Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sly36
sly36 2019. 03. 13. 09:04
Előzmény: #123799  -bubu-
#123800
Gulyásleves, sajtos pogi! :-))
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 13. 09:01
Előzmény: #123798  _Macika_
#123799
ez a hét valszeg már csak ilyen lesz :)
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 13. 08:59
#123798
köszi bubu
szóval megint nem várható semmi érdekes - az ebéden kívül ))
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 13. 08:50
Előzmény: #123796  sly36
#123797
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Emelkedéssel zárt az amerikai részvényindexek többsége, az S&P 500 mutatója 0,3 százalékkal, a technológiai vállalatok részvényeit tömörítő Nasdaq Composite index 0,44 százalékkal került feljebb. A Dow Jones viszont csökkenéssel zárt, a Boeing árfolyamának ismételt mélyrepülése miatt. Az ázsiai piacokon bizonytalanság látszik az elmúlt hetek jelentős emelkedését követően, a Shanghai Composite 0,8 százalékos, a Hang Seng 0,58 százalékos, míg a Nikkei 1 százalékos mínuszt mutat jelenleg.
 
A Goldman stratégája szerint a jelenlegi ún. Goldilocks állapot csak egy pillanatkép, és óvatosságra int a részvényvásárlások kapcsán. A Goldilocks állapot egy speciális, státusza a gazdaságnak, amikor van növekedés, de még nem elég túlfűtött annyira, hogy megjelenne jelentősebb infláció, alacsony a munkanélküliség, mindezek következtében emelkednek az eszközárak. Előző héten mind a három nagy amerikai index egymást követő öt nap esett, mely jól példázza, hogy a részvények nem csak felfele tudnak menetelni, ezért jobb az óvatosság. Semmiképp sincs a stratéga szerint ok még pánikolni, de vannak intő jelek. A stratéga attól tart, hogy a Goldilocks állapotnak hamar végeszakadhat. A lassuló növekedés jeleinek tartja a pénteki 2017 szeptembere óta nem látott gyenge munkaerőpiaci adatokat, illetve a folyamatosan növekvő munkaerő és szállítási költségek előbb-utóbb fájni fognak a cégeknek. A 2018-as vállalati adócsökkentés megdobta a társaságok részvény visszavásárlásait, illetve tőkeberuházásait, a protekcionista gazdaságpolitika pedig visszahozta az USA-ba a pénzt, de ezek csupán egyszeri hatások voltak.
 
Csökken a kínai fogyasztók érdeklődése az Apple iPhone-ja iránt, erre következtethetünk a Longbow Research által közzétett felmérésből. A Baidu nevű kínai kereső oldalon már ötödik hónapja csökken az iPhone keresések száma, a januári 50%-os zuhanást egy februári 48%-os esés követett. A Longbow szerint a Baidu keresési trendjei az Iphone-keresletre utalnak, az elmúlt négy évet tekintve 74%-os korrelációt mutattak ki az Apple kínai éves értékesítési változásaival kapcsolatosan. A cég szerint az Apple eladásai éves alapon februárban 5, míg januárban több, mint 30%-kal csökkentek. Az Apple részvényei eddig több, mint 13%-ot emelkedtek 2019-ben, egyelőre kérdés, hogy erre a trendre fog-e érzékelhető hatást gyakorolni a kínai piacon tapasztalható csökkenés.
 
Az Apple-nek fontolóra kell vennie az egyesülést, vagy a felvásárlást a streaming piacon, hogy ezzel tudjon felzárkózni az olyan helyzeti előnyből induló vetélytársaihoz, mint a Netflix, vagy az Amazon, amelyek már komoly tartalommal és előfizető táborral rendelkeznek. Az Apple valószínűleg március 25-én, Cupertinóban, a Steve Jobs színházban egy nagyszabású rendezvényen ismerteti a streaming szolgáltatás részleteit, mely várhatóan őszig még nem indul el. A vállalat ebben az évben mintegy 1 milliárd dollárt költ a tartalomra, azonban még így is jelentős lemaradásban lesz a piacon, így a közeljövőben indokoltnak látszik egy M&A ügylet létrejötte, amelynek lehetséges célpontjáról konkrét információk egyelőre nem szivárogtak ki.
 
Az Európai Unió repülésbiztonsági ügynöksége, az EASA felfüggesztette az összes járatot a Boeing 737-8 és 737-9-es repülőgépeivel a vasárnapi tragikus etióp baleset következtében. A svájci hatóságok szintén blokkolták a 737-es MAX 8 típusú repülőgépekkel való közlekedést, több ázsiai ország is hasonlóan járt el, köztük és India és Kína. Az Egyesült Államok légiközlekedési szabályozója szerint a felülvizsgálat alapján nincsen rendszerszintű probléma a típussal, ennek fényében, az American Airlines közleménye szerint továbbra is magabiztos a gépet illetően, járatai zavartalanul közlekednek. A Boeing megismételte, a baleset vizsgálata korai szakaszban tart, egyelőre nem indokolja semmi, hogy új útmutatást adjanak az üzemeltetőknek. A Boeing árfolyama tegnap 6,15%-ot esett, a zuhanás ma tovább folytatódhat a tiltások következtében.
 
Erős éven van túl a Raiffeisen Bank. Az éves profit 14%-ot emelkedett, és az operációs bevételek is 4%-kal növekedtek. A lengyel leányvállalat eladása ellenére is 4%-kal növekedett a kihelyezett lakossági hitelek állománya, és a nem teljesítő hitelek aránya is tovább csökkent. A bank CET1-es, kapitalizációt mérő arányszáma 13,4% volt, amit szintén a lengyel operáció eladása javított, középtávon 13% körüli aránnyal számol a menedzsment. Emellett bejelentették, hogy EUR 0,93 osztalékot fognak javasolni az éves rendes közgyűlésen. A következő években is tovább tervezik növelni a kintlévőségeket, és úgy látják, hogy tovább csökkenhet a nem fizető hitelek aránya. A jövőben a konszolidált profit 20-50%-kát tervezik kifizetni a részvényeseknek. A pénzmosási botrányt nem említette a kiadvány, de ma 14 órától a telefonkonferencián, illetve holnap a befektetői napon biztosan rá fognak kérdezni az elemzők.
 
Vártnál magasabb osztalékot fizethet az Adidas, derült ki a ma reggel közzétett gyorsjelentéséből. A cég 5,23 milliárd euró bevételt ért el 2018. negyedik negyedévében, ami meghaladta az elemzői konszenzus által prognosztizált 5,17 milliárdot. Működési eredménye ugyanezen időszak alatt 129 millió euró lett, ami elmaradt a piac által várt 141 milliós értéktől. A 2018-as év eredménye után kifizetni javasolt osztalék 3,35 euró, meghaladja a várt 3,18-as értéket. 2019-re 5 és 8 százalék közötti árbevétel-növekedést irányzott elő a menedzsment, míg működési profit soron 10 százalék feletti bővüléssel számolnak, ami egybeesik a piaci konszenzussal.
 
Várakozásokat enyhén meghaladó eredményt tett közzé az E.oN. A 2018-as évre vonatkozó EBIT 3 milliárd eurót ért el, ami enyhén elmaradt a tavalyi 3,1 milliárdos eredmény mögött, de meghaladta az elemzői konszenzus által várt 2,9 milliárdot. 2019-re vonatkozóan 2,9-3,1 milliárd euró közötti működési profitot és 1,5 milliárd euró nettó profitot prognosztizál a menedzsment, ami enyhén meghaladja a piaci várakozásokat. A 2018-as eredmény után 43 centet javasol kifizetésre a vezetőség, amit 2019-ben 46 centre kívánnak emelni.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
Leszavazták a Brexit-tervezetet. A brit parlament tegnap este ismét elutasította a Theresa May által benyújtott, és az Európai Unió által jogi garanciákkal kiegészített megállapodás-tervezetet. Ma és holnap újabb szavazásokra kerül sor, ma a Hard-Brexitről, holnap pedig a kilépési határidő kitolásáról voksolhatnak a brit képviselők. Az Európai Unió közleményben reagált, és meglehetősen kemény üzenetet küldött, nem fognak tovább tárgyalni a britekkel. Továbbá leszögezték, hogy a kilépési határidő kitolását is alaposan alá kell támasztania Londonnak, melyet a tagállamoknak egyhangúan jóvá kell hagynia. Összességében tehát patthelyzet látszik kialakulni az eredeti határidő előtt bő két héttel, egyelőre nem látszik a feloldás módja. Amennyiben az uniós tárgyalók tartják magukat a tegnapi kijelentésükhöz, Theresa May-nek jelentősen leszűkülhet a mozgástere, és a határidő meghosszabbítása esetén valamilyen módon nyomást kellene helyezni a képviselőkre, hogy elfogadják a megállapodást. Amennyiben ez nem sikerül, két lehetősége marad: a rendezetlen kilépés, vagy a brit kormány visszavonja az 50. cikk szerinti eljárást, és új parlamenti választásokat írnak ki. A font árfolyamában a következő hetekben is kiemelkedő volatilitásra lehet számítani.
 
A vártnál alacsonyabb infláció az Egyesült Államokban. Februárban éves bázison 1,5 százalékkal emelkedett a fogyasztói árindex, szemben az 1,6 százalékos várakozással. A maginfláció ugyanakkor 2,1 százalékos volt, mely meghaladja a Fed célszintjét. Az amerikai jegybank azonban nem a CPI, hanem az attól eltérő módszertan szerint számított PCE indexet követi, mely szintén közel jár a 2 százalékos célszinthez, ugyanakkor rövid távon nem várható az inflációs nyomás erősödése.
 
Üzent a japán bankszövetség vezetője. Takashige Shibato szerint a japán jegybanknak figyelembe kell vennie az ultralaza monetáris politika káros mellékhatásait is, a pénzintézetek egyre türelmetlenebbek. A bankok eredményessége a negatív kamatok miatt minimális, és a jelenlegi kondíciók hosszú idő óta fennállnak, anélkül, hogy érdemi inflációs hatást értek volna el. Az üzenet időzítése nem lehet véletlen, hiszen a Bank of Japan az elmúlt hetekben több alkalommal jelezte, hogy reális lehetőség a monetáris feltételek további lazítása.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Iránykereséssel indulhat a mai kereskedés. A BUX index tegnap kisebb negatív korrekciót hajtott végre, elsősorban az OTP vezényletével, a bizonytalan mozgás ma is folytatódhat, de nagyobb csökkenésre nem számítunk a vezető részvények árfolyamában. A bankpapír esetén 11 850 forintnál húzódik fontos támasz, míg ellenállás a történelmi maximum 12 200 forintnál. A MOL grafikonján 3 250 forintnál húzódik a hosszú távú emelkedő trendvonal, melyre a következő napokban is érdemes figyelni. A Richter esetében az 5 200-as és az 5 400 forintos szintek határolhatják be a mozgást, míg a Magyar Telekom árfolyamában 465 forintnál találunk támaszt, 475 forintnál ellenállást.
A forint továbbra is rendkívül erős, de az euró-forint árfolyamában 315-nél fontos támasz húzódik, nem számítunk rá, hogy tartósan letörne a szint.
 
Forrás: Bloomberg, Világgazdaság, Equilor Elemzés
sly36
sly36 2019. 03. 13. 08:26
Előzmény: #123792  _Macika_
#123796
Jó reggelt! Izgalmas babszerdát! 
Fuleee_Bear
Fuleee_Bear 2019. 03. 13. 07:13
Előzmény: #123792  _Macika_
#123795
Most kereste meg az árát. Tényleg nagyszerű futbalista, talán már a személyisége is javul egy picit. Csak felnő végre.
d_mode
d_mode 2019. 03. 13. 06:52
Előzmény: #123792  _Macika_
#123794
Vérprofi a Ronaldo.
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 12. 23:03
Előzmény: #123792  _Macika_
#123793
Nagyon jó kis meccs volt
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 12. 23:01
Előzmény: #123791  -bubu-
#123792
bravúros ronaldo mesterhármassal továbbjutottak
nem semmi
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 12. 22:44
Előzmény: #123790  -bubu-
#123791
3:0
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 12. 22:43
Előzmény: #123789  Jocek
#123790
Jöhet a 3 dik 
11-es
Jocek 2019. 03. 12. 22:11
Előzmény: #123788  -bubu-
#123789
Elsült a feje megint
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 12. 22:07
Előzmény: #123787  _Macika_
#123788
2:0
Puskalábú megint
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 12. 21:29
#123787
Koordinált üzenetet adott ki az EU legfelső vezetése arra a fejleményre, hogy a brit parlament alsóháza ma hatalmas többséggel elutasította a Brexit-megállapodás kiegészített változatát is. Sok képviselő a döntéskor abban reménykedhetett, hogy majd az erős üzenet hatására még jobb feltételeket tud kicsikarni az EU-tól. Az EU egységes üzenete azonban ez: ennyi volt, nincs több tárgyalás a Brexit feltételeiről, és éppen emiatt jelentősen megnőtt a rendezetlen brit kiesés esélye az EU-ból még akkor is, ha a brit kormány március 29-ről valamilyen hiteles indokkal el tudja halasztani a kilépés dátumát. 
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 12. 21:28
Előzmény: #123784  mocskos_spekulans
#123786

majonézes krumpli
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 12. 21:27
Előzmény: #123782  -bubu-
#123785
Puskalábú gól :)
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2019. 03. 12. 21:17
Előzmény: #123776  -bubu-
#123784
Zöldséges délben sült este! Hozzá savanyúkáposzta!
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 12. 21:10
Előzmény: #123781  _Macika_
#123783
Ez zseniális sorozat :))
-bubu-
-bubu- 2019. 03. 12. 21:08
Előzmény: #123781  _Macika_
#123782
Juve: Atm
M4 csak szólok :)
_Macika_
_Macika_ 2019. 03. 12. 21:03
Előzmény: #123779  -bubu-
#123781

Topik gazda

aktív fórumozók