyet október közepén tartanak meg. Ehhez a parlament kétharmados többségére lenne szükség, de a Munkáspárt vezetője, Corbyn is támogatja a kezdeményezést, így minden bizonnyal megszavazásra kerülne. A Munkáspárt tegnap este tett közzé egy tervezetet, melyet várhatóan ma a parlament elé terjesztenek, mely megtiltaná a megállapodás nélküli kilépést, és 2020. január 31-ig kitolná a határidőt. Az EU közben igyekszik rugalmasnak mutatkozni, és nem zárkózik el a határidő meghosszabbításától.
 
A várakozásoknak megfelelően nem változott az ausztrál kamatszint a ma reggel tartott kamatdöntő ülésen, az alapkamat 1 százalékon maradt. A megjelent közleményben a döntéshozók aláhúzzák, hogy a globális növekedési kockázatok lefelé mutatnak, a kereskedelmi és technológiai feszültségek csökkentik a vállalatok beruházási volumenét. Az ausztrál inflációs nyomás továbbra is mérsékelt, és ebben nem is várnak változást, csak 2021-ben emelkedhet 2 százalék fölé. A jegybank megítélése szerint tartósan alacsony kamatszintre van szükség a munkanélküliségi ráta további csökkentése, az infláció serkentése érdekében. Továbbra is szoros figyelemmel követik a folyamatokat, és amennyiben szükséges, további lazító lépéseket fognak tenni. Összességében tehát a közlemény nem tartalmazott újdonságot, vélhetően az ausztrál jegybank megvárja a Fed további lépéseit, és annak függvényében fogja meghatározni a további kamatpályát.
 
Idén először nőtt az OPEC tagjainak olajtermelése. A növekedést elsősorban Nigéria és Szaúd-Arábia generálta, összességében 200 ezer hordóval, 29,99 millió hordóra nőtt a napi kitermelés mennyisége. Bár az arab ország most emelte a kitermelés volumenét, még így is lényegesen alacsonyabb szinten tartja, mint ahogyan azt a korábbi OPEC+ találkozón ígérte. Szaúd-Arábia alacsony termelése ugyanakkor ellensúlyozza, hogy Nigéria és Oroszország nem hajtotta végre a megegyezésben foglalt kínálatcsökkentést. A tegnapi napon az életbe lépő vámtarifák miatt a befektetők a kereslet csökkenésétől tartottak, ez húzta lentebb az olajárakat, a mai napon a kínálat növekedése mozdítja őket ilyen irányba, a Crude típusú kőolaj árfolyama több mint fél százalékot csökkent a mai napon.
 
Tovább mélyülhet az iráni konfliktus. Javad Zarif külügyminiszter elmondta, a perzsa ország tovább csökkenti a 2015-ös nukleáris megállapodás keretében vállalat kötelezettségeit, ha az európai országok nem védik meg Irán gazdaságát az Egyesült Államok szankcióitól. Zarif szerint számukra értelmetlen tovább folytatni az egyoldalú kötelezettségvállalásokat, hiszen cserébe az EU-tól nem kapnak semmilyen támogatást.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Financial Times, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Csökkenéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén a hét második napján. A nemzetközi befektetői hangulat negatív, főként a Brexit és a kereskedelmi háború bizonytalanságai miatt. A vezető részvények közül az OTP mozgása izgalmas lehet, miután a múlt héten ismét a 11 800 forint közelében húzódó támaszról fordult, és tegnap sikerült átlépnie a 12 000 forintos szintet. Amennyiben a kedvezőtlen hangulat ellenére meg tudna maradni 12 000 forint felett, a későbbiekben folytatódhat az emelkedés. A MOL tegnap lefordult, most a 2 900 forintos szintre érdemes figyelni, letörése esetén további csökkenés jöhet a 2 800 forintos szint irányába. A Richter jelentős pozitív korrekción van túl, tegnap már megérkeztek az eladók a gyógyszergyártó vállalat piacára, a csökkenés ma is folytatódhat a 4 900 forintos támasz irányába. A Magyar Telekom is csökkenéssel zárt, itt a 415-416 forintos zóna rendkívül fontos, letörése esetén akár nagyobb árfolyamcsökkenés is jöhet.
A forint árfolyama gyenge szinten stabilizálódik, az euróval szemben a 330-as szint már támasz, míg a dollárral szemben átlépte a lélektanilag rendkívül fontos 300-as szintet. Egyelőre nem számítunk fordulatra, akár a következő napokban tovább gyengülhet a forint, az euró-forint jegyzése a 335-340-es, míg a dollár-forint árfolyama a 305-310-es tartományt célozhatja meg.
 
Felminősítést kapott Magyarország. A Rating and Investment hitelminősítő BBB- besorolásról BBB+-ra minősítette fel hazánkat a makrogazdasági eredményeknek köszönhetően. A fokozat a Fitch és a Standard&Poor’s minősítésénél eggyel, míg a Moody’s-énál kettővel magasabb. Fontos ugyanakkor helyén kezelni a besorolást, hiszen regionálisan továbbra is le vagyunk maradva az R&I-nál is, Lengyelország szintén kapott felminősítést, így is két fokozattal felettünk jár.
 
A Raiffeisen Centrobank 13 300 forintról 13 000-re csökkentette az OTP 12 havi célárát.
 
A MOL közzétette az augusztusi marzsokat. A csoportszintű finomítói árrés (USD/bbl) 5,4-re csökkent a júliusi 5,9-ről. A csoportszintű petrolkémiai árrés (EUR/t) 401,7-re nőtt a júliusi 371,7-ről.
 
40 százalék feletti tulajdonos a 4iG-ben. Lezárult a kötelező vételi ajánlat, ennek eredményeképpen Jászai Gellért 40,21 százalékra növelte tulajdonrészét a korábbi 32,8 százalékról.
 
Forrás: Bloomberg, VG, Portfolio, Equilor Elemzés
sly36
sly36 2019. 09. 03. 07:34
Előzmény: #135155  _Macika_
#135156
Oldalazós jó reggelt! 🙋‍♀️
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 02. 17:02
#135155
vallás 390 mehet
-bubu-
-bubu- 2019. 09. 02. 16:29
Előzmény: #135151  feketemelos
#135152
köszi szépen
feketemelos
feketemelos 2019. 09. 02. 16:22
#135151
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 02. 15:52
Előzmény: #135149  -bubu-
#135150
-bubu-
-bubu- 2019. 09. 02. 15:50
Előzmény: #135148  _Macika_
#135149
nagy adag jégkrém pajkaszeggel kísérve az RTL mostról :)) 
pénzt ma nem keresünk valszeg de ebben a melegben nem csoda :) 
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 02. 15:42
Előzmény: #135146  sly36
#135148
jó unalmas egy nap volt
😘
sly36
sly36 2019. 09. 02. 13:07
Előzmény: #135143  _Macika_
#135146
Ez de durva..., aztán lehet, hogy írni-olvasni se fognak tudni, csak megveszik a szülők a bizonyítványt...
tibbi60
tibbi60 2019. 09. 02. 12:55
Előzmény: #135144  -bubu-
#135145
Ezzel a mondattal helyre teszi a nemzet magyarjait, akik megszavaztak őket,. egyszer!!.. 
-bubu-
-bubu- 2019. 09. 02. 12:08
Előzmény: #135142  tibbi60
#135144
mondjuk érthető, hogy a stadionokra fűthető gyeppel nagyobb szükség van :o)) 
lázár szerint aki meg vasúttal közlekedik az annyit is ér 
_Macika_
_Macika_ 2019. 09. 02. 12:07
#135143
Az iskola honlapján részletes leírás van a tandíjakról:
  • az óvoda éves tandíja 2 440 000 forint;
  • az iskolai előkészítő, az első és a második évfolyam évente 2 897 500 forint;
  • a harmadik, negyedik, ötödik évfolyam évente 2 989 000 forint;
  • a hatodik, hetedik, nyolcadik, kilencedik évfolyam már évente 3 812 500 forint;
  • a tizedik évfolyam évente 3 965 000 forint;
  • a tizenegyedik és tizenkettedik évfolyam pedig ennél is több, már évente 4 727 500 forintba kerül majd.
https://index.hu/belfold/2019/09/02/debrecen_debreceni_nemzetkozi_iskola_megnyitas_milliardos_kozpenz_millios_tandij/
tibbi60
tibbi60 2019. 09. 02. 12:04
Előzmény: #135141  -bubu-
#135142
ezt már valószínű azért helyezték ki,mert a wc rettenetesen messze van és olyan 15.századi korú,de lehet öregebb..
európai szintű,mint az egészségügy..hajrá M.O
-bubu-
-bubu- 2019. 09. 02. 11:49
Előzmény: #135140  -bubu-
#135141

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek